Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Prison Break, καταδιώξεις και απαγωγές ενός επικηρυγμένου

❱❱ O διαβόητος κακοποιός περιγράφει μια… φυσιολογική ζωή! Το παρατσούκλι «Ρομπέν των φτωχών» και η επιβίωσή του ως ΝταβέληΚινηματογραφικές αποδράσεις αλά… Prison Break, μυθιστορηματικές καταδιώξεις, απαγωγές με ιδεολογικό υπόβαθρο και αποκαλύψεις «φωτιά» που θα συζητηθούν περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, στο βιβλίο του διαβόητου «φαντομά» Βασίλη Παλαιοκώστα, με τον τίτλο «Μια φυσιολογική ζωή. Δράσεις και αποδράσεις ενός επικηρυγμένου», το οποίο βρίσκεται ήδη στις προθήκες των βιβλιοπωλείων από τις Εκδόσεις των Συναδέλφων!

Στις 600 σελίδες της αυτοβιογραφίας του ο επικηρυγμένος με 1.000.000 ευρώ από την Interpol κακοποιός, ο οποίος φέρεται ότι πετούσε πεντοχίλιαρα στους φτωχούς -εξ ου και το παρατσούκλι του «Ρομπέν των φτωχών»-, εξιστορεί διάφορα γεγονότα από την περιπετειώδη ζωή του μέσα στην παρανομία, όπως οι απαγωγές των επιχειρηματιών Αλέξανδρου Χαΐτογλου και Γιώργου Μυλωνά και οι δύο επιτυχημένες αποδράσεις με ελικόπτερο από τις Φυλακές Κορυδαλλού.

Στο βιβλίο αναφέρεται με κάθε λεπτομέρεια στις κλοπές και τις ληστείες τραπεζών που έχει διαπράξει κατά τη διάρκεια των 30 χρόνων που ζει στο «κόκκινο», σε εκείνες που -όπως υποστηρίζει- του έχει «χρεώσει» η Αστυνομία, αλλά και στην περίοδο που περιπλανιόταν στα βουνά της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας σαν σύγχρονος «Νταβέλης»!

Οι προϋποθέσεις

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει ένα σημείο του βιβλίου στο οποίο ο υπ’ αριθμόν ένα καταζητούμενος αναλύει πώς γινόταν η επιλογή του επιχειρηματία που θα απήγε: «Η επιλογή του προσώπου θα έπρεπε να πληροί τρεις βασικές προϋποθέσεις: Πρώτον, να μπορεί σίγουρα να ανταποκριθεί στις οικονομικές μας απαιτήσεις χωρίς να καταστρέφεται ολοκληρωτικά. Δεύτερον, να υπάρχει οικογενειακό περιβάλλον με συνοχή (γονείς, σύζυγος, παιδιά κ.λπ.) για την ομαλή διαπραγμάτευση και εξασφάλιση της καταβολής των λύτρων. Τρίτον, να έχει καλή υγεία, να αντέξει αυτή τη δοκιμασία» αναφέρει ο Βασίλης Παλαιοκώστας.

Ωστόσο, ακόμη πιο σοκαριστική είναι η αποκάλυψή του ότι ανάμεσα στους πιθανούς στόχους απαγωγής ήταν και ο απερχόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης! Ο Βορειοελλαδίτης επιχειρηματίας τη γλίτωσε, τελικά, χάρη στο… εναλλακτικό προφίλ που διατηρεί!

«Διαβάζοντας πολλές από τις συνεντεύξεις του και μαθαίνοντας ότι ήταν ο ιδρυτής του Αρκτούρου, κατάλαβα ότι διέθετε μια εναλλακτική ματιά απέναντι στα πράγματα και στη ζωή. Ακόμα και στο κομμάτι της κοινωνικής προσφοράς δεν λειτουργούσε όπως οι γνωστές επιχειρηματικές οικογένειες… Ετσι βγήκε από το κάδρο» τονίζει ο διαβόητος δραπέτης, συμπληρώνοντας ότι ελπίζει να μην έκανε… λάθος!

—-

«Εζησα σε αργή κίνηση την απόδραση με το ελικόπτερο»

Στον Βασίλη Παλαιοκώστα ανήκει δικαιωματικά ο τίτλος «μετρ των αποδράσεων», καθώς επιστράτευσε με επιτυχία ελικόπτερο και μάλιστα όχι μία, αλλά δύο φορές!

Ο ίδιος περιγράφει τα συναισθήματα που τον κατέκλυσαν τη στιγμή που άφηνε πίσω του τις Φυλακές Κορυδαλλού, λίγο μετά την πρώτη επιτυχημένη απόδραση, τον Ιούνιο του 2006:

«Οι αισθήσεις μας βρίσκονταν σε ύψιστο συναγερμό. Η αδρεναλίνη έσπαγε κοντέρ. Ολα φαίνονταν να εξελίσσονται σε αργή κίνηση, σε μια τρισδιάστατη εικονική πραγματικότητα. Ενιωθα πως έβλεπα το κάθε γύρισμα του έλικα, τον κάθε κόκκο άμμου που πεταγόταν στον αέρα και αισθανόμουν το κάθε κύμα ήχου να χτυπά τα τύμπανα των αυτιών μου. Για μερικά δεύτερα το ελικόπτερο έμεινε να αιωρείται ένα μέτρο πάνω απ’ τη γη μέχρι να μπούμε και αμέσως ξεκίνησε την άνοδο με ακόμη πιο θορυβώδη τρόπο. Σε λίγο αφήναμε πίσω μας το κτιριακό συγκρότημα του Κορυδαλλού, πετώντας προς τη γλυκιά ελευθερία. Οι πιτσιρικάδες δεν χαλάρωσαν λεπτό, ακόμη απειλούσαν με το πιστόλι και τη χειροβομβίδα τον πιλότο φοβερίζοντάς τον.

– Εντάξει, παιδιά. Δώστε μας όπλα, αναλαμβάνουμε εμείς.

Ο Σπυράκος έβγαλε απ’ το σακίδιο ένα Σκόρπιον για τον Αλκέτ κι ένα κοντό καλάσνικοφ για μένα. Το όπλισα κι απευθύνθηκα στον πιλότο.

– Ηρέμησε, μην τα σκατώσεις τώρα που τελειώνει η περιπέτειά σου. Θα μας αφήσεις στο νεκροταφείο του Σχιστού για να πας εσύ στο σπίτι σου κι εμείς στις δουλειές μας.

Το κλίμα αποφορτίστηκε μέσα στην καμπίνα, οι αεροπειρατές μάς χαμογέλασαν γεμάτοι καμάρι. Ηταν λεβεντόπαιδα. Αποδείκνυαν πως η ψυχή μπορεί να πετάξει και χωρίς μηχανική υποστήριξη, αλλά αν αυτή βρεθεί, γίνεται θεαματική εναέρια απόδραση».

—-

Η περιπέτεια που… άρεσε στον Χαΐτογλου

f4 3Τον Δεκέμβριο του 1995 ο Βασίλης Παλαιοκώστας μαζί με τον αδελφό του, Νίκο, έστησαν ενέδρα στον ιδιοκτήτη της εταιρίας Μακεδονικός Χαλβάς Αλέκο Χαΐτογλου (μικρή φωτό) και τον απήγαγαν έξω από το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης. Ο Ελληνας «φαντομάς» περιγράφει πώς έγινε η απαγωγή:

«Ηταν μέσα Δεκέμβρη. Εκανε αρκετή ψύχρα. Φορούσα γάντια, ψεύτικα γυαλιά μυωπίας, σκούφο που κάλυπτε μέτωπο και αυτιά και στο πίσω μέρος της ζώνης του παντελονιού μου είχα περασμένο ένα Μπράουνινγκ με δύο εφεδρικούς γεμιστήρες, έτοιμο για χρήση. Στο μικρό σακίδιο πλάτης, εκτός των άλλων, βρισκόταν ένα Σκόρπιον με πολλούς γεμιστήρες, συν δύο χειροβομβίδες… Δεν θα πέρασαν ούτε δέκα λεπτά, όταν είδα το Ραβ να κατηφορίζει φέρνοντας καροτσάδα το κόκκινο δίπορτο Οπελ του Χαΐτογλου.

Ο Νίκος, σαν νομοταγής πολίτης, σταμάτησε πίσω από το προπορευόμενο Ραβ. Εκανε καλή δουλειά ο Νίκος. Η πόρτα του συνοδηγού του Οπελ σχεδόν με ακούμπησε. Την άνοιξα σαν να μη συμβαίνει κάτι! Ομως, είχε ήδη το Μπράουνινγκ στο δεξί μου χέρι και του το κόλλησα στα πλευρά.

“Κάνε ό,τι σου λέω γιατί θα σε εκτελέσω επί τόπου”. Πανικοβλήθηκε… Προσπάθησε να βγάλει τη ζώνη και τον χτύπησα με την αριστερή παλάμη στο στήθος. Γραπώνοντας ταυτόχρονα τα πέτα του μπουφάν και του πουκαμίσου του, τα πίεσα με δύναμη στον λαιμό του… “Μην τολμήσεις, χλεχλέ! Θα σε σκίσω”. Παραδόθηκε…».

Επί 80 ολόκληρες μέρες οι απαγωγείς περιπλανιόνταν με αυτοκίνητο στη βόρεια Ελλάδα και απελευθέρωσαν τον όμηρο μόνο όταν πήραν στα χέρια τους τις 260.000.000 δραχμές που κατέβαλε η οικογένειά του για την απελευθέρωσή του. Στο ΚΤΕΛ της Καρδίτσας ο αείμνηστος επιχειρηματίας φέρεται ότι αποχαιρέτησε διά ασπασμού τους απαγωγείς του και τους είπε φανερά χαρούμενος: «Παιδιά, αν δεν κόστιζε τόσο πολύ, θα ήθελα μια ακόμη περιπέτεια»! «Μη σε απασχολεί. Κάνουμε σκόντο» του απάντησαν εκείνοι!

offer

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...