Η ώρα της κρίσης για το σουσάδικο της κόκας

❱❱ Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή των περισσοτέρων από τους 27 εμπλεκόμενους, αλλά με επιεικέστερο κατηγορητήριο

Από την
Ντέμη Ντάβαρη

Πρόταση «χάδι» έκανε η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για τους 27 κατηγορουμένους για το… «σουσάδικο της κόκας», μεταξύ των οποίων και ηχηρά ονόματα του καλλιτεχνικού και επιχειρηματικού χώρου, ζητώντας μεν την ενοχή των περισσότερων από αυτούς, αλλά με τη μετατροπή του κατηγορητηρίου προς το επιεικέστερο!

Για τον φερόμενο ως εγκέφαλο του κυκλώματος και μέτοχο στο γνωστό εστιατόριο Lili Shu Σταύρο Περουκίδη, ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο προμηθευόταν τα ναρκωτικά και στη συνέχεια τα διοχέτευε σε επώνυμους πελάτες, η εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να κηρυχθεί ένοχος για διακίνηση ναρκωτικών καθώς και για συμμετοχή σε συμμορία και όχι σε εγκληματική οργάνωση, όπως ήταν η αρχική κατηγορία.

Απαλλακτική ήταν η εισαγγελική εισήγηση για την ηθοποιό Χριστίνα Παππά και τον γιο της, για τον γνωστό παρουσιαστή Θέμη Γεωργαντά και ακόμη ένα πρόσωπο, οι οποίοι ήταν συνιδιοκτήτες του Lili Shu.

«Για τους κατηγορουμένους υπάρχουν σοβαρές αμφιβολίες αν γνώριζαν ότι γινόταν διακίνηση ναρκωτικών στο μαγαζί τους» ανέφερε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας προτείνοντας την απαλλαγή τους.

Αναφερόμενη στους επώνυμους πελάτες του κυκλώματος οι οποίοι κατέστησαν κατηγορούμενοι, όπως πασίγνωστοι επιχειρηματίες καθώς και η Δήμητρα Ματσούκα, η οποία δεν εμφανίστηκε ποτέ στην αίθουσα του δικαστηρίου αλλά εκπροσωπήθηκε από τον συνήγορό της, η εισαγγελέας ζήτησε τη μετατροπή της κατηγορίας και την καταδίκη τους για το αδίκημα της ίδιας χρήσης ναρκωτικών, καθώς δεν προέκυψε κατά τη διάρκεια της δίκης ότι διακινούσαν τις παράνομες ουσίες.

Για δική τους χρήση

«Αυτά τα πρόσωπα δεν διέθεταν περαιτέρω τις ναρκωτικές ουσίες, αλλά τις χρησιμοποιούσαν προς ιδίαν χρήση» επισήμανε η εισαγγελική λειτουργός.

Μάλιστα, στην πρότασή της τόνισε ότι, όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία, το προσδοκώμενο όφελος των κατηγορουμένων από τη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών είναι κάτω των 75.000 ευρώ και όχι άνω, όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα που εκδόθηκε για την υπόθεση.

Ζήτησε, τέλος, να γίνει δεκτός ο ισχυρισμός όσων κατηγορουμένων προέβαλαν και απέδειξαν μέσω εγγράφων ότι είναι τοξικοεξαρτημένοι.

Στις απολογίες τους οι κατηγορούμενοι είχαν αρνηθεί τη συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, με τους συνιδιοκτήτες του εστιατορίου να αρνούνται κάθε γνώση ή σχέση με τη διακίνηση ναρκωτικών.

Ο Σταύρος Περουκίδης είχε κάνει λόγο για «κεράσματα» λευκής σκόνης σε φίλους, ενώ η ηθοποιός Δήμητρα Ματσούκα είχε υποστηρίξει μέσω του συνηγόρου της ότι ήταν περιστασιακή χρήστρια ουσιών.

offer

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ