Μένουμε πάντα παιδιά!

❱❱ Επιστήμονες υποστηρίζουν ότι δεν γινόμαστε ενήλικοι μετά τα 18, αφού η εφηβεία διαρκεί έως τα 30Μπορεί από νομικής άποψης να θεωρούμαστε ενήλικοι από την ηλικία των 18, όμως από βιολογικής η εφηβεία παρατείνεται για τουλάχιστον μία δεκαετία ακόμα, καθιστώντας μας κάτι σαν αιώνιους εφήβους.

Σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες, η ευρέως διαδεδομένη άποψη ότι το 18ο έτος αποτελεί την «αυγή της ενηλικίωσης» είναι απολύτως παράλογη, καθώς αυτή έρχεται κάπου στα 30.

Οπως ανέφεραν, νέες έρευνες δείχνουν ότι δεν υπάρχει ένα σαφές βιολογικό όριο ανάμεσα στην εφηβεία και την ενηλικίωση, και οι άνθρωποι ακολουθούν μια σταδιακή εξελικτική διαδικασία, που διαρκεί αρκετά μετά την ηλικία των 20 ετών. Γι’ αυτό οι Βρετανοί επιστήμονες υποστηρίζουν, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Independent», ότι ο παρών τυπικός ορισμός της ενηλικίωσης ουσιαστικά δεν έχει βιολογικό νόημα, καθώς ο ανθρώπινος εγκέφαλος συνεχίζει να εμφανίζει ενδείξεις σημαντικών αλλαγών επί αρκετά χρόνια μετά τα 18.

«Αυτό που ουσιαστικά λέμε είναι ότι το να έχουμε έναν ορισμό τού πότε κανείς κάνει τη μετάβαση από την παιδική ηλικία στην ενήλικη ζωή φαίνεται όλο και πιο παράλογο» δήλωσε στο Λονδίνο, μιλώντας με δημοσιογράφους, ο καθηγητής Νευροεπιστήμης Πίτερ Τζόουνς του πανεπιστημίου του Κέμπριτζ εν όψει συνεδρίου της Ακαδημίας Ιατρικών Επιστημών που θα πραγματοποιηθεί στην Οξφόρδη. «Συστήματα όπως το εκπαιδευτικό, της υγείας και το δικαστικό βολεύονται με τους ορισμούς. Πρόκειται όμως για μια πιο σταδιακή μετάβαση, που εκτείνεται σε περίοδο τριών δεκαετιών. Δεν υπάρχει μια παιδική ηλικία και έπειτα ξαφνικά η ενηλικίωση, αλλά μια σταδιακή πορεία μετάβασης» πρόσθεσε ο Τζόουνς.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ