Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Οι ξενιτεμένοι της Βορείου Ηπείρου «υιοθετούν» την κόρη του Κατσίφα

❱❱ Ο αστυνομικός διευθυντής που απείλησε με το όπλο του τον Κατσίφα και ζήτησε την επέμβαση της επίλεκτης ομάδας ΡΕΝΕΑ
❱❱ Βορειοηπειρώτες της Αμερικής στο πλευρό της κόρης του ήρωα Δεν έχουν τέλος οι ανατριχιαστικές αποκαλύψεις από συγχωριανούς του ήρωα της Βορείου Ηπείρου Κωνσταντίνου Κατσίφα για όσα συνέβησαν πριν από την εν ψυχρώ δολοφονία του από την επίλεκτη ομάδα ΡΕΝΕΑ των Αλβανών αστυνομικών, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου.

Οπως εκμυστηρεύτηκαν στην «Espresso», τρεις ημέρες πριν από την εκτέλεσή του ο Κωνσταντίνος είχε κληθεί στο τοπικό αστυνομικό τμήμα στο Γεωργουτσάτι, όπου υπάγεται το χωριό Βουλιαράτες. Εκεί, ο αστυνομικός διευθυντής Κιάνι Πέτσι τού έκανε συστάσεις και τον προειδοποίησε ότι δεν έπρεπε να σημαιοστολίσει το χωριό.

astynomiko tmima

«Για αρκετή ώρα τον είχαν στο αστυνομικό τμήμα γι’ αυτό το ζήτημα, θέλοντας να τον αποτρέψουν. Ο Κωνσταντίνος, όμως, ζούσε για τις ελληνικές επετείους που θα σημαιοστόλιζε το χωριό του και θα το έντυνε στα γαλανόλευκα. Ετσι, ζητούσε εξηγήσεις από τον αστυνομικό διευθυντή γιατί να μη σημαιοστολίσει, αφού είναι απολύτως νόμιμο και δεν κάνει κάτι παράνομο» λέει επιστήθιος φίλος της οικογένειας Κατσίφα.

Βουρκωμένος

Ο Κωνσταντίνος έφυγε εξοργισμένος από το τμήμα, πήγε στο σπίτι του και επί τρία μερόνυχτα έμεινε στο υπόγειο, όπου είχε το εργαστήριό του. Για ακόμα μία χρονιά έφτιαχνε κοντάρια, έβαφε τους σταυρούς και ξεσκόνιζε γαλανόλευκες. Πριν καλά καλά χαράξει, φίλησε βουρκωμένος τις σημαίες, τις πήρε αγκαλιά και άρχισε να κατηφορίζει στολίζοντας όλο το χωριό.

«Ηταν πιο γαλανόλευκο από ποτέ, σαν να περίμενε τον ήρωά του…» λέει με κλάματα φίλος της οικογένειας.

Φτάνοντας στο Μνημείο Ηρώων στο κέντρο του χωριού, ο Κωνσταντίνος τοποθέτησε μια σημαία αριστερά στην πλάκα όπου αναγράφονται τα ονόματα των πεσόντων.

«Πηγαίνοντας να βάλει άλλη μια σημαία στα δεξιά, ο αστυνομικός διευθυντής είναι πίσω του και τον προειδοποιεί: “Αν κρεμάσεις και την άλλη, σε περιμένει…” Και του δείχνει το όπλο στη θήκη».

Ο Κωνσταντίνος ανηφορίζει προς το σπίτι του, ενώ ο αστυνομικός διευθυντής καλεί την ομάδα ΡΕΝΕΑ, η οποία φτάνει αμέσως στο χωριό. Σύμφωνα με Αλβανούς δημοσιογράφους, η επίλεκτη ομάδα παίρνει εντολές απευθείας από τον πρωθυπουργό!

«Είναι κάτι σαν ειδικοί φρουροί του πρωθυπουργού» μας λένε συντοπίτες του ήρωα Βορειοηπειρώτη. 

Ο Κωνσταντίνος καταφεύγει στην απόκρημνη βουνοπλαγιά πίσω από το σπίτι του. Θα μπορούσε να περάσει στο ελληνικό έδαφος, όμως επιστρέφει στη μέση της πλαγιάς, όπου δολοφονείται από τους Αλβανούς κομάντος, ενώ η κραυγή του σκίζει τα βουνά: «Ζήτω η Ελλάδα»!

Βορειοηπειρώτες της Αμερικής στο πλευρό της κόρης του ήρωα

Από την πρώτη στιγμή της δολοφονίας του ήρωα Βορειοηπειρώτη, η συμπαράσταση των Βορειοηπειρωτών από κάθε γωνιά του πλανήτη προς την οικογένεια Κατσίφα είναι πρωτοφανής. Ετσι, το μεσημέρι της περασμένης Δευτέρας, το Δ.Σ. της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής αποφάσισε ομόφωνα να δώσει χορηγία της τάξης των 5.000 δολαρίων στη 13χρονη κόρη του νεκρού Ελληνα ομογενούς, όπως αποκαλύπτει ο πρόεδρος Νικόλαος Γκατζογιάννης.

h korh toy katsifa

«Η δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα κατά τη διάρκεια του εορτασμού της επετείου του ΟΧΙ στη Βόρεια Ηπειρο υπήρξε τραγική και πρέπει να διεξαχθεί πλήρης και διαφανής διερεύνηση, ώστε να διαφανεί τι συνέβη. Πρέπει να σκεφτούμε, όμως, και την ανήλικη κόρη που άφησε πίσω του και να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε» δήλωσε ο κ. Γκατζογιάννης.

Δημόσιο πανεπιστήμιο

Ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας Αμερικής ανέφερε στα μέσα ενημέρωσης ότι θα επισκεφθεί τα Ιωάννινα στα τέλη Νοεμβρίου και θα παραδώσει τη χορηγία στη νεαρή Βασιλική Κατσίφα και τη γιαγιά της.

«Θα προσπαθήσουμε να συγκεντρώσουμε κι άλλα χρήματα στο μέλλον για τη μικρή Βασιλική και θα παρακινήσουμε την Ελληνική Πολιτεία να εξασφαλίσει τη δωρεάν εισαγωγή της σε δημόσιο πανεπιστήμιο, όταν ολοκληρώσει τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση» πρόσθεσε ο κ. Γκατζογιάννης.

offer

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...