Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Σε ειδικό χώρο και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ο φονιάς της...

Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε, χθες το μεσημέρι,...

Νίκος Χρηστίδης: Ο παρ’ ολίγον βιασμός του από πασίγνωστο make-up artist και...

Την ώρα που το κίνημα #MeToo βρίσκεται ξανά στην...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Το bullying όπλισε το χέρι της

❱❱ Αναβιώνει στο δικαστήριο η υπόθεση της 25χρονης που μαχαίρωσε τρεις συμφοιτήτριές τηςΑπο τον
Θάνο Μακρογαμβράκη

Το θρίλερ που εκτυλίχτηκε τον Απρίλιο του 2015 στο τμήμα της Νοσηλευτικής Σχολής του ΟΑΕΔ στου Ρέντη θα αναβιώσει την ερχόμενη Παρασκευή στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Πειραιά.
Στο εδώλιο θα καθίσει η 25χρονη Μαρία Κουσίδη, που τραυμάτισε με δύο μαχαίρια τρεις συμφοιτήτριές της κατά τη διάρκεια μαθήματος.

Σε βάρος της Μαρίας Κουσίδη έχει ασκηθεί δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη τετελεσμένη και σε απόπειρα κατ’ εξακολούθηση, και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Ωστόσο, η υπόθεση είχε πάρει απρόβλεπτη τροπή, καθώς από τις ανακριτικές έρευνες είχε αποδειχτεί ότι η κοπέλα είχε πέσει θύμα bullying και σχολικού εκφοβισμού.

Οπως είχε αποκαλύψει τότε στην «Espresso» η 25χρονη Μαρία, η συγκεκριμένη ομάδα των συμφοιτητριών της τής είχε κάνει τη ζωή κόλαση. Οι τρεις κοπέλες (δύο Αλβανίδες και μια Ελληνίδα) την ειρωνευόντουσαν και την έβριζαν μπροστά στους συμμαθητές της, σχολιάζοντάς την προσβλητικά τόσο για την εμφάνισή της όσο και για την καταγωγή της. Παράλληλα, πολλές φορές την έσπρωχναν με κίνδυνο να πέσει και να χτυπήσει, ενώ της τραβούσαν με δύναμη τα μαλλιά.

Τρία χρόνια μετά η Μαρία εξακολουθεί να προσπαθεί με κόπο να σταθεί στα πόδια της,f3 37 όπως αποκαλύπτει στην «Espresso» η ποινικολόγος Γιάννα Παναγοπούλου, που βρίσκεται από την πρώτη στιγμή στο πλευρό της.

«Βασανισμένο πλάσμα»

«Η Μαρία είναι ένα βασανισμένο πλάσμα, το οποίο για μεγάλο χρονικό διάστημα υφίστατο λεκτική βία και bullying στη σχολή όπου φοιτούσε και γινόταν δέκτης προσβλητικών σχολίων τόσο για την καταγωγή όσο και για την εμφάνισή της. Καθ’ όλη τη διάρκεια της φοίτησής της στη σχολή του ΟΑΕΔ οι υπεύθυνοι γνώριζαν τον Γολγοθά της, όμως δεν προέβησαν στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να προστατεύσουν αυτό το κορίτσι. Δυστυχώς, η Μαρία δεν έχει καταφέρει έως σήμερα να ξεπεράσει τον εφιάλτη του σχολικού εκφοβισμού και οι γιατροί του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής προσπαθούν να αποκαταστήσουν τον κλονισμένο της ψυχισμό» αναφέρει και προσθέτει: «Η θέση της υπεράσπισης είναι ότι η Μαρία δεν υπήρξε θύτης των αξιόποινων πράξεων που τη βαραίνουν. Η Μαρία είναι ένα πλάσμα το οποίο, δυστυχώς, είναι το θύμα αυτής της υπόθεσης. Το bullying είναι ένα φαινόμενο κοινωνικής παθογένειας, γι’ αυτό περιμένουμε από το δικαστήριο, τη Δικαιοσύνη και την κοινωνία να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα με θύματα αθώα παιδιά, όπως η Μαρία».

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Τελετές σατανισμού στη «σκιά» του ιερού βράχου της Ακρόπολης

Μια πολύ ιδιαίτερη καταγγελία έφτασε πριν από λίγες μέρες...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...