«Ψάρεψαν» έναν τόνο άχρηστα δίχτυα από τον βυθό στη Χαλκιδική

❱❱ Ενας τόνος εγκαταλειμμένα δίχτυα ανασύρθηκαν από τον βυθό στο Στρατώνι Χαλκιδικής σε τρεις καταδύσεις που πραγματοποίησαν…… σε ύφαλο κοντά σε μία από τις ελάχιστες αποικίες ιπποκάμπων στην Ελλάδα, μέλη του Ghost Fishing Greece και της Healthy Seas.

Από το Στρατώνι τα δίχτυα-φάντασμα θα μεταφερθούν στη ΔIΟΠΑΣ Α.Ε., εταιρία που συνεργάζεται με τη Healthy Seas για τη συλλογή των άχρηστων διχτυών, στη συνέχεια θα καθαριστούν και θα καταλήξουν σε εργοστάσιο της Aquafil, όπου θα μετατραπούν σε υψηλής ποιότητας νήμα, το οποίο αποτελεί τη βάση για νέα βιώσιμα προϊόντα, όπως μαγιό, χαλιά κ.ά. Πάντως, όπως αναφέρει ο Νίκος Καρατζάς, υπεύθυνος της Ghost Fishing Greece, «αν και ο ύφαλος καθαρίστηκε από ένα μεγάλο κομμάτι διχτυού, εντούτοις ακόμα περισσότερο απομένει στον βυθό».

Η ομάδα, που αποτελούνταν από έξι δύτες, απομάκρυνε περίπου το 30% των διχτυών που κάλυπταν τον συγκεκριμένο ύφαλο. Λίγο πιο πέρα ακόμα ένας ύφαλος είναι καλυμμένος από δίχτυα -εκτιμάται ότι βρίσκονται εκεί τρία με τέσσερα χρόνια- και θα αποτελέσει τον στόχο της επόμενης αποστολής των οργανώσεων.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ