Ποια μοντέλα Ι.Χ. είναι τρωτά σε κλοπή

❱❱ Δημοφιλή αυτοκίνητα που διαθέτουν σύστημα εισόδου και εκκίνησης χωρίς κλειδί είναι πολύ τρωτά σε κλοπή, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Which?, βρετανική οργάνωση καταναλωτώνΟπως υποστηρίζει η οργάνωση στο ομώνυμο περιοδικό που εκδίδει, τα πιο ευάλωτα στα χτυπήματα κλεφτών είναι τα Ford Fiesta, Volkswagen Golf, Nissan Qashqai και Ford Focus.

Η Which? ανέλυσε στοιχεία από την εταιρία General German Automobile Club (ADAC) η οποία δοκίμασε την ασφάλεια 237 οχημάτων που ανοίγουν και παίρνουν μπρος χωρίς τη χρήση κλειδιού (keyless cars). Αρκεί ο οδηγός να έχει το κλειδί στην τσέπη του για να ανοίξει την πόρτα του αυτοκινήτου με το άγγιγμα της παλάμης του, ενώ στη συνέχεια χρησιμοποιεί κουμπί για να βάλει μπρος το όχημα. Οι κλέφτες όμως βρήκαν τρόπο να ξεγελούν το σύστημα ασφαλείας, χρησιμοποιώντας ειδική συσκευή που ανοίγει την πόρτα του αυτοκινήτου και στη συνέχεια ανάβει τη μηχανή. Μάλιστα, μπορεί να τη βρει κανείς με ελάχιστα χρήματα στο διαδίκτυο!

Από τις δοκιμές που έγιναν διαπιστώθηκε ότι μόνο τρία αυτοκίνητα ήταν ασφαλή όσον αφορά την κλοπή. Πρόκειται για τα τελευταία μοντέλα του Range Rover, του Land Rover Discovery και το Jaguar i-Pace του 2018. Με δεδομένα αυτά τα στοιχεία, το Which? κάλεσε τους κατασκευαστές να αυξήσουν τα αντικλεπτικά μέτρα για την προστασία των οχημάτων. Η βρετανική Εταιρία Κατασκευαστών Αυτοκινήτων και Εμπόρων SMMT έσπευσε να επισημάνει ότι «τα νέα αυτοκίνητα είναι πιο ασφαλή από ποτέ».

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ