Πιο ευτυχισμένοι οι πιστοί!

❱❱ Τι έδειξε νέα έρευνα για όσους συμμετέχουν ενεργά σε κάποια θρησκείαΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Η ενεργή συμμετοχή σε κάποια θρησκεία φέρνει πράγματι την ευτυχία, διαβεβαιώνουν ερευνητές, οι οποίοι ανακάλυψαν ότι οι θρήσκοι είναι πιο ευτυχισμένοι από εκείνους που δεν συμμετέχουν ενεργά στα θρησκευτικά δρώμενα ή δεν πιστεύουν καθόλου στον Θεό.

Η ερευνητική ομάδα της αμερικανικής μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Pew Research Center κατέληξε στο παραπάνω συμπέρασμα, αναλύοντας στοιχεία εθελοντών σε 24 χώρες. Οι συμμετέχοντες στην έρευνα χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες, από τις οποίες η πρώτη περιελάμβανε όσους είχαν τακτική θρησκευτική συμμετοχή, η δεύτερη άτομα που πίστευαν στον Θεό αλλά σπάνια παρευρίσκονταν σε θρησκευτικές τελετές και η τρίτη ανθρώπους που δεν πίστευαν.

Το γενικό συμπέρασμα ήταν ότι τα μέλη της πρώτης ομάδας δήλωναν πιο ευτυχισμένα σε σχέση με εκείνα της δεύτερης και της τρίτης ομάδας, παρόλο που δεν παρατηρούνταν καμία αξιοσημείωτη διαφορά μεταξύ τους όσον αφορά το σωματικό βάρος τους, τη συχνότητα άθλησης και την κατάσταση της υγείας τους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι σε ποσοστό 45% οι θρήσκοι Αυστραλοί δήλωσαν «πολύ ευτυχισμένοι», ενώ στους μη ενεργούς θρησκευτικά το ποσοστό ανερχόταν σε 32% και στους άθεους σε 33%. Στις ΗΠΑ, «πολύ ευτυχισμένο» δήλωσε το 36% των θρήσκων και το 25% των άλλων δύο κατηγοριών.
«Δεν υπάρχει καμία χώρα στην οποία τα στοιχεία να δείχνουν ότι οι ενεργοί από θρησκευτικής άποψης είναι λιγότερο ευτυχισμένοι από τους άλλους» σημειώνουν οι ερευνητές, σύμφωνα με την «Daily Mail», προσθέτοντας ότι σε κάποιες χώρες δεν παρατηρείται σημαντική διαφορά όσον αφορά την ευτυχία ανάμεσα στους θρήσκους και τους υπολοίπους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Κρουαζιερόπλοιο με δώδεκα κρούσματα σε μέλη του πληρώματος

Σε αγωνιώδη περιπέτεια εξελίσσεται μια ειδυλλιακή κρουαζιέρα στα ελληνικά νησιά, αφού...

Δουλέμποροι με «βιτρίνα» τέσσερις ΜΚΟ! Τσάκωσαν 35 αλλοδαπούς και για κατασκοπεία!

Από τη Νάντια Αλεξίου Με προκάλυμμα την υποτιθέμενη αλληλεγγύη και με «ασπίδα»...

Ανανεώστε το σαλόνι σας με διαχρονικής ποιότητας και αντοχής έπιπλα!

Κάθε μέρα η παραμονή σας στο σαλόνι είναι πολύωρη, ειδικά αν...

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ξανά στην προεδρία του ΣΑΦΕΕ

Η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου αποφάνθηκε τη συνέχιση των...

Εστία Επενδυτική: Ασφαλιστικά μέτρα για τον τρόπο που επελέγησαν τα Μ.Μ.Ε. της «λίστας Πέτσα»

Kαταθέσαμε σήμερα ασφαλιστικά μέτρα για τον τρόπο που επελέγησαν  τα Μ.Μ.Ε., ...