Σοκολάτα από «χρυσάφι»!

❱❱ Με μυστικό,  το σπάνιο κακάο και την ωρίμανση σε ξύλινα κιβώτια, πωλείται αντί 580 ευρώ η πλάκα

Σπάνιο κακάο και πολύχρονη ωρίμανση σε ξύλινα κιβώτια είναι το μυστικό της πιο ακριβής σοκολάτας στον κόσμο, που πωλείται αντί 580 ευρώ η πλάκα από την εταιρία To’ak.

Η ακριβότερη πλάκα σοκολάτας στον κόσμο είναι φτιαγμένη από σπάνια ποικιλία κακάου του Ισημερινού, που έχει ωριμάσει τέσσερα χρόνια σε κιβώτια κατασκευασμένα από εκλεκτή ξυλεία. Η To’ak έχει την πρωτοτυπία να παράγει περιορισμένη ποσότητα της ποικιλίας Nacional, η οποία υφίσταται χάρη στην προσπάθεια της εταιρίας, η οποία φρόντισε να φυτέψει ορισμένα κακαόδεντρα στις ιδιόκτητες φυτείες της. Η μικρή σοδειά από τον περιορισμένο αυτό αριθμό των δέντρων είναι ένας από τους λόγους της αλμυρής τιμής της γλυκιάς απόλαυσης, από την οποία παράγονται μόλις 200 συσκευασίες τον χρόνο.

Η «vintage» σοκολάτα πολύμηνης ωρίμανσης κυκλοφόρησε πρώτη φορά πέρυσι, ωστόσο η ζήτηση που σημειώθηκε στις δημοπρασίες διπλασίασε την τιμή της φέτος. Πέρα από την ποιότητα της πρώτης ύλης, η To’ak αναβάθμισε και την αισθητική κάθε πλάκας, αναθέτοντας στον καλλιτέχνη Οσβάλδο Γκουαγιασαμίν να φιλοτεχνήσει τα περιτυλίγματα της πρώτης της Art Edition. Η εικόνα που θα κοσμεί έτσι το περιτύλιγμα των φετινών 200 πολύτιμων κουτιών της Art Vintage Edition αναπαριστά έναν καταπιεσμένο αυτόχθονα «που πεισματικά φυτεύει ένα δέντρο, σύμβολο της ελπίδας».

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ