«Πάγος» στη φαλάκρα

❱❱ Νέα μέθοδος για κατάψυξη και αποθήκευση τριχοθυλακίων που θα εμφυτεύονται σε περίπτωση απώλειας μαλλιώνΜετά τα κατεψυγμένα ωάρια για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας, σειρά παίρνουν τα κατεψυγμένα τριχοθυλάκια για την αντιμετώπιση της φαλάκρας.

Βρετανική εταιρία αποκάλυψε ότι στο άμεσο μέλλον θα παρέχει τη δυνατότητα αποθήκευσης τριχοθυλακίων, τα οποία, σε περίπτωση μελλοντικής απώλειας μαλλιών, θα «κλωνοποιούνται» και θα εμφυτεύονται σε όποιον τα έχει ανάγκη.

Οπως εξηγούν οι ειδικοί της HairClone, από την επόμενη χρονιά θα είναι σε θέση να αφαιρούν τριχοθυλάκια από το κρανίο των ενδιαφερομένων και να τα φυλάσσουν σε ειδικά κοντέινερ, με εσωτερική θερμοκρασία μείον 150 βαθμών Κελσίου. Οταν ο ασθενής αρχίσει να χάνει τα δικά του μαλλιά, θα μπορούν να πολλαπλασιάζουν στο εργαστήριο τα κύτταρα των τριχοθυλακίων και να τα εμφυτεύουν με ένεση στο κρανίο τους, για να αναζωογονήσουν τα ήδη υπάρχοντα τριχοθυλάκια και να δημιουργήσουν νέα.

Η HairClone χαρακτηρίζει αυτό το σύστημα «ασφαλιστική δικλίδα» για το μέλλον, ωστόσο προειδοποιεί ότι δεν πρόκειται για «μια και έξω» διαδικασία, αλλά μπορεί να χρειαστούν πολλές εφαρμογές κόστους αρκετών χιλιάδων ευρώ. 

Σε αντίθεση με τις εμφυτεύσεις μαλλιών που γίνονται εδώ και χρόνια, η νέα μέθοδος δεν παίρνει τριχοθυλάκια από τη μια μεριά του κεφαλιού για να τα μεταμοσχεύσει σε άλλη, αλλά πολλαπλασιάζει τις τρίχες χρησιμοποιώντας κύτταρα που υπάρχουν στη βάση των θυλάκων τους. Μπορούν έτσι να δημιουργηθούν όσες τρίχες χρειάζονται για πλήρη αποκατάσταση του τριχωτού, όποτε χρειαστεί.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ