Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli...

Καμία ποινική ευθύνη για τους «μαγειρεμένους» ισολογισμούς της εταιρίας...

Ο Τσακαλώτος ξεπέρασε τη… Γιόχανσον και παρομοίωσε τη Μαρία Καρυστιανού με...

Αφησε τη Σκάρλετ Γιόχανσον και «έπιασε» την Τζούλια Ρόμπερτς...

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

Σκληροί και αμετανόητοι μέχρι τέλους οι δολοφόνοι της Ελένης

❱❱ Σοκάρει ο ιατροδικαστής: Τη χτυπούσαν με τέτοια λύσσα, που της έκοψαν ακόμα και το αυτίΑπό την
Εύα Παπαδάτου

Τον δρόμο για τις φυλακές έδειξαν στους αμετανόητους δολοφόνους της Ελένης Τοπαλούδη η ανακρίτρια και ο εισαγγελέας της Ρόδου μετά την απολογία τους. Παρότι τα στοιχεία που συνέλεξαν και εξέτασαν οι Αρχές το τελευταίο δεκαήμερο (βίντεο από τις κάμερες των καταστημάτων, αποτυπώματα, καταθέσεις και γενετικό υλικό) «μαρτυρούν» την εμπλοκή του 21χρονου Ροδίτη και του 19χρονου Αλβανού στον φόνο της 21χρονης φοιτήτριας, εκείνοι αρνούνται οποιαδήποτε συμμετοχή στο άγριο έγκλημα και ρίχνουν την ευθύνη ο ένας στον άλλον.

Οπως έγινε γνωστό, το πρωί της Παρασκευής οι δύο νεαροί πέρασαν το κατώφλι της ανακρίτριας, αποφασισμένοι να πέσουν στα «μαλακά», ρίχνοντας ο ένας στον άλλον το φταίξιμο για τη στυγερή δολοφονία του «κοριτσιού με το τατουάζ», αφού παρουσίασαν τους εαυτούς τους ούτε λίγο ούτε πολύ ως… θύματα!

Ο 19χρονος Αλέξανδρος, ο οποίος προανακριτικά είχε πει ότι είχαν δώσει ραντεβού να βρεθούν και οι τρεις μαζί, ενώπιον της ανακρίτριας τα… άλλαξε βγάζοντας τελείως την ουρά του απέξω. Ισχυρίστηκε ότι όσα είπε στην αρχική κατάθεσή του δεν ισχύουν, καθώς ήταν «προϊόν της προσπάθειας εμπλοκής μου στην υπόθεση εκ μέρους των λιμενικών»!

«Πάμε να το τελειώσουμε»

Προανακριτικά φέρεται ότι ισχυρίστηκε: «Πήγα να την πάρω από το σπίτι της μαζί με τον φίλο μου, γιατί μου είχε ζητήσει να φέρω κάποιον μαζί μου (…) Ημασταν με το αυτοκίνητο του φίλου μου, ένα λευκό βανάκι που ανήκει στον πατέρα του (…) Πήγαμε στο σπίτι του στους Πεύκους για… Μόλις φτάσαμε, αρχίσαμε να ερχόμαστε σε επαφή, αλλά η Ελένη δεν ήθελε. Ο φίλος μου της είπε: “Αν δεν… δεν φεύγεις από το σπίτι”. Είχαμε πιει πολλή βότκα και δεν θυμάμαι καλά. Τη χτυπήσαμε στο πρόσωπο δυνατά και ζαλίστηκε. Είπε ότι θα το πει στην Αστυνομία και θολώσαμε. Ο φίλος μου τη γρονθοκόπησε, εγώ της κράτησα τα χέρια και εκείνος τη χτύπησε δυνατά στο κεφάλι με ηλεκτρικό σίδερο… Τότε τα χάσαμε και τρομάξαμε. Μετά το χτύπημα είχε ακόμη τις αισθήσεις της. Ηθελα να τη βάλουμε στο αμάξι για να την πάμε στο νοσοκομείο, αλλά ο φίλος μου είπε “πάμε να το τελειώσουμε”».

Χθες, ωστόσο, στο απολογητικό υπόμνημά του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Δεν αναγνωρίζω την κατάθεσή μου στους λιμενικούς και την προσβάλλω ως άκυρη… Με την Ελένη είχα σχέση την τελευταία εβδομάδα. Είχα σεξουαλική επαφή μαζί της κι επομένως δεν είχα κανένα κίνητρο να τη χτυπήσω ή να της φερθώ βίαια». Και πρόσθεσε: «Την ημέρα που συνέβησαν όλα είχα κανονίσει με τον φίλο μου να πάμε βόλτα στη Λίνδο και θα ερχόταν και η Ελένη. Δεν γνώριζα ότι ο φίλος μου επιθυμούσε να έρθει σε ερωτική επαφή μαζί της. Τελικά, πήγαμε όλοι μαζί στο σπίτι του στη Λίνδο. Εκεί υπήρξε διαπληκτισμός μεταξύ της Ελένης και του φίλου μου. Εκείνη δεν υπέκυψε στις επιθυμίες του και τότε αυτός άρχισε να τη βρίζει. Η όποια κατάσταση κλιμακώθηκε μεταξύ της Ελένης και του φίλου μου, ο οποίος τη χτύπησε με το σίδερο στο κεφάλι και άρχισε να αιμορραγεί» είπε ο 19χρονος, σπεύδοντας να τονίσει ότι είπε στον 21χρονο να την πάνε στο νοσοκομείο, αλλά αυτός θέλησε να την αποτελειώσουν: «Εγώ ζήτησα από τον φίλο μου να την πάμε στο νοσοκομείο, αλλά μου απάντησε “πάμε να το τελειώσουμε” και με οδήγησε σε μια περιοχή που δεν γνώριζα. Δεν έκανα κάτι, απλώς παρακολουθούσα. Ημουν έντρομος γιατί φοβήθηκα και για τον εαυτό μου».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο 21χρονος Μανώλης, αρνούμενος ρητά και κατηγορηματικά κάθε εμπλοκή του στη δολοφονία και ρίχνοντας όλες τις ευθύνες στον 19χρονο. Λίγη ώρα μετά τις απολογίες τους, πάντως, άρχισε η κατ’ αντιπαράσταση εξέτασή τους, ύστερα από αίτημα του δικηγόρου της οικογένειας Τοπαλούδη Αλέξη Κούγια.

Σημαντικές αποδείχτηκαν και οι καταθέσεις δύο ανδρών του Λιμενικού ενώπιον της τακτικής ανακρίτριας. Οπως είπε ο ένας, ο 21χρονος Ροδίτης σε ανύποπτο χρόνο και ενώ είχε προσαχθεί ενώπιον των λιμενικών, του είπε αυθόρμητα ότι ο 19χρονος φίλος του χτύπησε την κοπέλα, αρχικά με μια μπουνιά στο πρόσωπο και κατόπιν με το οικιακό σίδερο πολλές φορές, επειδή προσέβαλε τον ανδρισμό του, λέγοντάς του ότι εκείνος (ο 21χρονος) ήταν καλύτερος. Ο ίδιος λιμενικός είπε ακόμη ότι ο Ροδίτης τού είπε πως η φοιτήτρια παρακαλούσε να τη μεταφέρουν στο νοσοκομείο και ότι αποφάσισαν μαζί να την πέταξαν στα βράχια. Αυτό συνιστά νέο στοιχείο, καθώς ο 21χρονος έχει αρνηθεί τη συμμετοχή του στο έγκλημα.

Ο συνάδελφός του κατέθεσε ότι ο 19χρονος Αλβανός οδηγήθηκε παρουσία τους στο εξοχικό της οικογένειας του 21χρονου στους Πεύκους, όπου υπέδειξε το σημείο όπου βίασαν το θύμα. Οταν του ζητήθηκε να τους οδηγήσει στη θαλάσσια περιοχή από όπου την πέταξαν από τα βράχια, ο νεαρός δεν γνώριζε το δρομολόγιο, ενώ θυμήθηκε το σημείο όταν έφτασαν κοντά σε αυτό.

Ακόμα ένα στοιχείο «φωτιά» αποκάλυψε φίλη της αδικοχαμένης φοιτήτριας στην εκπομπή «Μαζί σου» της Τατιάνας Στεφανίδου. Οπως είπε, η Ελένη τής είχε εκμυστηρευθεί ότι πέρυσι είχε πέσει θύμα ομαδικού βιασμού από τρία άτομα από τον Αρχάγγελο, τα οποία είχαν τραβήξει και βίντεο! 

Η 21χρονη είχε απευθυνθεί στην Αστυνομία για να υποβάλει μήνυση, ωστόσο οι αστυνομικοί φέρεται ότι την απέτρεψαν, όπως ανέφερε η φίλη της, η οποία τόνισε ότι η άτυχη κοπέλα είχε ζητήσει ψυχολογική στήριξη. «Ντρεπόταν και γι’ αυτό έκοψε τα μαλλιά της, ενώ ζήτησε ψυχολογική υποστήριξη» είπε η κοπέλα, σημειώνοντας ότι στο πρώτο έτος η κολλητή φίλη της Ελένης είχε σκοτωθεί σε τροχαίο.

Διαβάστε παρακάτω τη συνέχεια: 

offer

ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ «ΠΡΟΙΚΑ» ΤΗΣ ΕΓΓΟΝΗΣ ΣΕ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΕΣ

f5 giagiaΤα κομμάτια της προσπαθεί να μαζέψει η γιαγιά της άτυχης Ελένης Τοπαλούδη, το όνομα της οποίας άκουγε η αδικοχαμένη εγγονή της.

Η κυρία Ελένη δεν είχε φανταστεί ούτε στους πιο τρελούς της εφιάλτες ότι θα έφτανε σε αυτή την ηλικία για να ζήσει την απόλυτη φρίκη, χάνοντας το παιδί του παιδιού της με τον πιο φρικτό τρόπο! Συγκίνηση προκαλεί η πληροφορία ότι όλα αυτά τα χρόνια η γιαγιά Ελένη μάζευε χρήματα από τη σύνταξή της για να τα δώσει στην εγγονούλα της όταν θα παντρευόταν! Μετά τον χαμό της, όμως, αποφάσισε το ποσό που έχει συγκεντρώσει για τον γάμο να το δώσει για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ιατροδικαστική έκθεση: Θα μπορούσε να είχε πεθάνει και μόνο από τα άγρια χτυπήματα

Ανατριχίλα προκαλεί η έκθεση του ιατροδικαστή Παναγιώτη Κοτρέτσου, ο οποίος αναφέρει ότι τα δυνατά χτυπήματα που δέχτηκε η άτυχη Ελένη, προτού οι δολοφόνοι της τη ρίξουν από τα βράχια στη θάλασσα, ήταν από μόνα τους αρκετά για να επιφέρουν τον θάνατό της. Ωστόσο, ως αιτία θανάτου αναφέρεται ο πνιγμός «εξ εισροφήσεως ύδατος επί εδάφους κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων».

Στην έκθεση αναφέρεται η διαπίστωση κακώσεων στο κεφάλι, αμυχών και εκδορών σε όλο το σώμα, πολλές από τις οποίες προήλθαν πριν και μετά τον θάνατό της, ενώ χαρακτηριστικό της μανίας με την οποία χτύπησαν την άτυχη Ελένη οι δράστες, ήταν ότι της κόπηκε ακόμη και το αυτί: «Διαπιστώνεται τραυματική ρήξη του πτερυγίου του αριστερού ωτός και εκχύμωση οπισθωτιαίως, που υποδηλώνει εν ζωή πλήξη της περιοχής με θλον όργανο. (…) Μεγαλύτερα θλαστικά τραύματα παρατηρούνται στον πώγωνα (σαγόνι), δύο στη μετωπιαία χώρα και δύο στη βρεγματική, επίσης μεταθανατίως γενόμενα με τον ίδιο μηχανισμό (…)» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Κοτρέτσος.

Αναφορικά με το αν βιάστηκε η 21χρονη, ο ιατροδικαστής της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσου ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δεν διαπιστώνονται κακώσεις στα γεννητικά όργανα, αλλά διαπιστώνεται παλιά topaloudipodia71218skδιακόρευση. Δεν μπορούν να εκτιμηθούν με βεβαιότητα άλλα σημεία υποδηλωτικά πρόσφατης συνουσίας λόγω της παραμονής του σώματος εντός της θάλασσας (…) Συμπερασματικά, μακροσκοπικώς, ούτε επιβεβαιώνεται ούτε απορρίπτεται το ενδεχόμενο πρόσφατης συνουσίας».

Σε ό,τι αφορά τον στραγγαλισμό της, αναφέρεται αναλυτικά σε ευρήματα, τονίζοντας: «Εχουν προκληθεί εν ζωή από εξωτερική διά χειρός αρπαγή – πίεση του λαιμού (απόπειρα στραγγαλισμού)».

Στο μεταξύ, σάλος έχει προκληθεί με τη φωτογραφία που δείχνει το πτώμα της Ελένης με δεμένα πόδια. Ο δικηγόρος της οικογένειας Αλέξης Κούγιας, σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ανέφερε ότι οι δράστες, πριν πετάξουν το θύμα τους στη θάλασσα, της είχαν δέσει τα πόδια με σχοινί «για να είναι βέβαιοι ότι θα πνιγεί. Ετσι βρέθηκε με δεμένα τα πόδια από αυτούς που ανακάλυψαν το πτώμα της». Ομως, το Λιμενικό έσπευσε να διευκρινίσει ότι η συγκεκριμένη εικόνα έχει να κάνει με την επιχείρηση ανάσυρσης της κοπέλας από τη θάλασσα από τους άνδρες του.

{{-PCOUNT-}}24{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...