Ο πρώτος ιερός ναός στη μνήμη του αγίου Παϊσίου στην Αυστραλία

❱❱ Με ταχείς ρυθμούς συνεχίζονται στην Αυστραλία οι εργασίες για την ανέγερση της πρώτης εκκλησίας η οποία θα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του αγίου Παϊσίου του ΑγιορείτουΗ θεμελίωση του ιερού ναού, που θα δεσπόζει στους χώρους της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννη του Βουνού στο Περθ, είχε πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2018, παρουσία του θεοφιλέστατου επισκόπου Δορυλαίου Νικάνδρου και πλήθους πιστών.

Ομως, η ανάγκη να ανεγερθεί μια εκκλησία στη μνήμη του πιο σύγχρονου αγίου της Ορθοδοξίας είχε δημιουργηθεί πολύ νωρίτερα, μετά την επίσκεψη του Αγιορείτη μοναχού στην Αυστραλία το 1977. Η υλοποίηση της ιδέας έγινε τελικά πράξη χάρη στη γενναιόδωρη χρηματική προσφορά του συνταξιούχου Νικολάου Κακούλα από το Καστελόριζο.

«Το να έχουμε μια δεύτερη εκκλησία μέσα στο μοναστήρι μας, αφιερωμένη στον άγιο Παΐσιο, ήταν μια σκέψη και επιθυμία που ως αδελφότητα είχαμε εκφράσει εδώ και καιρό, και είμαστε ειλικρινά ευγνώμονες που, με τη δωρεά του αγαπητού μας πιστού Νικολάου, θα τη δούμε να γίνεται πραγματικότητα. Ο ίδιος είναι ταπεινός άνθρωπος και μοναδική του επιθυμία είναι να προσφέρει σιωπηλά στην Ιερά Μονή για να τιμήσει την ψυχή της συζύγου του Αναστασίας, που κοιμήθηκε πριν από λίγα χρόνια» είχε δηλώσει στον «Νέο Κόσμο» ο πανοσιολογιότατος καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Βουνού, πατέρας Ευάγριος.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ