Ερεθίζονται με τον εαυτό τους

❱❱ Η αυτοσεξουαλικότητα που φτάνει ακόμα και στην αυτογαμία είναι αυξανόμενο φαινόμενοΥπάρχουν άνθρωποι που κοιτάζονται στον καθρέφτη και φτύνονται, για να μην τους ματιάσουν. Υπάρχουν όμως κι άλλοι που βλέπουν τον εαυτό τους και ερεθίζονται, με τη σεξουαλική έννοια. Καλώς ήρθατε στον κόσμο της αυτοσεξουαλικότητας, η οποία μπορεί κάποιες φορές να εξελιχθεί και σε αυτορομαντισμό, δηλαδή στη δημιουργία ερωτικής σχέσης με τον εαυτό μας.

Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως κάποιος, όταν βλέπει τον εαυτό του γυμνό ή όταν απλώς τον σκέφτεται, νιώθει πεταλουδίτσες στο στομάχι, ανυπομονεί να μείνει μόνος, αλλά και αυτοϊκανοποιείται σκεπτόμενος τον εαυτό του. Δηλωμένη περίπτωση αυτοσεξουαλικότητας και αυτορομαντισμού είναι η συγγραφέας Ghia Vitale, η οποία έκανε πρόταση στον εαυτό της τον Μάρτιο του 2017 και, αφού την έκανε αποδεκτή, ετοιμάζεται για γάμο. Τα πρώτα σκιρτήματά της για τον εαυτό της άρχισαν σε ηλικία 7 ετών, αλλά δεν τα είχε εξερευνήσει, ώσπου πήγε στο κολέγιο. Εκτοτε περνάει μόνη της καλά και έχει βάλει σκοπό να πείσει τον κόσμο ότι αυτή η επιλογή είναι φυσιολογική. «Η αυτογαμία είναι ένα πραγματικό και αυξανόμενο φαινόμενο» υποστηρίζει στον «Guardian».

«Η έλξη μου για τον εαυτό μου μού προκαλούσε σύγχυση κάποιες φορές, αλλά, όταν έμαθα για την αυτοσεξουαλικότητα, ήμουν χαρούμενη που τελικά διαπίστωσα ότι υπήρχε λέξη γι’ αυτό που βίωνα» αποκαλύπτει η Vitale σε άλλη συνέντευξή της στο metro.co.uk. Ωστόσο τι την εμποδίζει να επισημοποιήσει τη σχέση της με τον εαυτό της; «Αν και μια μέρα θα γίνω η γυναίκα μου, απολαμβάνω τη φάση του αρραβώνα» δήλωσε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα «The Guardian».

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ