Σοκολάτα από «χρυσάφι»!

❱❱ Με μυστικό,  το σπάνιο κακάο και την ωρίμανση σε ξύλινα κιβώτια, πωλείται αντί 580 ευρώ η πλάκα

Σπάνιο κακάο και πολύχρονη ωρίμανση σε ξύλινα κιβώτια είναι το μυστικό της πιο ακριβής σοκολάτας στον κόσμο, που πωλείται αντί 580 ευρώ η πλάκα από την εταιρία To’ak.

Η ακριβότερη πλάκα σοκολάτας στον κόσμο είναι φτιαγμένη από σπάνια ποικιλία κακάου του Ισημερινού, που έχει ωριμάσει τέσσερα χρόνια σε κιβώτια κατασκευασμένα από εκλεκτή ξυλεία. Η To’ak έχει την πρωτοτυπία να παράγει περιορισμένη ποσότητα της ποικιλίας Nacional, η οποία υφίσταται χάρη στην προσπάθεια της εταιρίας, η οποία φρόντισε να φυτέψει ορισμένα κακαόδεντρα στις ιδιόκτητες φυτείες της. Η μικρή σοδειά από τον περιορισμένο αυτό αριθμό των δέντρων είναι ένας από τους λόγους της αλμυρής τιμής της γλυκιάς απόλαυσης, από την οποία παράγονται μόλις 200 συσκευασίες τον χρόνο.

Η «vintage» σοκολάτα πολύμηνης ωρίμανσης κυκλοφόρησε πρώτη φορά πέρυσι, ωστόσο η ζήτηση που σημειώθηκε στις δημοπρασίες διπλασίασε την τιμή της φέτος. Πέρα από την ποιότητα της πρώτης ύλης, η To’ak αναβάθμισε και την αισθητική κάθε πλάκας, αναθέτοντας στον καλλιτέχνη Οσβάλδο Γκουαγιασαμίν να φιλοτεχνήσει τα περιτυλίγματα της πρώτης της Art Edition. Η εικόνα που θα κοσμεί έτσι το περιτύλιγμα των φετινών 200 πολύτιμων κουτιών της Art Vintage Edition αναπαριστά έναν καταπιεσμένο αυτόχθονα «που πεισματικά φυτεύει ένα δέντρο, σύμβολο της ελπίδας».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Θα γίνουμε Βηρυτός! Κρυψώνες της Χεζμπολάχ γεμάτες με νιτρικό αμμώνιο στην Ελλάδα;

Η Χεζμπολάχ έχει αποθήκες με το εκρηκτικό χημικό που τίναξε στον...

Δημήτρης Παρίσης: Κυκλοφόρησε digital από την Heavenmusic το νέο του τραγούδι «Τέσσερα λεπτά»

Ένας νέος ανερχόμενος καλλιτέχνης με μια πολύ ζεστή φωνή έρχεται για...

Διατροφικές επιλογές για καλύτερες επιδόσεις την νέα σχολική χρονιά

Από την Μελίνα Σ. Καριπίδου, MSc, Κλινική Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Επιστημονική Συνεργάτιδα...