Υπάλληλος της Επιχείρησης Υδρευσης Πάτρας τσέπωσε σε 20 μέρες 21.700 € από πληρωμές λογαριασμών!

❱❱ Ενας υποδειγματικός υπάλληλος υπεράνω πάσης υποψίας στη Δημοτική Επιχείρηση Υδρευσης Αποχέτευσης Πάτρας άφησε άναυδους τους συναδέλφους του, όταν…… ομολόγησε ότι επί ένα 20ήμερο τσέπωνε τα χρήματα από τους λογαριασμούς του νερού που πλήρωναν οι καταναλωτές.

Η μαύρη τρύπα των 21.700 ευρώ που εντόπισε η Οικονομική Διεύθυνση της επιχείρησης δεν μπορούσε να εξηγηθεί λογιστικά. Από την άλλη, ο υπάλληλος, που εργαζόταν στο γκισέ, απολάμβανε της τυφλής εμπιστοσύνης των προϊσταμένων του και ήταν ένας από τους πλέον έμπειρους και τυπικούς όλα τα χρόνια που εργαζόταν.

Εμφανίστηκε οικειοθελώς και ομολόγησε

Ωστόσο, μετά την αναστάτωση και την έρευνα που άρχισε, εμφανίστηκε ο ίδιος οικειοθελώς και ομολόγησε ότι από τις 7 Μαρτίου έως τις 29 του ίδιου μήνα υπεξαίρεσε 21.774 ευρώ από τις πληρωμές λογαριασμών. Οι καταναλωτές πλήρωναν δηλαδή με μετρητά και εκείνος, αντί να τα πιστώνει, τα έβαζε στην τσέπη.

Ολοι στην επιχείρηση έπεσαν από τα σύννεφα, ωστόσο στη συνέχεια, αφού κάλυψε η επιχείρηση τους καταναλωτές που εμφανίζονταν να χρωστούν, κινήθηκε η προβλεπόμενη πειθαρχική διαδικασία εις βάρος του. Ο πρώην τυπικότατος υπάλληλος τέθηκε σε αργία και έγινε μήνυση εις βάρος του, ενώ θα κατατεθεί και αγωγή προκειμένου να επιστρέψει τα χρήματα.

Τα παραπτώματα που του καταλογίζονται είναι αυτά της υπεξαίρεσης και ιδιοποίησης περιουσιακών στοιχείων της ΔΕΥΑΠ και δυσφήμησης της επιχείρησης και των εργαζόμενων σε αυτή. Παράλληλα η διοίκηση της ΔΕΥΑΠ αναζητά τρόπους να μπουν ασφαλιστικές δικλίδες για να μην επαναληφθεί αντίστοιχο κρούσμα.

Βέβαια, αυτό που περιμένουν με πολλή περιέργεια όλοι οι συνάδελφοί του είναι η εξήγηση που θα δώσει στην απολογία του για τους λόγους που υπεξαίρεσε τα χρήματα καταστρέφοντας την επαγγελματική του ζωή και τη φήμη του στην Πάτρα.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ