Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Στον ναό των Μουσών στην Ακαδημία Πλάτωνος, σύμφωνα με Ιταλούς ερευνητές, ο...

Τον τάφο του Πλάτωνα υποστηρίζουν ότι εντόπισαν στην Αθήνα...

Η Πιερίδη με το νέο αγόρι της

«Ο έρωτας με έρωτα περνάει» λέει ένα λαϊκό διαχρονικό...

Ο τρόπος λειτουργίας του στρατού των χούλιγκαν και τα αντίποινα που οδήγησαν...

Ο «Ιωσήφ», ο μάνατζερ OΜΛΕ του Τρανού, ο «Καρχαρίας»...

Πανικός στο Romeo με Λε-Πα, Κοκκίνου, Μεταξά

Με το δεξί και διώχνοντας κόσμο άρχισαν οι νυχτερινές...

Τραγικά παιχνίδια της μοίρας στην ταβέρνα που έγινε «Καμπούλ»

❱❱ Η άτυχη Αδαμαντία δεν εργαζόταν στον «Διόνυσο», αλλά πήγε να βοηθήσει επειδή είχε πολύ κόσμο λόγω του εορτασμού της ΥπαπαντήςΑπό την
Εύα Παπαδάτου

Τραγικό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα στη 47χρονη μητέρα τεσσάρων κοριτσιών από την Καλαμάτα, η οποία βρήκε φρικτό θάνατο μαζί με άλλες δύο γυναίκες από τη φονική έκρηξη της φιάλης υγραερίου που έκανε ρημαδιό την ταβέρνα Διόνυσος, το Σάββατο!

Η άτυχη Αδαμαντία Κωνσταντινέα, που ήταν εξαδέλφη του βουλευτή Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην διαιτητή Πέτρου Κωνσταντινέα, δεν εργαζόταν στη μοιραία ταβέρνα, αλλά πήγε να βοηθήσει επειδή είχε συρρεύσει πολύς κόσμος λόγω του εορτασμού της πολιούχου Υπαπαντής του Σωτήρος!

20662157

Ο θάνατος της πολύτεκνης έχει βυθίσει στο πένθος τον σύζυγο και τις κόρες της, αλλά και τον εξάδελφό της. Κανείς δεν περίμενε ότι θα κοβόταν τόσο απότομα το νήμα της ζωής της 47χρονης και των άλλων δύο γυναικών, της 53χρονης συζύγου του ιδιοκτήτη Ελένης Μπιτσώνη-Κουβάτσου και της 53χρονης Ελένης Πανουσοπούλου, που εργαζόταν στην κουζίνα.

f3 taverna kalamata idiokthtes

Το κακό συνέβη λίγο πριν από τις 9 το βράδυ, όταν η 53χρονη ιδιοκτήτρια προσπάθησε να αλλάξει μία από τις μπουκάλες υγραερίου στην κουζίνα. Ομως, το προπάνιο έκανε επαφή με τη φλόγα στα μάτια της κουζίνας και ο εξαερισμός «τράβηξε» τη φωτιά στο ταβάνι του καταστήματος.

Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας και σύζυγος της 53χρονης προσπάθησε αλλόφρων να ανοίξει την πίσω πόρτα της κουζίνας για να βγουν έξω οι άτυχες γυναίκες. Ομως, οι φλόγες ήταν τεράστιες (αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για ύψος έξι μέτρων!) και όρμησαν καταπάνω του. Τότε, πήρε μια βαριοπούλα για να γκρεμίσει τον τοίχο, αλλά μάταια.

«Καλή αντάμωση, Ντία μου»

Τραγική φιγούρα ήταν ο σύζυγος της αδικοχαμένης Αδαμαντίας, Νάσος Βουγιουκλής, που έμεινε μόνος με τέσσερις κόρες.

Σε ένα κομμάτι χαρτί που άφησε έξω από την ταβέρνα, έγραψε: «Εφυγες, καρδιά μου, και δεν πρόλαβα να σου πω πόσο σε αγαπώ. Καλή αντάμωση, Ντία μου, Νάσος».

20662152

Σπαρακτικό είναι και το μήνυμά του στο facebook: «Τίποτα δεν θα είναι πια το ίδιο χωρίς εσένα δίπλα μου, τίποτα δεν μπορεί να αναπληρώσει το κενό που αφήνεις πίσω σου, τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει την αγάπη και τη στοργή με την οποία μεγάλωσες τα παιδιά μας, τίποτα δεν μπορεί να με κάνει να σταματήσω να σε αγαπώ μέχρι να τερματίσει και το δικό μου ταξίδι».

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ

Η επόμενη μέρα του δυστυχήματος, εκτός από το «βομβαρδισμένο» μαγαζί και τα κατεστραμμένα ζωές και σπίτια, άφησε και τις έρευνες σε εξέλιξη. Χθες ολοκληρώθηκαν στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Κορίνθου οι νεκροτομές των τριών θυμάτων, ενώ κλιμάκιο της Πυροσβεστικής έκανε λεπτομερή έλεγχο στους χώρους της μοιραίας ταβέρνας για να εξακριβώσει τα αίτια και τις συνθήκες της τραγωδίας που στοίχισε τις ζωές των τριών γυναικών. Το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας, που έχει αναλάβει την έρευνα, εξακολουθεί να παίρνει καταθέσεις από εργαζομένους και πελάτες της ταβέρνας για να σχηματίσει πληρέστερη εικόνα για το πώς προκλήθηκε η τραγωδία.

f2 33

Μάλιστα, οι αρμόδιοι της Επιθεώρησης Εργασίας με συνεχείς αυτοψίες προσπαθούν να βρουν απαντήσεις στα αίτια του δυστυχήματος και να εξακριβώσουν αν τηρούνταν όλοι οι κανόνες ασφαλείας για το προσωπικό και τους πελάτες. Για τον λόγο αυτόν το μεσημέρι της Κυριακής, μία ημέρα μετά το συμβάν, όπως προβλέπεται σε εργατικά δυστυχήματα, πήγε στην ταβέρνα υπάλληλος της Επιθεώρησης σε μια προσπάθεια να σχηματίσει εικόνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε το τραγικό περιστατικό που συγκλόνισε το πανελλήνιο.

Στο μεταξύ, συγγενείς και φίλοι θα πουν σήμερα το τελευταίο αντίο στις τρεις αδικοχαμένες γυναίκες. Στις 14.00 θα ψαλεί από τον Ιερό Ναό του Νεκροταφείου Καλαμάτας η εξόδιος ακολουθία για την 53χρονη σύζυγο του ιδιοκτήτη της ταβέρνας Ελένη Κουβάτσου. Μία ώρα αργότερα, στις 15.00, θα γίνει η κηδεία της 47χρονης Αδαμαντίας και στις 17.00, στον ίδιο ναό, θα γίνει η νεκρώσιμη τελετή για την 53χρονη Ελένη Πανουσοπούλου.

offer

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...