Εκοψαν σύνταξη από τον γιο του Καραθανάση

❱❱ Ενός λεπτού σιγή τήρησε η Ολομέλεια της Βουλής στη μνήμη των αξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού Παναγιώτη Βλαχάκου, Χριστόδουλου Καραθανάση (μικρή φωτό) και Εκτορα Γιαλοψού, που έπεσαν ηρωικά στα Ιμια. Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε ανάρτηση για την επέτειο των Ιμίων, ανεβάζοντας ένα βίντεο με την ελληνική σημαία και τις βραχονησίδες. Τη φωτογραφία συνόδευε μήνυμα με το οποίο ξεκαθάριζε πως δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο και πως τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας δεν τίθενται υπό διαπραγμάτευση.

Πάντως, το κράτος εξακολουθεί να αποδεικνύει με κάθε ευκαιρία πόσο πολύ «τιμά» τους ήρωές του. Κι αυτό διότι, όπως έγινε γνωστό με τη συμπλήρωση 23 ετών από τον θάνατο των τριών στρατιωτικών, ο γιος του αντιπλοιάρχου Χριστόδουλου Καραθανάση σταμάτησε ξαφνικά να παίρνει τη σύνταξη-βοήθημα για τον θάνατο του πατέρα του έξι μήνες νωρίτερα από το προβλεπόμενο.

Ο 24χρονος Γιάννης, που ήταν μόλις ενός έτους όταν έχασε τον πατέρα του, καταγγέλλει ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τού έκοψε τη σύνταξη που δικαιούται ως «ορφανό τέκνο», χωρίς προηγουμένως να τον έχουν ενημερώσει.

Να σημειωθεί ότι ο νόμος ορίζει ότι τα παιδιά συνεχίζουν να παίρνουν τη σύνταξη και μετά την ενηλικίωσή τους, εφόσον σπουδάζουν και ώσπου να συμπληρώσουν το 24ο έτος. Εν προκειμένω, το βοήθημα κόπηκε προτού ο Γιάννης Καραθανάσης ολοκληρώσει τις πανεπιστημιακές σπουδές του.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Θα γίνουμε Βηρυτός! Κρυψώνες της Χεζμπολάχ γεμάτες με νιτρικό αμμώνιο στην Ελλάδα;

Η Χεζμπολάχ έχει αποθήκες με το εκρηκτικό χημικό που τίναξε στον...

Δημήτρης Παρίσης: Κυκλοφόρησε digital από την Heavenmusic το νέο του τραγούδι «Τέσσερα λεπτά»

Ένας νέος ανερχόμενος καλλιτέχνης με μια πολύ ζεστή φωνή έρχεται για...

Διατροφικές επιλογές για καλύτερες επιδόσεις την νέα σχολική χρονιά

Από την Μελίνα Σ. Καριπίδου, MSc, Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Επιστημονική Συνεργάτιδα...