Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Στη φόρα βίντεο με επτάχρονο να ξυλοκοπά οκτάχρονο στην Πάτρα για να...

Δεν έχει προηγούμενο το νέο περιστατικό βίας ανηλίκων που...

O Ιερός Καθεδρικός Ναός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αλεξάνδρεια κινδυνεύει με...

Με άμεσο «σφράγισμα», λόγω φθορών, κινδυνεύει ο Ιερός Καθεδρικός...

Στη φυλακή σάτυρος που θώπευσε 22χρονη κοπέλα στη Θεσσαλονίκη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε ένας 48χρονος άνδρας...

Η Μαρίνα Ασλάνογλου μιλά για τον ρόλο της στις «Ψυχοκόρες» του ANT1!

Τη στιγμή που η ταλαντούχα ηθοποιός Μαρίνα Ασλάνογλου περιοδεύει...

Αρπαξαν όπλα αστυνομικών και απέδρασαν με περιπολικό

❱❱ Εκτέλεση σεφ και «ντου» στη βίλα του Λε-Πα στο «βιογραφικό» τουςΑπό τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Φιάσκο μεγατόνων αποτελεί για τα μέτρα ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. η κινηματογραφική απόδραση τεσσάρων επικίνδυνων Αλβανών κρατουμένων από το κτίριο του Μεταγωγών στην οδό Π. Ράλλη χθες τα ξημερώματα. Οι δυο από αυτούς, που παραμένουν ασύλληπτοι, είναι οπλισμένοι, αφού άρπαξαν τα όπλα αστυνομικών, ενώ λίγο έλειψε να διαφύγουν με… περιπολικό, κάτι που απετράπη χάρη στην ψυχραιμία του φρουρού της πύλης.

Οι τέσσερις Αλβανοί κρατούμενοι κρατούνταν σε κελί του δευτέρου ορόφου, περιμένοντας τη μεταγωγή τους σε άλλες φυλακές, καθώς όλοι τους είχαν πάρει μέρος στον αιματηρό καβγά που είχε γίνει στο Ψυχιατρείο των Φυλακών Κορυδαλλού, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός ομογενούς κρατουμένου.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας έβαλαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους, με έναν από αυτούς να πέφτει σφαδάζοντας στο δάπεδο παριστάνοντας τον βαριά άρρωστο. Δύο αστυνομικοί φρουροί μπήκαν στο κελί άοπλοι, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό, για να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες στον δήθεν ασθενή κακοποιό. Ομως οι κρατούμενοι τους κόλλησαν στον λαιμό αυτοσχέδια μαχαίρια και σουβλιά, και τους υποχρέωσαν να τους παραδώσουν τα κλειδιά του κρατητηρίου.

Οι Αλβανοί κακοποιοί άρπαξαν τα κινητά των αστυνομικών, τους έδεσαν μέσα στο κελί, τους φίμωσαν και στη συνέχεια πήραν τα υπηρεσιακά πιστόλια τους από τον φωριαμό. Επειτα κατέβηκαν ανενόχλητοι στο ισόγειο, κρατώντας στα χέρια τους τα πιστόλια, και βγήκαν στο προαύλιο του κτιρίου, όπου βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με μία αστυνομικό της ομάδας Μεταγωγών, η οποία εκείνη τη στιγμή περιπολούσε με όχημα. Προτάσσοντας τα όπλα, οι δραπέτες ακινητοποίησαν την αστυνομικό, η οποία δεν πρόλαβε να κάνει την παραμικρή κίνηση.

Οι επικίνδυνοι Αλβανοί μπήκαν στο περιπολικό κρατώντας όμηρο την αστυνομικό και κατευθύνθηκαν προς την κεντρική πύλη, που φρουρείται από ένοπλο αστυνομικό. Εκείνος αιφνιδιάστηκε προς στιγμήν, καθώς οι δραπέτες τον ακινητοποίησαν απειλώντας τον με τα όπλα τους και του ζήτησαν να ανοίξει την κεντρική πύλη για να διαφύγουν με το περιπολικό.

Ωστόσο, ο αστυνομικός αντέδρασε με εξυπνάδα, λέγοντάς τους ότι η κεντρική πύλη έχει χαλάσει και λειτουργεί μόνο η πόρτα για τους πεζούς! Ετσι οι δραπέτες πείστηκαν να εγκαταλείψουν το περιπολικό και να διαφύγουν πεζοί από το προαύλιο του Μεταγωγών. Ο αστυνομικός επιχείρησε να τους καταδιώξει, όμως οι κακοποιοί δεν δίστασαν να πυροβολήσουν εναντίον του, ευτυχώς χωρίς να τον τραυματίσουν.

Στη Λαχαναγορά

Οπως όλα δείχνουν, οι δραπέτες χωρίστηκαν, καθώς ένας από αυτούς εντοπίστηκε κοντά στη Λαχαναγορά του Ρέντη από αστυνομικούς που κινητοποιήθηκαν άμεσα, καταδιώχθηκε και συνελήφθη όταν εργαζόμενοι της Λαχαναγοράς τον εγκλώβισαν σε μια αποθήκη χονδρεμπορίου λαχανικών.

Αργά χθες το απόγευμα συνελήφθη από αστυνομικούς της ΕΚΑΜ άλλος ένας από τους δραπέτες, ο οποίος εντοπίστηκε κρυμμένος σε μια ρεματιά στην οδό Αγίου Πολυκάρπου, κοντά στο κτίριο του Μεταγωγών. Οι κομάντος τον ακινητοποίησαν με προτεταμένα τα όπλα τους και του ζήτησαν να παραδοθεί, καθώς δεν γνώριζαν αν είχε στην κατοχή του κάποιο από τα όπλα που εκλάπησαν από τους φρουρούς. Ομως ο Αλβανός πήδηξε στη ρεματιά στην προσπάθειά του να διαφύγει, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στο πόδι. Οπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, ήταν άοπλος, που σημαίνει πως τα όπλα των αστυνομικών έχουν οι δύο εξαιρετικά επικίνδυνοι κακοποιοί που διέφευγαν ως αργά χθες. Ο συγκεκριμένος είχε καταδικαστεί για κλοπές, ενώ είχε συμμετάσχει και στην αιματηρή συμπλοκή στο Ψυχιατρείο του Κορυδαλλού.

—-

mg 9807«Ντου» στη βίλα του Λε-Πα!

Ο δεύτερος επικίνδυνος κακοποιός που κατάφερε να αποδράσει από το κτίριο του Μεταγωγών στην οδό Π. Ράλλη είχε εισβάλει μαζί με τη συμμορία του στη βίλα του γνωστού λαϊκού τραγουδιστή Λευτέρη Πανταζή. Μάλιστα, κατά τη σύλληψή του από αστυνομικούς του Τμήματος Ληστειών της Ασφάλειας Αττικής στην περιοχή του Αλίμου ο 35χρονος Αλβανός είχε ανταλλάξει πυροβολισμούς μαζί τους, ευτυχώς χωρίς να τραυματίσει κάποιον. Η ένοπλη συμπλοκή είχε ως κατάληξη τη σύλληψη του ίδιου και του συνεργού του, με τον οποίο λίγο πριν είχε διαπράξει άλλη μία ληστεία.

Κατά την εισβολή τους στη βίλα του Λευτέρη Πανταζή στη Βουλιαγμένη οι δύο κακοποιοί είχαν ακινητοποιήσει την οικιακή βοηθό και είχαν αρπάξει μετρητά ύψους 10.000 και την πανάκριβη συλλογή από ρολόγια που είχε ο γνωστός ερμηνευτής. Λίγους μήνες μετά την περιπετειώδη σύλληψη που ακολούθησε την ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς ο 35χρονος καταδικάστηκε σε πολυετή ποινή κάθειρξης.

—-

Η εν ψυχρώ εκτέλεση 30χρονου σεφ στην Καισαριανή από τον «Τίτι» το 2012

Ο πιο επικίνδυνος από τους Αλβανούς δραπέτες του Μεταγωγών είναι ο 32χρονος Αστρίτ Χασάνι, γνωστός ως «Τίτι», ο οποίος εκτίει πολυετή ποινή κάθειρξης για ανθρωποκτονία. Πρόκειται για την εν ψυχρώ δολοφονία του 30χρονου σεφ Νίκου Παπουτσιδάκη κατά τη διάρκεια κλοπής αυτοκινήτου στην Καισαριανή, που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη τον Ιούλιο του 2012.

ih se kaisariani
Ανδρες της Ασφάλειας στο Ι.Χ. του άτυχου σεφ Νίκου Παπουτσιδάκη (μικρή φωτό)

Εκείνο το βράδυ ο άτυχος 30χρονος αντιλήφθηκε ότι κάποιοι προσπαθούσαν να κλέψουν το καινούργιο αυτοκίνητό του από την πιλοτή της πολυκατοικίας του, στην οδό Βουτσά.

Αμέσως κατέβηκε στην πιλοτή μαζί με τον μικρότερο αδελφό του για να αποτρέψουν την κλοπή. Ομως, ο «Τίτι» τον γάζωσε με καλάσνικοφ, ενώ τραυμάτισε και τον αδελφό του!

Ανθρωποκυνηγητό

Ο αδίστακτος Αλβανός κακοποιός, που είχε μπει στα μονοπάτια της παρανομίας από τα 14 του και στα 25 του ήδη είχε διαπράξει την πρώτη του ανθρωποκτονία, κατάφερε να διαφύγει από την Ελλάδα. Εκείνη την εποχή η Ασφάλεια Αττικής είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του, ενώ παράλληλα είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του.

Το 2013, δηλαδή έναν χρόνο μετά τη δολοφονία, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία είχε πληροφορία ότι ο «Τίτι» κρυβόταν στην Αμμόχωστο. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι κυπριακές Αρχές, οι οποίες συνέλαβαν τον Αλβανό εγκληματία και ακολούθησε η έκδοσή του στην Ελλάδα. 

Ο επικίνδυνος κακοποιός καταδικάστηκε σε πολυετή ποινή κάθειρξης για τη δολοφονία του σεφ και για σωρεία ληστειών που είχε διαπράξει με τη συμμορία που είχε συστήσει.

offer

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...