Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

«Εφαγε» 13 χρόνια ο Μαντούβαλος

❱❱ Με αναστολή η ποινή του πρώην βουλευτή για το «παραδικαστικό κύκλωμα 2»Με την καταδίκη πέντε εκ των συνολικά εννέα κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και του πρώην βουλευτή Πέτρου Μαντούβαλου, έπεσε χθες η αυλαία στη δίκη για σκέλος του αποκαλούμενου «παραδικαστικού κυκλώματος 2», που αποκαλύφθηκε μετά τις καταγγελίες του επιχειρηματία Γιάννη Μπολέτση ότι εκβιάστηκε να δώσει χρήματα για να εξασφαλίσει αθωωτική απόφαση σε δίκη του το 2010.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων «μοίρασε» ποινές πέντε ως 13 ετών στους καταδικασθέντες για παθητική και ενεργητική δωροδοκία, διαμεσολάβηση σε δωροδοκία και άμεση συνέργεια σε ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, αναστέλλοντας ωστόσο την ποινή τους έως το δευτεροβάθμιο δικαστήριο. 

Συγκεκριμένα, η έδρα έκρινε ενόχους, μεταξύ άλλων, τον γνωστό δικηγόρο Πέτρο Μαντούβαλο και τον πρόεδρο Εφετών Γιώργο Ευσταθίου, επιβάλλοντάς τους ποινή κάθειρξης 13 ετών, καθώς και τον αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Γιοσάκη, στον οποίο έριξε «καμπάνα» 12 ετών.

Οι αθώοι

Το δικαστήριο κήρυξε αθώο κατά πλειοψηφία 2-1 τον δικαστή Αθανάσιο Μουστάκα, αν και η πρόεδρος Ασημίνα Υφαντή είχε την άποψη ότι πρέπει να κριθεί ένοχος. Επίσης, έπαυσε την ποινική δίωξη για τους Γ. Μπολέτση, Π. Λεωτσάκο και Δ. Ζήκο λόγω παραγραφής του πλημμελήματος της δωροδοκίας.

Στους κατηγορουμένους που καταδικάστηκαν για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ, ενώ το δικαστήριο αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου μόνο σε έναν εκ των πέντε καταδικασθέντων.

Το κουβάρι της υπόθεσης ξετυλίχθηκε όταν, κατά τη διά-ρκεια άλλης δίκης το 2010, ο Γιάννης Μπολέτσης εξαγριώθηκε από την καταδίκη του και κατήγγειλε τον τότε πρόεδρο του δικαστηρίου Γιώργο Ευσταθίου, φωνάζοντας ότι πλήρωσε την άρνησή του να τον… δωροδοκήσει! Οπως είχε υποστηρίξει τότε ο επιχειρηματίας, ο αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Γιοσάκης τον εκβίαζε ζητώντας του 60.000 ευρώ, τα οποία απαιτούσαν οι δικαστές προκειμένου να τον αθωώσουν. Ο Γ. Μπολέτσης εξαφανίστηκε πριν εκδοθεί η απόφαση επί της ποινής και παρέμεινε φυγόδικος για οκτώ χρόνια, όμως οι καταγγελίες του έφτασαν στο ακροατήριο. Μάλιστα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Πέτρος Μαντούβαλος έδωσε 600.000 για να αθωωθούν ο ίδιος και δύο συνεργάτες του στην ίδια δίκη.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...