Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τρίτη 23 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πριν αρχίσετε να εκνευρίζεστε με τις υποδείξεις των...

Ελένη Φουρέιρα – Αλμπέρτο Μποτία: Ετοιμασίες για βάφτιση του μικρού

Ηταν το μεσημέρι της 7ης Φεβρουαρίου του 2023 όταν...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Κώστας Σλούκας στο PS Blog: «Συγκινητικό να τραγουδάνε οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού...

Αποκαλυπτικός ήταν ο Κώστας Σλούκας στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο PS Blog,...

«Παιδί μου, έδιωξες τον φόβο της μειονότητας»

❱❱ Ξέσπασε ο πατέρας του Κωνσταντίνου Κατσίφα στο τρισάγιο που τελέστηκε στο μνήμα του 35χρονου ήρωαΑπό τη
Μαρία Μεϊμάρη

«Ράγισε» καρδιές ο σπαραγμός του πατέρα του 35χρονου Κωνσταντίνου Κατσίφα στο τρισάγιο που τελέστηκε μία μέρα μετά την κηδεία, η οποία έγινε παρουσία πλήθους κόσμου στους Βουλιαράτες! Εμφανώς καταβεβλημένος και με δάκρυα στα μάτια, ο Γιάννης Κατσίφας στάθηκε μπροστά στο μνήμα του παιδιού του και άρχισε να μονολογεί σαν ήρωας αρχαίας τραγωδίας.

«Τι ήθελες να κάνεις, παιδί μου; Μια αναπαράσταση στη μνήμη των 13.000 αμούστακων παιδιών, αυτό ήθελες να κάνεις, παιδί μου. Αλλά τα ανδρείκελα, τα γαϊδούρια της αστυνομίας σε προκάλεσαν και εσύ τα έριχνες στη γη και όχι κατά πάνω, αλλά προκαλώντας έφυγες να αντιλαλήσουν τα βουνά από τον ήχο του όπλου σου. Προς τιμήν των ηρώων μας που πολεμούσαν τον φασισμό» είπε συντετριμμένος ο τραγικός πατέρας και συνέχισε: «Αιωνία σου η μνήμη, παιδί μου, που δεν βαστούσες τον φόβο στην κοιλιά, όπως ορισμένοι που έχουμε τον λαγό μέσα μας».

Στον τελευταίο αποχαιρετισμό του ο Γιάννης Κατσίφας ανέφερε: «Παιδί μου, παλικάρι μου, έδιωξες τον φόβο της μειονότητας για τα δικαιώματά της, να είσαι καλά. Καλό ταξίδι, παιδί μου»! Στο μεταξύ, έντονες αντιδράσεις έχει f2 4προκαλέσει το νέο παραλήρημα του Αλβανού πρωθυπουργού Εντι Ράμα, ο οποίος απαντώντας σε συμπατριώτη του στο facebook, ουσιαστικά χαρακτήρισε «γαϊδούρια» και «γουρούνια» όσους παρέστησαν στην κηδεία του 35χρονου! «Είναι βρομερές υπάρξεις που βεβηλώνουν τον νεκρό που δήθεν τιμούν και μειώνουν την αξιοπρέπεια της σημαίας του έθνους τους – ένα έθνος που έδωσε πολλά στην ανθρωπότητα, ενός λαού που δεν ήταν και δεν μπορεί να είναι ποτέ εχθρός μας, μιας χώρας όπου οι Αλβανοί βρήκαν στέγη, το ίδιο όπως βρήκαν στέγη οι Ελληνες σε μας. Και αυτή, όπως κάθε άλλη χώρα, έχει την ατυχία να έχει τα δικά της γουρούνια και τα δικά της γαϊδούρια» έγραψε χαρακτηριστικά ο Αλβανός πρωθυπουργός.

Οι 12 ομογενείς, οι οποίοι είχαν προσαχθεί στο αστυνομικό τμήμα Αργυροκάστρου, αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι στις 3 το πρωί της Παρασκευής, ύστερα από επτά ώρες ταλαιπωρίας. Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε χθες η κίνηση των αλβανικών Αρχών να απαγορεύσουν την είσοδο στη χώρα τους σε 52 Ελληνες πολίτες. Οπως ανακοίνωσε ο Αλβανός υπουργός Εσωτερικών Σαντέρ Λεσάι, πρόκειται για 52 ομογενείς που παρέστησαν στην κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα και κατά την αλβανική κυβέρνηση προχώρησαν σε οργανωμένες ενέργειες σε βάρος της Αλβανίας. Οι 52 Ελληνες πολίτες κηρύχθηκαν «personae non gratae» για «οργανωμένες δραστηριότητες σε βάρος της κυριαρχίας της Δημοκρατίας της Αλβανίας και για επίδειξη αμφισβήτησης της συνταγματικής τάξης, της εθνικής ασφάλειας και της κοινωνικής ειρήνης στη χώρα».

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...