Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο Γιώργος Μαργαρίτης έφερε το «Κελί 33» στο «Έναστρον»

Μια ιδιαίτερη στιγμή, τόσο για τον ίδιο τον Χρήστο...

«Πρωινό ΣουΣου»: Άνοδο στο δυναμικό κοινό

Άνοδο στο δυναμικό κοινό 18-54 καταγράφει η εκπομπή «Πρωινό...

Τραβάνε τα μαλλιά τους οι επικοινωνιολόγοι στα γραφεία της Κουμουνδούρου με τις…...

Λυτοί και δεμένοι έχουν πέσει πάνω του για να...

Πλατινένια «Ζάρι» Σάττι

Σε μόλις δύο εβδομάδες από την κυκλοφορία του το...

39 (!) οι νεκροί από τη γρίπη!

❱❱ Συναγερμός στις υγειονομικές δομές! Δύο αγγελούδια στα θύματα του Η1Ν1! Αλλά 21 άτομα στη μακάβρια λίστα την τελευταία εβδομάδαΣε κατάσταση συναγερμού έχουν τεθεί όλες οι υγειονομικές δομές της χώρας, καθώς μπαίνουμε στην περίοδο που «θερίζει» ο επιθετικός ιός της γρίπης τύπου Α Η1Ν1, ο οποίος ήδη έχει προκαλέσει τον θάνατο 39 ανθρώπων, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά, ένα βρέφος κάτω των 12 μηνών και ένα πέντε χρόνων.

Στη μακάβρια λίστα του ιού προστέθηκαν την τελευταία εβδομάδα 21 άνθρωποι, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών από 18 σε 39, οκτώ εκ των οποίων ήταν εκτός Εντατικής. Παράλληλα, 165 ασθενείς νοσηλεύονται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων όλης της χώρας, μεταξύ τους και εννέα παιδιά.

Σύμφωνα με το ΚΕΕΛΠΝΟ, οι 165 ασθενείς στις ΜΕΘ είναι 90 άνδρες και 75 γυναίκες, με εύρος ηλικιών από 0 ως 90 έτη, μέση ηλικία 58,7 έτη και διάμεση 62 έτη. Από αυτούς, μόνο οι 24 ήταν εμβολιασμένοι (15%). Σημειώνεται ότι τα 124 από τα 165 προαναφερόμενα σοβαρά κρούσματα με νοσηλεία σε ΜΕΘ (75,2%) ανήκουν σε κλινική ομάδα υψηλού κινδύνου.

Ψυχραιμία

Οι ειδικοί συνιστούν ψυχραιμία, καθώς η νόσος θα μας απασχολεί έως και το τέλος Μαρτίου ή τις αρχές Απριλίου, οπότε θα αρχίσει να ανεβαίνει η θερμοκρασία, και προτρέπουν όσους είναι άνω των 60 ετών ή ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες (χρόνιοι πάσχοντες) να εμβολιαστούν.

Σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσιάστηκαν από τους επιστήμονες τα στοιχεία της νέας εβδομαδιαίας επιδημιολογικής έκθεσης του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ο πρόεδρός του Θεόφιλος Ρόζενμπεργκ κάλεσε τους πολίτες να βρίσκονται σε επαγρύπνηση και να αναζητούν έγκαιρα ιατρική βοήθεια, το πρώτο 48ωρο, όταν τα συμπτώματα είναι ιδιαίτερα σοβαρά με πολύ υψηλό πυρετό, δύσπνοια και πόνο στα κόκαλα. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η χρήση αντιιικών φαρμάκων πρέπει να γίνεται έπειτα από ιατρική εκτίμηση.

Ο αναπληρωτής καθηγητής Παθολογίας των Λοιμώξεων και επιστημονικός συνεργάτης του ΚΕΕΛΠΝΟ Σωτήρης Τσιόδρας τόνισε χθες ότι η γρίπη θερίζει σε όλη την Ευρώπη κάθε χρόνο. Ενδεικτικό είναι το ότι στην Ε.Ε. καταγράφονται συνολικά 30.000 έως 40.000 θάνατοι ετησίως. Την περίοδο 2017-2018 πέθαναν στην Ελλάδα 42 άτομα από γρίπη, ενώ φέτος έως και χθες οι νεκροί ήταν 39.

ΣΕ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ Η 24ΧΡΟΝΗ ΠΟΥ ΓΕΝΝΗΣΕ ΣΤΗ ΜΕΘ ΤΟΥ ΠΑΓΝΗ ΕΧΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣΒΛΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ

f2 2Βελτιώνεται η υγεία της 24χρονης γυναίκας (φωτό) που γέννησε πριν από λίγες μέρες ένα κοριτσάκι ενώ βρισκόταν σε μηχανική υποστήριξη στη ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ στην Κρήτη με γρίπη H1N1. Η νέα μητέρα πηγαίνει όλο και καλύτερα κι έτσι πήρε εξιτήριο από τη ΜΕΘ και νοσηλεύεται πλέον στην Πνευμονολογική Κλινική του νοσοκομείου.

«Στο πλευρό της βρίσκεται όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Η κατάσταση της υγείας της είναι σταθερή» είπε ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ-Βενιζελείου Γιάννης Τασσόπουλος.

Η νεαρή γυναίκα, που είχε προσβληθεί από τον επικίνδυνο ιό H1N1 και δεν είχε εμβολιαστεί, μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο με δέκατα. Ωστόσο, κρίθηκε ότι έπρεπε να εισαχθεί στην στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, καθώς βρισκόταν στην 33η εβδομάδα της κύησης.

Τελικά, μέσα στην Εντατική έφερε στον κόσμο το υγιέστατο μωράκι της με βάρος 2.100 γραμμάρια, το οποίο νοσηλεύεται στο Τμήμα Νεογνών του νοσοκομείου και δεν χρειάζεται αναπνευστική υποστήριξη. Ωστόσο, παρακολουθείται στενά από το ιατρικό προσωπικό, ενώ αναμένεται να πάρει εξιτήριο σε περίπου δύο εβδομάδες. 

Μάλιστα θα βαφτιστεί Ευαγγελία και Ευδοξία, καθώς γεννήθηκε στις 31 Ιανουαρίου που είναι της αγίας Αθανασίας και τριών θυγατέρων Θεοδότης, Θεοκτίστης και Ευδοξίας.

offer

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Εφιαλτική Δευτέρα για τη Χριστίνα Ζάντη! – Ο σύζυγος «δήμιος» της εγκύου τραγουδίστριας

Εφιαλτικές στιγμές για την τραγουδίστρια Χριστίνα Ζαντή στην άλλη...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...