Στο Μεσολόγγι η καρδιά του Αλέξανδρου Υψηλάντη

❱❱ Την καρδιά του αρχηγού της Επανάστασης Αλέξανδρου Υψηλάντη υποδέχτηκε η Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου…… στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που κάθε χρόνο είναι αφιερωμένες στην απελευθέρωση της πόλης και ολοκληρώνονται πάντα την Κυριακή των Βαΐων.

Το εθνικό κειμήλιο, το οποίο εδώ και 160 χρόνια φυλάσσεται στην Αθήνα και στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην οδό Στησιχόρου, παρέλαβε το πρωί του Σαββάτου με κάθε επισημότητα ο Γιώργος Σούρλας ως επίτιμος πρόεδρος του Συλλόγου των Φίλων Μουσικής «Διονύσιος Σολωμός» παρουσία τιμητικού αγήματος, ενώ στρατιωτικό όχημα ανέλαβε τη μεταφορά της καρδιάς.

Μαζί με την καρδιά του Αλέξανδρου Υψηλάντη, ο οποίος ήταν ο μεγαλύτερος αδελφός του Δημητρίου Υψηλάντη, που κατά τα χρόνια της Επανάστασης συνδέθηκε ερωτικά με τη Μαντώ Μαυρογένους, στον Ναό των Ταξιαρχών φυλάσσεται και η καρδιά του αδελφού τους Γεωργίου. Για δεκαετίες οι δύο καρδιές βρίσκονταν κλειδωμένες στο ιερό του ναού, χωρίς να γνωρίζει κανείς το παραμικρό για την ύπαρξή τους εκτός από τον ιερέα Νικόλαο Μούρτζινο, στον οποίο τις είχε εμπιστευτεί το 1894 η χήρα του Γεωργίου Υψηλάντη, Μαρία, το γένος Μουρούζη.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ