Στο «δόκανο» επίδοξοι «Ιντιάνα Τζόουνς»

❱❱ Σύλληψη τεσσάρων κυνηγών θησαυρού που ξέθαψαν από ερημική τοποθεσία στα Τρίκαλα επτά αρχαία νομίσματαΑπό την
Εύα Παπαδάτου

Ο «πυρετός του χρυσού» που έκαιγε μία ομάδα επίδοξων κυνηγών θησαυρού τούς οδήγησε στα Τρίκαλα, όπου μπορεί να μη βρήκαν τις λίρες που ήλπιζαν να δουν, αλλά έμειναν ικανοποιημένοι με τα επτά αρχαία νομίσματα που ξέθαψαν σκάβοντας παράνομα! Oμως, η χαρά τους δεν κράτησε πολύ, αφού πιάστηκαν στο «δόκανο» της Αστυνομίας και στην κατοχή τους βρέθηκαν τα νομίσματα και ο ανιχνευτής μετάλλων με τον οποίο τα είχαν εντοπίσει.

Οι τέσσερις σύγχρονοι «Ιντιάνα Τζόουνς», ηλικίας από 23 ως 49 ετών, είχαν εξοπλιστεί με τις απαραίτητες συσκευές που θα έκαναν τη δουλειά τους πιο εύκολη. Αθόρυβα, λοιπόν, το βράδυ της Δευτέρας έσκαψαν σε μια ερημική περιοχή της θεσσαλικής πόλης, όπου βρήκαν ανέλπιστα επτά χάλκινα αντικείμενα, πιθανότατα νομίσματα άγνωστης χρονολογίας.

Ενθουσιασμένοι μπήκαν στο αυτοκίνητό τους και ξεκίνησαν να πάρουν τον δρόμο της επιστροφής. Ομως, στον δρόμο τούς σταμάτησαν για έλεγχο άνδρες της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας Τρικάλων. Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου οι αστυνομικοί βρήκαν τα αρχαία, δύο αξίνες και τον ανιχνευτή μετάλλων, που έδειχναν ότι είχαν κάνει λαθρανασκαφές. Οι δράστες δεν αποκάλυψαν το σημείο όπου είχαν ανακαλύψει τα αντικείμενα, τα οποία θα εξεταστούν από ειδικό αρχαιολόγο για να εκτιμηθούν και να χρονολογηθούν. Οι αστυνομικοί, πάντως, διεξάγουν έρευνες τόσο για να εντοπίσουν το σημείο όπου έσκαψαν οι τέσσερις όσο και για να διαπιστώσουν το εύρος της παράνομης δραστηριότητάς τους. Η ομάδα συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων με την κατηγορία της παράβασης της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων.

Δεν είναι η πρώτη φορά που επίδοξοι χρυσοθήρες ψάχνουν στα Τρίκαλα για να ανακαλύψουν θησαυρούς. Πριν από χρόνια είχαν προσπαθήσει να κόψουν με βενζινοπρίονα έναν αιωνόβιο πλάτανο στην πλατεία της Γλυκομηλιάς, πιστεύοντας ότι θα βρουν κρυμμένες λίρες μέσα στον κορμό του! Ομως, είχαν γίνει αντιληπτοί και έφυγαν κακήν κακώς.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ