Στον κόσμο του ο Ηλίας Ψινάκης

❱❱ Ο δήμαρχος Μαραθώνα στο 28σέλιδο υπόμνημά του για τις φονικές φωτιές λέει ότι «έκανε το καθήκον του»Ευθύνες στην Πυροσβεστική επέρριψε στις έγγραφες εξηγήσεις του στον εισαγγελέα για τη φονική πυρκαγιά της 23ης Ιουλίου, που στοίχισε τη ζωή 99 ανθρώπων, ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, υποστηρίζοντας στο 28σέλιδο υπόμνημά του πως ο ίδιος «έκανε το καθήκον του». 

Ο κ. Ψινάκης επισημαίνει πως «ουδέποτε υπήρξε επίσημα ή ανεπίσημα σήμα για οργανωμένη απομάκρυνση των πολιτών από την Πυροσβεστική, η οποία είναι και η μόνη αρμόδια να το εισηγηθεί στον δήμο που πλήττεται από την καταστροφή» και προσθέτει: «Οταν δε η καταστροφή αφορά περισσότερους του ενός δήμους, τότε η ευθύνη βαρύνει την Περιφέρεια».

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η Πυροσβεστική εκτιμούσε, καταφανώς εσφαλμένα, πως η φωτιά κατευθυνόταν αλλού.
«Ακλόνητη πεποίθησή μου είναι πως οι υπηρεσίες του δήμου ήταν από το πρωί της 23/7 σε απόλυτη ετοιμότητα και επιφυλακή, αντέδρασαν ακαριαία και με απόλυτο συντονισμό, παρείχαν δε από τις πρώτες στιγμές κάθε δυνατή βοήθεια και αρωγή στους πληγέντες της πύρινης λαίλαπας» υποστηρίζει και τονίζει πως «ο δήμος δεν έχει καμία απολύτως αρμοδιότητα για την ακτογραμμή ούτε φυσικά για τις πολεοδομικές παραβάσεις στο Μάτι».

Στις εξηγήσεις του υποστηρίζει, ακόμη, πως «η πυρκαγιά δεν έγινε αντιληπτή από επίσημη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, αλλά από το άκουσμα σειρήνας διερχόμενου πυροσβεστικού οχήματος», ενώ υπεραμύνθηκε των ενεργειών του δήμου, τονίζοντας πως «η κινητοποίηση του επικεφαλής της πολιτικής προστασίας του δήμου ήταν άμεση, πολύ προτού η πυρκαγιά περάσει τα διοικητικά όρια του Δήμου Μαραθώνα». «Αμέσως μόλις ζητήθηκε συνδρομή του δήμου για απομάκρυνση πολιτών, ο δήμος ανταποκρίθηκε ακαριαία», καταλήγοντας πως ο ίδιος, ενώ απουσίαζε σε ολιγοήμερες διακοπές, προσπάθησε με κάθε τρόπο να επιστρέψει στον Μαραθώνα.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Ο άγριος Ιανός «θέρισε» ψυχές – Τρεις νεκροί και δύο αγνοούμενοι στη Θεσσαλία

Τρεις νεκροί και δύο αγνοούμενοι ήταν -ως χθες το βράδυ- ο...

Τι αποκαλύπτει για τους Έλληνες πιλότους ο απόστρατος Ίκαρος Στέφανος Καραβίδας

Ο πρώτος Ελληνας πιλότος που είχε την ευκαιρία να πετάξει με...

Θα γίνουμε Βηρυτός! Κρυψώνες της Χεζμπολάχ γεμάτες με νιτρικό αμμώνιο στην Ελλάδα;

Η Χεζμπολάχ έχει αποθήκες με το εκρηκτικό χημικό που τίναξε στον...

Δημήτρης Παρίσης: Κυκλοφόρησε digital από την Heavenmusic το νέο του τραγούδι «Τέσσερα λεπτά»

Ένας νέος ανερχόμενος καλλιτέχνης με μια πολύ ζεστή φωνή έρχεται για...