ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ!

❱❱ Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος απαγόρευσε στους ΟΥΚάδες να φωνάζουν συνθήματα την ώρα της παρέλασης.

Εντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η πρωτοφανής κίνηση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος να απαγορεύσει στους ΟΥΚάδες να φωνάξουν συνθήματα κατά τη διάρκεια της παρέλασης για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου!

Στο σχετικό έγγραφο που εστάλη στο γραφείο Επιχειρήσεων, στον ομαδάρχη Τμήματος Παρελάσεως και όλα τα στελέχη «μετέχοντα στην παρέλαση», ο διοικητής της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος «παραγγέλλει» την «μη απαγγελεία (sic) συνθημάτων κατά τη διάρκεια της επερχόμενης παρέλασης της 25ης Μαρτίου 2019».

Μάλιστα, στο ίδιο… ανορθόγραφο έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας, επισημαίνεται ότι η απαγόρευση γίνεται «με σκοπό τη διαφύλαξη αλλά και την προβολή της αξιοπρέπειας της Μονάδας και του Λιμενικού Σώματος», για να καταλήξει ο υπογράφων ότι σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξουν κυρώσεις, όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν!

«Μακεδονία ξακουστή»

Η διαταγή του Αρχηγείου έρχεται μόλις λίγες μέρες μετά την περήφανη πράξη του καταδρομέα Εμμανουήλ Μπούχλη, ο οποίος τραγούδησε το «Μακεδονία ξακουστή» πέφτοντας με το αλεξίπτωτο, ενώ παράλληλα τραβούσε βίντεο. Το Γενικό Επιτελείο Στρατού αρχικά είχε τιμωρήσει τον Κρητικό κομάντος με άμεση αποβολή από τη Σχολή Αλεξιπτωτιστών Ασπροπύργου. Ομως έπειτα από παρέμβαση του υπουργού Εθνικής Αμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη αλλά και τη γενική κατακραυγή που προκλήθηκε το ΓΕΣ έκανε… όπισθεν και τιμώρησε τον αλεξιπτωτιστή με έξι ημέρες κράτηση, επειδή παραβίασε τους κανόνες ασφαλείας κάνοντας χρήση του κινητού τηλεφώνου του.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι κατά καιρούς στο παρελθόν είχαν προκληθεί αντιδράσεις από κάποια συνθήματα που είχαν φωνάξει άνδρες των ΟΥΚ την ώρα της στρατιωτικής παρέλασης στην Αθήνα, τα οποία χαρακτηρίστηκαν προκλητικά και εθνικιστικά.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ