Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

«Έγδυσαν» υπερτυχερό του Τζοκερ! Οι δράστες ήξεραν για το χρηματοκιβώτιο

❱❱ Οι «ποντικοί» γνώριζαν τα κατατόπια στο σπίτι του τυχερού από το Ωραιόκαστρο, που είχε κερδίσει πάνω από 3.000.000 €

Από την
Εύα Παπαδάτου

Στο στόχαστρο διαρρηκτών, που διέφυγαν με λεία «μαμούθ», βρέθηκε ο υπερτυχερός από το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης, που είχε κερδίσει περισσότερα από 3.000.000 ευρώ στο Τζόκερ, πριν από περίπου τέσσερα χρόνια! Οι «ποντικοί», που τρύπωσαν στη μονοκατοικία του όταν έλειπε η οικογένεια το απόγευμα του Σαββάτου, «σήκωσαν» 150.000 ευρώ και αρκετά τιμαλφή.

Σύμφωνα με τους αστυνομικούς, οι κινήσεις των διαρρηκτών ήταν προσεγμένες, αφού εκτιμάται πως επί πολλούς μήνες -ίσως και χρόνια!- «διάβαζαν» τις κινήσεις των ενοίκων, «σκάναραν» το σπίτι και μελετούσαν οποιαδήποτε λεπτομέρεια θα τους φαινόταν χρήσιμη, προκειμένου να αποφύγουν λάθη που θα τους στοίχιζαν στο μεγάλο χτύπημα το οποίο ετοίμαζαν.

Ηταν γύρω στις 18.30, όταν οι δράστες παραβίασαν ένα παράθυρο από το οποίο εισέβαλαν αθόρυβα στη μονοκατοικία. Αποφασισμένοι να φέρουν σε πέρας το σχέδιό τους, δεν δίστασαν να τραυματίσουν πολύ σοβαρά τα δύο σκυλιά της οικογένειας, που επιχείρησαν να τους χαλάσουν τα σχέδια, για να τα κάνουν να σωπάσουν και να συνεχίσουν ανενόχλητοι τη δουλειά τους. Το μεγαλόσωμο, που βρισκόταν εξωτερικά της μονοκατοικίας, είχε τον ρόλο φύλακα, ενώ το μικρότερο βρισκόταν στο εσωτερικό του σπιτιού.

Απενεργοποίησαν τον συναγερμό

Επειτα, οι εισβολείς απενεργοποίησαν τον συναγερμό, έσπασαν και τις κάμερες εσωτερικού κυκλώματος και έφτασαν στην κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού στον δεύτερο όροφο, όπου βρισκόταν το χρηματοκιβώτιο, το οποίο προσπάθησαν να ανοίξουν, χωρίς αποτέλεσμα.

Καθώς ζύγιζε περισσότερα από 200 κιλά, εγκατέλειψαν την προσπάθεια να το μεταφέρουν πριν καν την αρχίσουν και αποφάσισαν να κάνουν «φύλλο και φτερό» το δωμάτιο για να βρουν τον κωδικό που θα το άνοιγε. Και, πράγματι, τα κατάφεραν! Αρπαξαν από μέσα μετρητά ύψους 150.000 ευρώ, χρυσές λίρες, κοσμήματα αξίας 30.000 ευρώ και μια συλλογή γραμματοσήμων αξίας 20.000 ευρώ, και έγιναν καπνός δίχως να τους «πάρει μυρωδιά» κάποιος.

Οι διαρρήκτες γνώριζαν πολύ καλά πού βρισκόταν το χρηματοκιβώτιο, καθώς δεν πείραξαν άλλους χώρους του σπιτιού, πέρα από το υπνοδωμάτιο όπου ήταν τοποθετημένο. Η οικογένεια αντιλήφθηκε τι έγινε τα ξημερώματα της Κυριακής, όταν επέστρεψε στο σπίτι και βρήκε αιμόφυρτα τα σκυλιά.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...