Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Ομολογία-σοκ 54χρονου που έκρυβε το μοιραίο 38άρι στον… καυστήρα!

❱❱ Οι γονείς της 8χρονης, που «έφαγε» αδέσποτη σφαίρα και δίνει μάχη για να ζήσει, έκαναν τάμα στον Ταξιάρχη στη Λέσβο
❱❱ Συνέλαβαν ιδιοκτήτη πρατηρίου καυσίμων για τον σοβαρό τραυματισμό της

Από τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Για ένα θαύμα προσεύχονται στον Θεό και στους θαυματουργούς αγίους οι γονείς της 8χρονης Αλεξίας, η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στην Εντατική του Παίδων μετά τον τραυματισμό της από αδέσποτη σφαίρα την Κυριακή του Πάσχα, την ώρα που έπαιζε στην αυλή του σπιτιού της στις Θεσπιές. Ηδη έκαναν τάμα στον Ταξιάρχη στην Ιερά Μονή του Μανταμάδου στη Λέσβο, ζητώντας του να κρατήσει στη ζωή το παιδί τους, ενώ ο αρχιμανδρίτης αδελφός του πατέρα της Αλεξίας μετέφερε τα ιερά λείψανα του οσίου Ιωάννου του Ρώσου στο νοσοκομείο, όπου η άτυχη μικρούλα δίνει διασωληνωμένη σκληρή μάχη για τη ζωή της.

«Περιμένουμε ένα θαύμα» κατάφερε να πει, κρατώντας σφιχτά στα χέρια του ένα κομποσκοίνι, ο πατέρας της μικρούλας, ο οποίος περιμένει υπομονετικά έξω από την Εντατική, στον πέμπτο όροφο του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» .

Την ίδια ώρα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Λιβαδειάς κατάφεραν με μεθοδικές έρευνες να συλλάβουν μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα τον «πιστολέρο» που προκάλεσε τον βαρύτατο τραυματισμό του ανήλικου κοριτσιού. Πρόκειται για έναν 54χρονο ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων στα δυτικά προάστια της Αθήνας, ο οποίος γλεντούσε με την παρέα του την Κυριακή του Πάσχα στο διπλανό χωριό, πυροβολώντας στον αέρα με ένα 38άρι special περίστροφο που κατείχε παράνομα. Ο 54χρονος συνελήφθη στο σπίτι του στην Αττική, κάτω από τον καυστήρα του οποίου βρέθηκε κρυμμένο το επίμαχο περίστροφο.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη του δράστη οριοθετώντας αντίθετα τη νοητή γραμμή της πορείας της σφαίρας από την αυλή του σπιτιού του παιδιού στις Θεσπιές. Το σημείο από το οποίο προήλθε προσδιορίστηκε στα πρώτα σπίτια του χωριού Λεοντάρι, σε απόσταση περίπου 400 μέτρων από την κοινότητα όπου ζει η οικογένεια της 8χρονης. Μια απόσταση που είναι μέσα στο δραστικό βεληνεκές του όπλου που χρησιμοποιήθηκε.

Από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί επικέντρωσαν τις έρευνές τους στο συγκεκριμένο σπίτι, όμως όσοι συμμετείχαν στο γλέντι υποστήριξαν πως πυροβολούσαν με κυνηγετικές καραμπίνες, τις οποίες μάλιστα τους έδειξαν.

Ανάμεσα σε αυτούς που εξετάστηκαν ήταν και ο 54χρονος, ο οποίος αρχικά απέκρυψε την αλήθεια. Ομως, όταν με εντολή εισαγγελέα έκαναν κατ’ οίκον έρευνα, οι αστυνομικοί ανακάλυψαν τους κάλυκες από το περίστροφο «φυτεμένους» σε μια γλάστρα. Ετσι, πήγαν στην Αθήνα, βρήκαν το κρυμμένο όπλο και συνέλαβαν τον 54χρονο, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι το είχε για την προστασία του στο βενζινάδικό του. Ηδη οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με κατηγορίες για πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία.

«Οταν έμαθα για τον τραυματισμό του παιδιού, συγκλονίστηκα και τρομοκρατήθηκα. Δεν ήξερα αν ήταν από τους δικούς μου πυροβολισμούς. Εδωσα το όπλο σε κάποιους φίλους και το μετέφεραν στην Αθήνα για να το κρύψουν στο σπίτι μου. Εβλεπα ειδήσεις για να ενημερώνομαι για την πορεία της υγείας του παιδιού και είχα πρόθεση να παραδοθώ» φέρεται ότι ισχυρίστηκε στην προανακριτική απολογία του.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...