Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ισόβια στον μακρυχέρη διευθυντή τράπεζας

❱❱ Βαρύς ο πέλεκυς για το πρώην στέλεχος της Αγροτικής στην Κάρπαθο, που υπεξαίρεσε 6.000.000 € από λογαριασμούς πελατώνΒαρύς έπεσε ο πέλεκυς της Δικαιοσύνης στον 60χρονο πρώην διευθυντή της Αγροτικής Τράπεζας στην Κάρπαθο, που έβαλε χέρι σε 59 λογαριασμούς πελατών του υποκαταστήματος αποκομίζοντας συνολικά σχεδόν 6.000.000 ευρώ! Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον έκρινε ένοχο για υπεξαίρεση και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει σάλο στο νησί πριν από περίπου 12 χρόνια καθώς, σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Δωδεκανήσου που έστειλε το πρώην διευθυντικό στέλεχος στο εδώλιο, ο κατηγορούμενος πρώτα κέρδιζε την εμπιστοσύνη των πελατών της τράπεζας και μετά τους έπειθε να επενδύσουν τα χρήματά τους σε ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου με συμφωνία επαναγοράς, προκειμένου να κερδίσουν υψηλότερα επιτόκια σε σχέση με αυτά των καταθέσεων ταμιευτηρίου ή προθεσμίας.

Εκείνοι ακολουθούσαν τις συμβουλές του χωρίς να φαντάζονται ποιες ήταν οι πραγματικές προθέσεις του. Μάλιστα, ο 60χρονος φέρεται ότι παρείχε κάθε εχέγγυο… νομιμότητας, καθώς συνέτασσε όλα τα απαραίτητα έντυπα συμβάσεων για τα ελληνικά ομόλογα, τα οποία στη συνέχεια υπογράφονταν από τους αντίστοιχους πελάτες και τον ίδιο ως διευθυντή.

Μόνο που ο πρώην διευθυντής ουδέποτε καταχώρησε στα μηχανογραφικά συστήματα και τα λογιστικά βιβλία της τράπεζας τις επίμαχες συμβάσεις! Ετσι, όταν οι άτυχοι πελάτες διαπίστωσαν ότι τα χρήματά τους είχαν κάνει φτερά, ήταν πλέον αργά! Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, το συνολικό ποσό που φέρεται ότι έχει υπεξαιρέσει ο κατηγορούμενος από 59 ατομικούς λογαριασμούς ανέρχεται στο ποσό των 5.775.080 ευρώ.

Ενταλμα σύλληψης

Μόλις αποκαλύφθηκε η υπόθεση, σε βάρος του πρώην διευθυντικού στελέχους εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης, με τους αστυνομικούς να του περνούν χειροπέδες τον Οκτώβριο του 2008. Μάλιστα, είχε επιστρέψει με τη συνοδεία αστυνομικών στον… τόπο του εγκλήματος, όπου συμμετείχε στην έρευνα που πραγματοποιούσαν οι επιθεωρητές της τράπεζας προκειμένου να εντοπιστούν οι λογαριασμοί στους οποίους κατατέθηκαν τα χρήματα που είχε υπεξαιρέσει.

Στο εδώλιο, εκτός από τον πρώην διευθυντή, είχαν οδηγηθεί ένας 67χρονος συνεργός του, που καταδικάστηκε σε κάθειρξη επτά ετών με αναστολή για την κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων, καθώς και ακόμη επτά άτομα που διατηρούν επιχειρήσεις και καταστήματα στο νησί, στους λογαριασμούς των οποίων είχαν γίνει καταθέσεις από τον 60χρονο. Και οι επτά κρίθηκαν αθώοι από το δικαστήριο.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...