Ρίγη συγκίνησης για τα δύο γεροντάκια που «φύλαξαν σκοπιά» με τον εύζωνα εγγονό τους!

❱❱ Η εικόνα είναι πιο δυνατή από τις λέξεις, καθώς δεν είναι εύκολο να περιγραφεί ο ποταμός συναισθημάτων που προκαλεί η φωτογραφία ενός ζευγαριού γερόντων…… οι οποίοι στέκονται δίπλα στον εύζωνα εγγονό τους κατά τη διάρκεια της φύλαξης του Μνημείου του Αγνωστου Στρατιώτη, ανήμερα την Πρωτοχρονιά.

Γεμάτοι περηφάνια ο παππούς και η γιαγιά φωτογραφήθηκαν δίπλα στον εγγονό τους και στη συνέχεια κάθισαν στα καρεκλάκια που είχαν μαζί τους για να περάσουν μαζί του τη βάρδια! Παρά τη συγκίνησή του, ο εύζωνας καταφέρνει να μείνει πιστός στο καθήκον του και να μην παρασυρθεί από την ανθρώπινη ευαισθησία, παραμένοντας ανέκφραστος, ευθυτενής, με βλέμμα που ξεχειλίζει τόλμη, όπως ορίζει το πρωτόκολλο των περήφανων ευζώνων της Προεδρικής Φρουράς.

Τα ιδεώδη της αγάπης και των δεσμών της παραδοσιακής ελληνικής οικογένειας και αυτά του καθήκοντος και της αφοσίωσης των ευζώνων αποτυπώνονται με έναν μοναδικό τρόπο σε δύο καρέ.

f1 f2

Δείχνουν ακόμη τα τεράστια ψυχικά αποθέματα που οφείλει να διαθέτει ο εύζωνας ώστε να μένει ακλόνητος υπηρέτης της αποστολής του, ως άξιος συνεχιστής των ανδρείων πολεμιστών του Συντάγματος Ευζώνων 5/42, οι οποίοι έγιναν συνώνυμο της δόξας και του ηρωισμού στους Βαλκανικούς Πολέμους.

Η εικόνα που αιχμαλωτίζει τόσα συναισθήματα, ιδανικά και αξίες έχει σαρώσει το διαδίκτυο με χιλιάδες κοινοποιήσεις και αμέτρητα συγκινητικά σχόλια, τόσο για τους ηλικιωμένους που αψήφησαν το κρύο για να καμαρώσουν το εγγόνι τους όσο και για τον ίδιο τον εύζωνα.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ