Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Στο σφυρί ο «πύργος» του Φώτη Μπόμπολα στο Παλαιό Ψυχικό για χρέη 500.000 ευρώ

❱❱ Ακόμη ένα «οχυρό», ο αποκαλούμενος «πύργος» του Φώτη Μπόμπολα (μικρή φωτό) στο Παλαιό Ψυχικό, βγαίνει στο σφυρί για χρέη ύψους 500.000 ευρώ

Σε λίγους μήνες -συγκεκριμένα στις 11 Σεπτεμβρίου του 2019- η διατηρητέα λιθόκτιστη βίλα-σήμα κατατεθέν της αλλοτινής παντοδύναμης οικογένειας Μπόμπολα αναμένεται να αποτελέσει «μήλον της Eριδος» ανάμεσα σε υποψήφιους αγοραστές που θα κληθούν να καταβάλουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο τίμημα για να την αποκτήσουν.

Ο πλειστηριασμός της πολυτελούς μεζονέτας αναρτήθηκε πριν από λίγες ημέρες στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα eauction και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει προσδιοριστεί στα 4.200.000 ευρώ. Το εντυπωσιακό παλάτι του Ψυχικού που εκτείνεται σε 800 τετραγωνικά μέτρα είναι χτισμένο σε ένα κατάφυτο οικόπεδο 1.200 τετραγωνικών.

Η ανέγερσή του ξεκίνησε το 1927 και σταδιακά προστέθηκαν και άλλα κτίσματα στο κυρίως οίκημα. Το 2000 ολόκληρο το κτίριο με την αρχοντική ομορφιά κηρύχτηκε διατηρητέο και όσοι έχουν περάσει τις πύλες του χαρακτηρίζουν την κτισμένη με πέτρα κατοικία «πύργο». Η μεζονέτα διαθέτει υπόγειο και ημιυπόγειο, ενώ η πισίνα της οικογένειας Μπόμπολα εκτείνεται σε 57 τετραγωνικά μέτρα.

Ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα

Αν τα μέλη της εκδοτικής οικογένειας δεν κατορθώσουν να τον αποτρέψουν, ο πλειστηριασμός της ιστορικής κατοικίας θα είναι ακόμη ένα ισχυρό πλήγμα που θα προστεθεί στη λίστα με τις απώλειες τις οποίες μετρά τα τελευταία χρόνια.

Στις 26 Ιουλίου του 2017 ολοκληρώθηκε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών η διαδικασία αναγκαστικού πλειστηριασμού των περιουσιακών στοιχείων της εταιρίας Πήγασος για χρέη 160.00.000 ευρώ, με την εκδοτική επιχείρηση της οικογένειας Μπόμπολα να περνά πλέον στα χέρια του Ιβάν Σαββίδη αντί 3.500.000 ευρώ.

Ωστόσο, η αντίστροφη μέτρηση για τον εκδοτικό όμιλο είχε ξεκινήσει νωρίτερα. Ο πατριάρχης της οικογένειας Γιώργος Μπόμπολας είχε παραδώσει από τις αρχές του 2000 τον έλεγχό του στον μεγαλύτερο γιο του Φώτη. Τα διαχειριστικά λάθη, οι διαπληκτισμοί ανάμεσα σε πατέρα και γιο και τα χρόνια της κρίσης οδήγησαν σε δυσβάσταχτες δανειακές υποχρεώσεις, που ήταν πια αδύνατον να αποπληρωθούν, σηματοδοτώντας έτσι την αρχή του τέλους.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...