Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Η μαφία των πλαστών διπλωμάτων οδήγησης και ο θησαυρός σε… τάφο

❱❱ Χάρτης του κυκλώματος έδειχνε κρυψώνα με «πολύ μπαγιόκο» στο Β’ Νεκροταφείο Αθηνών!Eνας ιδιόχειρος χάρτης με το συνθηματικό «πολύ μπαγιόκο», που οδηγούσε σε σημείο του Β’ Νεκροταφείου Αθηνών, τράβηξε την προσοχή των αστυνομικών που εξάρθρωσαν το μαφιόζικο κύκλωμα παράνομης έκδοσης αδειών οδήγησης, το οποίο δρούσε στον νότιο τομέα του υπουργείου Μεταφορών και χρειάστηκε να γίνουν «Ιντιάνα Τζόουνς» για να διαπιστώσουν τι κρυβόταν εκεί!

Φαίνεται ότι μέσα στο… μεθύσι του παράνομου πλουτισμού τα μέλη του κυκλώματος, που το αποτελούσαν επίορκοι υπάλληλοι και ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης, δεν δίστασαν να βεβηλώσουν ακόμα και τον ιερό χώρο του κοιμητηρίου για να δημιουργήσουν μακριά από τα περίεργα βλέμματα μια «καβάτζα», όπου έκρυβαν τον θησαυρό, τα «τούβλα» των ευρώ που συγκέντρωναν από τους υποψήφιους οδηγούς!

Ανάμεσα στα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, σύμφωνα με το bloko.gr, ήταν ένα ιδιόχειρο σημείωμα, σαν χάρτης, που υποδείκνυε συγκεκριμένο σημείο με τη χαρακτηριστική και ανορθόγραφη επισήμανση «πολύ μπαγιόκο από την εποχή του Σιμίτη»!
Οι «Αδιάφθοροι» πήγαν στο νεκροταφείο, έσκαψαν στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά δεν βρήκαν τελικά τι έκρυβε, ενώ ο διευθυντής του νότιου τομέα αρνήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τον χάρτη. Αυτή, όμως, δεν ήταν η μοναδική κρυψώνα του «μαύρου» χρήματος, καθώς εντοπίστηκε ακόμα μία μέσα στην ψευδοροφή της τουαλέτας ενός από τα μέλη της σπείρας!

Την οργάνωση του κυκλώματος θα ζήλευε και η Κόζα Νόστρα, αφού είχε προνοήσει πώς να σβήσει τα ίχνη του σε περίπτωση που κάτι στράβωνε… Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το bloko.gr, όταν μία εκ των υπαλλήλων «μυρίστηκε» ότι κάτι δεν πάει καλά, οι επίορκοι υπάλληλοι διοχέτευσαν ρεύμα υψηλής τάσης στην αίθουσα που προόριζαν για αποκλειστική χρήση των «μαϊμού» εξετάσεων!

Σενάριο εμπρησμού

Το αποτέλεσμα ήταν να καούν οι σκληροί δίσκοι των υπολογιστών και να καταστραφούν τα αρχεία, ενώ σε περίπτωση αποκάλυψης υπήρχε και το σενάριο του εμπρησμού. Η αίθουσα άνοιξε περίπου 15 φορές για εξετάσεις, με τον μέσο όρο είσπραξης από τα «φακελάκια» των υποψηφίων να φτάνει κάθε φορά περίπου τα 20.000 ευρώ, αφού το κάθε δίπλωμα Β’ κατηγορίας «στοίχιζε» 1.500 ευρώ, αντί των νόμιμων 550 ευρώ.

Οι διάλογοι που «καίνε» τους εμπλεκομένους

Στη δικογραφία που έχει στα χέρια του ο ανακριτής κατά της Διαφθοράς, το κατώφλι του οποίου θα περάσουν σήμερα οι εννέα κατηγορούμενοι, περιλαμβάνονται αποκαλυπτικοί διάλογοι που «καίνε» τους εμπλεκομένους στο κύκλωμα που χορηγούσε με το… αζημίωτο παράνομα διπλώματα σε υποψήφιους οδηγούς.
Επτά υπάλληλοι της Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής και δύο ιδιώτες, ιδιοκτήτες σχολών οδήγησης, θα απολογηθούν στον δικαστικό λειτουργό για τα κατά περίπτωση κακουργήματα της δωροδοκίας, της δωροληψίας και της ψευδούς βεβαίωσης, και τα πλημμελήματα της σύστασης συμμορίας, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και της ψευδούς ιατρικής βεβαίωσης. Ολοι φέρεται ότι εμπλέκονται στην παράνομη χορήγηση αδειών οδήγησης σε τουλάχιστον 212 υποψηφίους, οι οποίοι δεν εμφανίστηκαν στις θεωρητικές εξετάσεις, αλλά πέρασαν καταβάλλοντας έκαστος 2.000 ευρώ!

«Ετσι, με λεφτά…»

Μάλιστα, φαίνεται πως η φήμη του κυκλώματος είχε ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας μας, με υποψήφιους οδηγούς να έρχονται ακόμη και από το εξωτερικό για να… αγοράσουν ένα δίπλωμα οδήγησης, «έτσι, με λεφτά…», όπως εμφανίζονται να λένε σε ηχογραφημένες συνομιλίες, και όχι «με τη διαδικασία τη δύσκολη»!
Η κομπίνα περιελάμβανε «στημένες αίθουσες», για τις οποίες ενημερώθηκε ο διευθυντής της αρμόδιας διεύθυνσης τον περασμένο Δεκέμβριο, όταν τρεις από τους κατηγορουμένους τού ζήτησαν να κάνει τα στραβά μάτια, βάζοντας στην τσέπη 12.000 ευρώ! Ενδεικτική είναι η σχετική συνομιλία μεταξύ δύο κατηγορούμενων υπαλλήλων:
Υπάλληλος 1: Δεν θα σε ρωτήσει πιθανότατα, αλλά άμα σε ρωτήσει, έτσι πέτα το, να σου πω και κάτι άλλο, πρέπει αύριο να μαζέψουμε 1,5 ο καθένας.
Υπάλληλος 2: Εντάξει.
Υπάλληλος 1: Γιατί είπαμε να του το δώσουμε για τα Χριστούγεννα και καλά.
…μέσα έχει γίνει η μ@@@@@@ και είπαμε να μαζέψει ο καθένας 1,5.
Υπάλληλος 2: Ω, ρε γαμ@@@.
Μάλιστα, ο διευθυντής φέρεται ότι απαίτησε επιπλέον 1.000 ευρώ από κάθε μέλος, 300 ευρώ για να πληρώσει το… σέρβις του αυτοκινήτου του, και άλλα χρήματα για τα τέλη κυκλοφορίας του!

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...