Χοντρές μπίζνες με παράδοση διπλωμάτων οδήγησης κατ’οίκον

❱❱ Η χλιδάτη ζωή και τα πολυτελή αυτοκίνητα ξεσκέπασαν τη φάμπρικα των επίορκωνΑπό τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Χωρίς κόπο εξασφάλιζαν δίπλωμα οδήγησης όσοι διέθεταν τα απαραίτητα χρήματα για να το παραλάβουν στο… σπίτι τους, αφού φρόντιζε γι’ αυτό κύκλωμα επίορκων υπαλλήλων παραρτήματος του υπουργείου Μεταφορών στα νότια προάστια της Αττικής και δύο σχολές οδηγών! Προδόθηκαν, όμως, από την dolce vita που έκαναν!

Το κύκλωμα, που θησαύριζε από τη φάμπρικα «μαϊμού» διπλωμάτων, εξαρθρώθηκε έπειτα από έρευνες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., που βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη. Μέχρι στιγμής, οι «αδιάφθοροι» συνέλαβαν έναν διευθυντή τμήματος και έξι υπαλλήλους στο παράρτημα του υπουργείου, αλλά και τους ιδιοκτήτες δυο σχολών οδήγησης οι οποίοι συνεργάζονταν μαζί τους.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το κύκλωμα είχε εκδώσει δεκάδες άδειες οδήγησης για μοτοσικλέτες, αυτοκίνητα -ακόμα και επαγγελματικά- χωρίς να εμφανιστεί στις γραπτές εξετάσεις ή στην οδήγηση ο ενδιαφερόμενος, που δεν χρειαζόταν να κάνει ούτε μαθήματα! Αρκούσε να πληρώσει ένα ποσό της τάξης των 2.000 ευρώ και του έστελναν το δίπλωμα απευθείας στο σπίτι!

Η έρευνα της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων άρχισε όταν έγινε αντιληπτό ότι συγκεκριμένοι υπάλληλοι στο παράρτημα του υπουργείου Μεταφορών στον νότιο τομέα έκαναν χλιδάτη ζωή. Μάλιστα, ορισμένοι από αυτούς έκαναν συχνά ταξίδια στο εξωτερικό και μάλιστα περνούσαν επιδεικτικά τις διακοπές τους σε πανάκριβα εξωτικά μέρη, δαπανώντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ! Παράλληλα, κάθε χρόνο άλλαζαν σαν τα… πουκάμισα τα πολυτελή αυτοκίνητα, τα οποία κόστιζαν πανάκριβα και δεν ήταν δυνατό να δικαιολογηθούν οι αγορές τους από τον μισθό ενός δημόσιου υπαλλήλου, μετά και τις περικοπές που έχουν υποστεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης!

Είναι εντυπωσιακό ότι κατά τη διάρκεια των ερευνών οι «αδιάφθοροι» ανακάλυψαν μετρητά συνολικού ύψους 80.000 ευρώ μέσα σε κρύπτες! Συγκεκριμένα, βρήκαν 12.000 ευρώ σε ειδική κρύπτη στο γραφείο του διευθυντή, ενώ τα υπόλοιπα χρήματα βρέθηκαν στα σπίτια και στις σχολές οδήγησης των εκπαιδευτών που συνελήφθησαν.
Σταδιακά, η έρευνα των «αδιάφθορων» ξήλωσε μεθοδικά ολόκληρη τη φάμπρικα για την έκδοση «μαϊμού» διπλωμάτων σε πολίτες που είχαν την οικονομική άνεση να διαθέσουν τουλάχιστον 2.000 ευρώ για να μην… ταλαιπωρηθούν με μαθήματα οδήγησης, διάβασμα για τα σήματα και εξετάσεις στην πορεία.

Οι κατηγορούμενοι ήταν και… γενναιόδωροι σε όσους πλήρωναν την «ταρίφα», καθώς μαζί με το δίπλωμα οδήγησης αυτοκινήτου τούς έκαναν «δώρο» και άδεια ικανότητας οδήγησης μοτοσικλέτας, και ας μην μπορούσαν να κάνουν ούτε πετάλι σε ποδήλατο! Το αποτέλεσμα ήταν να βγαίνουν στον δρόμο ανεκπαίδευτοι οδηγοί και «όποιον πάρει ο Χάρος»! Αυτό εξηγεί για ποιον λόγο η Ελλάδα κατέχει μια από τις πρώτες θέσεις στα κράτη της Ε.Ε. με τα περισσότερα τροχαία δυστυχήματα.

Η έρευνα των αστυνομικών αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα και να σχηματιστεί η σχετική δικογραφία, με την οποία οι κατηγορούμενοι θα παραπεμφθούν στον εισαγγελέα.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ