Τα «όπλα» κατά των «ποντικών»

❱❱ Ελληνίδα ειδικός υποστηρίζει ότι αναμμένα φώτα και καλές κλειδαριές (και όχι οι συναγερμοί) «θωρακίζουν» το σπίτι από διαρρήκτεςΟχι ο συναγερμός, αλλά τα αναμμένα φώτα μέσα έξω και οι καλές κλειδαριές μπορούν να κρατήσουν μακριά από τα σπίτια μας τους διαρρήκτες. Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζει Ελληνίδα ειδικός ότι αποτελεί την καλύτερη «συνταγή» ασφαλείας, βασισμένη σε στοιχεία από σχετική έρευνα που πραγματοποίησε.

Η καθηγήτρια Εγκληματολογίας Ανδρομάχη Τσελώνη της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών του πανεπιστημίου Νότιγχαμ Τρεντ της Βρετανίας, με στοιχεία που συγκέντρωσε από περιστατικά διαρρήξεων στη Βρετανία, διαπίστωσε ότι σπίτια και άλλοι χώροι με τον συνδυασμό «αναμμένα φώτα μέσα έξω και καλές κλειδαριές» είναι 49 φορές πιο προστατευμένα σε σχέση με όσα δεν κάνουν τίποτε από αυτά.

Από την άλλη, από μόνοι τους οι εγκατεστημένοι συναγερμοί μάλλον αυξάνουν ελαφρά τον κίνδυνο διάρρηξης. Να σημειωθεί ότι η κυρία Τσελώνη στα συμπεράσματά της αναφέρεται στα φώτα που ανάβουν με χρονοδιακόπτη ή αισθητήρα και στις κλειδαριές τύπου deadlock. Επιπλέον, προκύπτει ότι τα ενοικιασμένα σπίτια είναι 63% πιθανότερο να γίνουν στόχοι διάρρηξης, επειδή έχουν επενδύσει λιγότερο σε μέτρα προστασίας από ό,τι αυτά στα οποία μένει ο ίδιος ο ιδιοκτήτης. Επίσης, τα σπίτια όπου μένει μόνο ένας ενήλικος έχουν 40%-50% μεγαλύτερη πιθανότητα διάρρηξης σε σχέση με τα νοικοκυριά των δύο ατόμων.

Η κυρία Τσελώνη, που μελετά εδώ και χρόνια το φαινόμενο των διαρρήξεων στη Βρετανία, έχει γράψει μαζί με συναδέλφους της το βιβλίο «Μειώνοντας τις διαρρήξεις» («Reducing Burglary»), που μόλις εκδόθηκε.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ