«Μέριμνα» ζωής

❱❱ Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός εδώ και 22 χρόνια μετατρέπει την οδύνη του πένθους σε δύναμη ψυχήςΑπό τον
Θάνο Μακρογαμβράκη

Τι μπορείς να πεις σε ένα παιδί που χάνει ένα αγαπημένο του πρόσωπο ή αντιμετωπίζει μια ασθένεια απειλητική για τη ζωή του; Πώς βοηθάς να κλείσουν οι πληγές παιδιών και οικογενειών που βίωσαν τις συνέπειες της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Μάτι;

proedros somateioy oi filoi tis merimnas zoi delatola

Οι απαντήσεις δίνονται μέσα από το σπουδαίο έργο της Μέριμνας, του μοναδικού μη κερδοσκοπικού οργανισμού στην Ελλάδα ο οποίος εδώ και 22 χρόνια μετατρέπει την οδύνη του πένθους σε ψυχική δύναμη και αγάπη για τη ζωή. Οπως εξήγησε η πρόεδρός του Δανάη Παπαδάτου σε πρόσφατη εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο, κάθε χρόνο ο οργανισμός παρέχει τις υπηρεσίες του σε περισσότερα από 1.000 παιδιά, γονείς και σχολεία που αντιμετωπίζουν αιφνίδιες απώλειες προσώπων ή κάποιο επικίνδυνο για τη ζωή πρόβλημα υγείας. Πιο πρόσφατο έργο του, το οποίο ολοκληρώνεται τον ερχόμενο Ιούλιο, είναι η στήριξη που παρέχει σε μαθητές των σχολείων της ανατολικής Αττικής και συγκεκριμένα σε δήμους που αντιμετώπισαν σοβαρά θέματα από τις φονικές πυρκαγιές.

i proedros danai papadatoy mayro forema me horigoys tis merimnas

Κάτι παρόμοιο είχε κάνει η Μέριμνα και για τους μαθητές σχολείων του Πύργου και της Αμαλιάδας, μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2007. Η Μέριμνα στάθηκε και στο πλευρό μαθητών και οικογενειών της Φαρκαδόνας μετά το φρικτό τροχαίο δυστύχημα στο πέταλο του Μαλιακού, όπου έχασαν τη ζωή τους επτά μαθητές.

kalia armaganidoy ntina tselepi kai zaira papaligoyra

Στόχοι της Μέριμνας είναι η παροχή υπηρεσιών στο παιδί που πενθεί την απώλεια αγαπημένου προσώπου ή πάσχει από σοβαρή ασθένεια με κίνδυνο ζωής, η στήριξη των μελών της οικογένειάς του, η εξειδικευμένη κατάρτιση και η επιμόρφωση επαγγελματιών ψυχικής υγείας και εκπαιδευτικών στην ανακουφιστική φροντίδα παιδιών που βιώνουν τέτοιες εμπειρίες αρρώστιας ή θανάτου.

Επίσης, η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας σε θέματα που αφορούν τη ζωή, τη σοβαρή αρρώστια και τον θάνατο, όπως και η έρευνα σε θέματα που αφορούν τις επιπτώσεις τους στη ζωή των παιδιών και των οικογενειών τους.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ