Κέντρο αποτέφρωσης νεκρών στον Ελαιώνα: Το «ρουσφέτι» γίνεται πράξη

❱❱ Στην τελική ευθεία προς τις εκλογές ανοίγει τον δρόμο για το αποτεφρωτήριο του Δήμου Αθηναίων στην περιοχή του Ελαιώνα ο ΣΥΡΙΖΑ, υλοποιώντας  ακόμη ένα «ρουσφέτι» στους ψηφοφόρους του και το χρόνιο… όραμα του δημάρχου Γιώργου Καμίνη! Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης υπέγραψε παρουσία του Γιώργου Καμίνη τη σχετική απόφαση, που καθορίζει τον χώρο και τις προϋποθέσεις για την κατασκευή του κέντρου αποτέφρωσης νεκρών.

Η υπουργική απόφαση προβλέπει την κατασκευή του αποτεφρωτηρίου και τη διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων πρασίνου (στα οικοδομικά τετράγωνα 17 και 29), βάσει της απόφασης του Συμβουλίου Μητροπολιτικού Σχεδιασμού του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, που ενέκρινε ομόφωνα την πρόταση του δήμου. Στον κοινόχρηστο χώρο δημιουργείται οργανωμένος χώρος πρασίνου, ο οποίος περιλαμβάνει αναψυκτήριο, χώρους συνάθροισης κοινού, αθλητικές εγκαταστάσεις και υποδομές για φύλαξη και συντήρηση.

Οι περιφράξεις θα είναι φυτικές, η υπάρχουσα υψηλή βλάστηση προστατεύεται, ενώ τα υλικά επίστρωσης και η φύτευση θα είναι σύμφωνα με τις αρχές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής. Η θέση της Εκκλησίας της Ελλάδος είναι ότι η αποτέφρωση προσκρούει στην ορθόδοξη και ευρύτερα στη χριστιανική παράδοση. Από το 2014 η Διαρκής Ιερά Σύνοδος έχει ξεκαθαρίσει ότι η Εκκλησία δεν θα τελεί νεκρώσιμη ακολουθία και μνημόσυνο σε όσους έχουν δηλώσει την επιθυμία για καύση του σώματός τους.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ