«Κρυφό σχολειό» σε καταυλισμό

❱❱ Συνταξιούχος θεολόγος διδάσκει μέσα σε μια… βάρκα παιδιά των Ρομά στον ΑσπρόπυργοΗ αγάπη του για τα παιδιά και τη διδασκαλία οδήγησε έναν συνταξιούχο θεολόγο να δημιουργήσει το δικό του άτυπο κρυφό σχολειό μέσα στον καταυλισμό των Ρομά στον Ασπρόπυργο. 

Εχοντας ως αίθουσα μια βάρκα, η οποία έχει διαμορφωθεί έτσι ώστε να χωράνε στο εσωτερικό της τουλάχιστον 12 με 15 παιδιά, ο Αθανάσιος Νικολαΐδης καταφέρνει ακόμα κι έτσι να μεταλαμπαδεύει τη γνώση του εκεί όπου όλοι οι υπόλοιποι σηκώνουν τα χέρια ψηλά.

Τα παιδιά του καταυλισμού τον αγαπούν και τον θαυμάζουν τόσο πολύ για όλα αυτά που τους μαθαίνει, που δεν χάνουν ούτε μια μέρα το μάθημά του. όσο κι αν αυτό γίνεται πάντα κάτω από δύσκολες συνθήκες. Το μάθημα αρχίζει πάντα την ίδια ώρα το πρωί, με τον Αθανάσιο Νικολαΐδη να υποδέχεται τους μικρούς μαθητές του μέσα στη βάρκα, η οποία χάρη σε ειδικούς μουσαμάδες εξωτερικά και σε στηρίγματα στο εσωτερικό της συνθέτει έναν υποτυπώδη μεν, αλλά προστατευμένο από τις καιρικές συνθήκες χώρο.

Ολοι οι καλοί χωράνε στην αγκαλιά του σύγχρονου «ιεραποστόλου», ο οποίος, έχοντας τοποθετήσει σε πολλά σημεία της βάρκας ελληνικές σημαίες, δεν ξεχνά να διδάσκει στα παιδιά την αγάπη για την πατρίδα.

Στο δύσκολο αυτό έργο του ο Αθανάσιος Νικολαΐδης δεν είναι μόνος του, αφού, σύμφωνα με το zougla.gr, έχει στο πλευρό του και κάποια από τα νεαρά αγόρια και κορίτσια του καταυλισμού, τα οποία κατάφεραν και έμαθαν γράμματα στα σχολεία στα οποία φοίτησαν. Ολοι μαζί προσπαθούν έστω και έτσι να μάθουν στα μικρότερα παιδιά ανάγνωση και γραφή, μέσα από μια σειρά ασκήσεων που και εκείνοι είχαν διδαχθεί ως μαθητές στα πρώτα χρόνια του σχολείου.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ