ΝΤΡΟΠΗ! 40 εγκαταλελειμμένες παιδικές ψυχούλες στο «Αγία Σοφία»

❱❱ Απογοήτευση και θυμό προκαλεί η εγκατάλειψη 40 τρυφερών παιδικών ψυχών, που φιλοξενούνται έως τέσσερα χρόνια…… στο ακατάλληλο περιβάλλον του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» με εισαγγελική εντολή, δίχως να έχουν κάποιον να τους προσφέρει αγάπη και φροντίδα. 

Πρόκειται για 40 ασυνόδευτα παιδιά ηλικίας έως 16 χρόνων, που έχουν αναπτύξει επιθετική συμπεριφορά απέναντι στα νοσηλευόμενα παιδιά τα οποία παίρνουν δώρα και αγάπη από τους γονείς τους: βρίζουν και χτυπούν συνοδούς, γιατρούς, νοσηλεύτριες ή φύλακες και προκαλούν ζημιές, βάζοντας φωτιά σε χαρτιά στο προαύλιο ή σπάζοντας τζάμια, πόρτες, γυψοσανίδες, αλλά και κουμπιά των ασανσέρ.

Για να αντιμετωπιστεί η δραματική κατάσταση, οι εργαζόμενοι ζητούν να απευθύνονται στις προνοιακές μονάδες οι εισαγγελικές παραγγελίες για φύλαξη των εγκαταλειμμένων παιδιών και όχι στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία, καθώς το «Αγλαΐα Κυριακού» φιλοξενεί άλλα 15 παιδιά.

f4 3

«Εχουμε παιδιά από το 2012 έως το 2015. Δεν παρακολουθούν μαθήματα στις τάξεις του Δημοτικού και του Γυμνάσιου που έχει αναπτύξει το νοσοκομείο, πηδάνε τις μάντρες και φεύγουν. Για τα μεγαλύτερα παιδιά, το νοσοκομείο είναι ξενοδοχείο. Τρώνε, κοιμούνται, κάνουν ντους και όλη μέρα περιφέρονται στις πλατείες – μέχρι την Ομόνοια φτάνουν. Ποιος τα επιτηρεί αυτά τα παιδιά; Ποιος έχει την ευθύνη αν πάθουν κάτι;» αναρωτιέται ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του «Αγία Σοφία» Δήμος Κωνσταντόπουλος.

Η απόφαση που πήραν τον περασμένο Δεκέμβριο οι ηγεσίες των υπουργείων Υγείας, Δικαιοσύνης και Εργασίας για μετακίνηση σε διάφορες προνοιακές δομές των 75 παιδιών τα οποία φιλοξενούνται στο νοσοκομείο δεν υλοποιήθηκε.

f5 2

Ενδεικτικό είναι ότι η προνοιακή δομή στο Καλαμάκι, χωρητικότητας 45 ατόμων, δεν άνοιξε πότε, γιατί απλά δεν υπάρχει προσωπικό!

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ