Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Σατανική παπαδιά χωρίς ελαφρυντικό

❱❱ Καταπέλτης ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου • Εβαλε τον εραστή να σκοτώσει τον άντρα της και τώρα ζητά μια… δεύτερη ευκαιρίαΝα αναιρεθεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πάτρας, που της επέβαλε ισόβια κάθειρξη, ζητεί η παπαδιά που καταδικάστηκε για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του ιερέα συζύγου της Θανάση Αυγερόπουλου στην Ηλεία τον Σεπτέμβριο του 2012, όταν έπεισε τον εραστή της να πατήσει τη σκανδάλη.

Χθες συζητήθηκε στον Αρειο Πάγο η αίτηση κατά της καταδικαστικής απόφασης του Εφετείου, που -όπως και το πρωτόδικο δικαστήριο- δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στη σατανική παπαδιά Θεοδώρα Καρβελά.

Ομως ο εισαγγελέας του ανώτατου δικαστηρίου πρότεινε την απόρριψή της. «Η εφετειακή απόφαση είναι πλήρως αιτιολογημένη» ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός επισημαίνοντας: «Αιτιολογημένα το Εφετείο απέρριψε τη χορήγηση ελαφρυντικών στην κατηγορουμένη». Μάλιστα, αντέκρουσε τους ισχυρισμούς της παπαδιάς: «Το Εφετείο δεν έκανε βλαπτική εκτίμηση των αποδεικτικών μέσων και δεν βασίστηκε μόνο στην απολογία του συγκατηγορουμένου της».

Ο εραστής της Θεοδώρας Καρβελά Νίκος Παναγόπουλος είχε ομολογήσει στο δικαστήριο ότι πάτησε τη σκανδάλη για να της αποδείξει την αγάπη του και ότι η δολοφονία έγινε βάσει σχεδίου που είχε οργανώσει η παπαδιά. «Συνεχώς μου έλεγε ότι ο παπάς τη χτυπούσε και ότι έπρεπε να βγει από τη μέση, για να μην της φάει την περιουσία, και ότι ξέρω τι πρέπει να κάνω. Τις πρώτες δύο φορές που μου ζήτησε να τον σκοτώσω, αρνήθηκα. Στην πορεία, όμως, με έπεισε. Θόλωσα, πήρα το όπλο και έριξα χωρίς να κοιτάξω… Με κλειστά τα μάτια. Εφυγα αμέσως. Δεν πήρα ποτέ να απειλήσω κανέναν» είχε πει την άνοιξη του 2018 στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Ο καταδικασμένος σε ισόβια εραστής, ο οποίος είχε προσφύγει επίσης στον Αρειο Πάγο ζητώντας να αναιρεθεί η απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου, δεν παραστάθηκε χθες ενώπιον του ανώτατου δικαστηρίου, με αποτέλεσμα ο εισαγγελέας να προτείνει να απορριφθεί η αίτησή του ως ανυποστήρικτη.

Η παπαδιά, η οποία παραστάθηκε μέσω του συνηγόρου της, εμμένει στην αθωότητά της και αρνείται την ηθική αυτουργία στη δολοφονία του 54χρονου ιερέα. Στο Εφετείο είχε ομολογήσει την εξωσυζυγική σχέση που διατηρούσε με τον δολοφόνο του συζύγου της, αλλά είχε αρνηθεί κατηγορηματικά ότι τον έπεισε να τελέσει το στυγερό έγκλημα.

«Στον κατηγορούμενο δεν είχα πει τίποτα για μένα, ούτε του ζήτησα κάτι. Με απειλούσε συνέχεια… Ενώ εγώ του είχα πει ότι δεν πρόκειται να χωρίσω, εκείνος επέμενε ότι θα έκανε κακό σε όλους» είχε ισχυριστεί στο δικαστήριο.

Τη μοιραία ημέρα η παπαδιά και ο ιερέας είχαν φύγει από το σπίτι τους στην Αρχαία Ολυμπία για τη Ζαχάρω. Οταν σταμάτησαν με πρόφαση της κατηγορουμένης στην εθνική οδό Πύργου – Κυπαρισσίας, εκείνη απομακρύνθηκε και ο εραστής της σκότωσε τον ιερέα με κυνηγετική καραμπίνα και έφυγε με τη μηχανή του. Στη συνέχεια, η παπαδιά κάλεσε την ΕΛ.ΑΣ. Στην αρχή υποστήριξε ότι είδε δύο άνδρες να φεύγουν με μηχανή μεγάλου κυβισμού. Ομως οι αντιφάσεις στις οποίες υπέπεσε την ανάγκασαν να ομολογήσει ότι δολοφόνος ήταν ο εραστής της.

«H κατηγορούμενη ως σήμερα δηλώνει αθώα και ότι ποτέ δεν σχεδίασε τη δολοφονία του συζύγου της. Ο Αρειος Πάγος θα κληθεί να αποφασίσει επί νομικών θεμάτων και όχι επί της ουσίας» δήλωσε ο συνήγορός της Απόστολος Λύτρας. Η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου αναμένεται τους επόμενους μήνες.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...