Δευτέρα, 25 Σεπτεμβρίου, 2023

«Θύμα» της μυθοπλασίας ο Σάκης Τανιμανίδης

«Και αν είσαι και παπάς με την αράδα σου...

Το «ψηστήρι» της Ολγας Κεφαλογιάννη στον Γούντι Αλεν

Της υποσχέθηκε να γυρίσει ταινία στην Ελλάδα! Οταν η...

Αλίκη Κατσαβού: Βάζει την υπογραφή της σε δύο παραστάσεις στο θέατρο «Αλκμήνη»

Διπλό «χτύπημα» από την Αλίκη Κατσαβού στο θέατρο «Αλκμήνη»....

Κλινική θανάτου! Σοκάρουν όσα καταγγέλλει για τη μητέρα του απόστρατου αξιωματικού της...

Εγκληματικές ενέργειες, παντελής αδιαφορία, έλλειψη προσωπικού και ένας άνδρας...

«Βόμβα» του Αρείου Πάγου στον πόλεμο των μασόνων

❱❱ Απόφασητου ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου δικαιώνει τον πρώην ύπατο Μεγάλο Ταξιάρχη Ραφαήλ ντε Σιγούρα στη διαμάχη του με τον Μεγάλο Διδάσκαλο Χρήστο ΜανέαΣε παρτίδα σκάκι δίχως τέλος εξελίσσεται η πολυμέτωπη διαμάχη που ταλανίζει τα τελευταία χρόνια τους κόλπους της ελληνικής μασονίας, με τους συσχετισμούς να αλλάζουν διαρκώς και τα αντίπαλα «στρατόπεδα» να συγκρούονται όχι μόνο για τα αξιώματα, αλλά και για τις «μαύρες τρύπες» που φέρνουν στο φως οι φορολογικοί έλεγχοι στη Μεγάλη Μασονική Στοά της Ελλάδος.

Στο τελευταίο επεισόδιο του πολυετούς δικαστικού εμφυλίου, με μήλον της Εριδος τους κρίσιμους θώκους της εγχώριας μασονίας, ο Αρειος Πάγος με απόφασή του δικαίωσε τον πρώην ύπατο Μεγάλο Ταξιάρχη του 33ου (και τελευταίου) βαθμού της μασονίας Ραφαήλ ντε Σιγούρα, έναντι του αντιπάλου του, επίτιμου Μεγάλου Διδασκάλου Χρήστου Μανέα.

Συγκεκριμένα, το ΣΤ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επικύρωσε την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, η οποία είχε καταδικάσει σε φυλάκιση 13 μηνών με τριετή αναστολή το επιφανές μέλος της Μασονικής Στοάς για συκοφαντική δυσφήμηση κατά συρροή σε βάρος του Ραφαήλ ντε Σιγούρα, αναγνωρίζοντάς του ωστόσο το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Με την υπ’ αριθμ. 85/2019 απόφασή τους, οι αρεοπαγίτες απέρριψαν ως αβάσιμη την αίτηση του Χρήστου Μανέα, ο οποίος ζητούσε να αναιρεθεί η καταδικαστική για τον ίδιο απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών.

Η επίμαχη υπόθεση, που έφτασε έως τον Αρειο Πάγο, αφορούσε επεισόδιο το οποίο συνέβη τον Νοέμβριο του 2007 στο τεκτονικό μέγαρο της οδού Αχαρνών.

esr 2706 005 cmyk

Ομως, πίσω από τη διαμάχη των δύο επιφανών μελών του τεκτονισμού, που μετρά περισσότερα από 10 χρόνια, εξυφαίνεται ένα σκοτεινό παιχνίδι εξουσίας γεμάτο ίντριγκες και ανίερες συμμαχίες με διακύβευμα τη θέση του Υπατου Μέγα Ταξιάρχη.
Θέση στην οποία ο Ραφαήλ ντε Σιγούρα είχε εκλεγεί από το Συμβούλιο του Αρχαίου και Αποδεδειγμένου Σκωτικού Τύπου για την τριετία Δεκεμβρίου 2007 – Δεκεμβρίου 2010.

Προβλήματα υγείας

Ωστόσο, λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του, αλλά και των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε, σε συνεδρίαση στις 10 Νοεμβρίου του 2008 τα μέλη του Συμβουλίου αποφάσισαν την αντικατάστασή του από τον Χρήστο Μανέα και την τοποθέτηση του ίδιου στη θέση του Μεγάλου Θησαυροφύλακος. Σύμφωνα με τις δικές του καταγγελίες, η απομάκρυνσή του έγινε κάτω από περίεργες συνθήκες, χωρίς να συντρέχουν λόγοι ουσίας.

Πάντως, έπειτα από σκληρές δικαστικές μάχες, ο Αρειος Πάγος τον δικαίωσε κρίνοντας ότι πρέπει να επιστρέψει στη θέση του Υπατου Μεγάλου Ταξιάρχη στο Υπατο Συμβούλιο του Σκωτικού Τύπου.

Στο μεσοδιάστημα, και ενώ ο δικαστικός πόλεμος βρισκόταν σε εξέλιξη, ο Ντε Σιγούρα δημιούργησε νέο Υπατο Συμβούλιο, από το οποίο αποχώρησε και κατέληξε σε ένα… τρίτο, με τα μέλη των στοών να δέχονται υποδείξεις σχετικά με το ποιο από αυτά είναι «εγκεκριμένο» από τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος!
Ωστόσο, η πρόσφατη καταδίκη του Χρήστου Μανέα για το ατιμωτικό αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης μασόνου, εκτός από τις ποινικές, είχε και ηθικές επιπτώσεις, καθώς η ομάδα που τον πλαισιώνει φέρεται ότι έχει τεθεί στο περιθώριο.

Σε εξέλιξη η έρευνα για τα 1.530.500 € που φέρεται ότι χάθηκαν στους διαδρόμους του κτιρίου της Αχαρνών

Την ίδια ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη τόσο η δικαστική έρευνα όσο και η έρευνα της ΑΑΔΕ για τα ιλιγγιώδη ποσά που φέρεται ότι χάθηκαν μυστηριωδώς στους διαδρόμους του επιβλητικού κτιρίου της Αχαρνών.
Σε αναφορά που υπέβαλε προς την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, η προσωρινή διοίκηση της Τεκτονικής Αδελφότητας κάνει λόγο για δύο δωρεές συνολικού ύψους 1.530.500 ευρώ (1.230.500 και 300.000 ευρώ) που φέρεται ότι έγιναν την περίοδο 2013-2014 προς το Τεκτονικό Ιδρυμα και μάλιστα σε μετρητά, οι οποίες ωστόσο δεν εμφανίζονται σε κανένα αποδεικτικό έγγραφο!
«Από τα διαθέσιμα στην προσωρινή διοίκησή μας στοιχεία αφενός δεν προκύπτει ότι το σωματείο διέθετε αυτό το ποσό σε μετρητά εκείνη την περίοδο στο ταμείο του ή σε τραπεζικό του λογαριασμό, αφετέρου δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό έγγραφο στο ταμείο του σωματείου το οποίο να αποδεικνύει ότι το ποσό αυτό σε μετρητά παρελήφθη από τον φορέα από τον οποίο δωρήθηκε» αναφέρουν χαρακτηριστικά στην αναφορά τους τα μέλη της προσωρινής διοίκησης της Τεκτονικής Αδελφότητας.

Τον Ιανουάριο

Μάλιστα, σημειώνουν ότι ούτε στους δημοσιευμένους ισολογισμούς του ιδρύματος εμφανίζεται η εν λόγω δωρεά στα ταμειακά διαθέσιμά του και ζητούν από την ΑΑΔΕ να προχωρήσει σε φορολογικό έλεγχο αναφορικά με τις δύο πράξεις δωρεάς, προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Η εν λόγω έρευνα των φορολογικών Αρχών άρχισε τον Ιανουάριο, βρίσκεται σε εξέλιξη και σύντομα αναμένεται το σχετικό πόρισμα.

Στο ανακριτικό γραφείο βρίσκεται παράλληλα και η υπόθεση υπεξαίρεσης που υπερβαίνει το 1.500.000 ευρώ από το «θησαυροφυλάκιο» της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, με βασικό εμπλεκόμενο τον λογιστή της. Ο ίδιος έχει ήδη ομολογήσει την υπεξαίρεση ποσού ύψους 350.000 ευρώ, το οποίο φέρεται ότι υποστήριξε πως χρησιμοποίησε για να βοηθήσει φιλικά του πρόσωπα. Ομως, σε μήνυση που κατέθεσε στη συνέχεια υπέδειξε… τρίτα πρόσωπα εντός της στοάς που υποστηρίζει ότι τον πίεσαν να κάνει «μαγειρέματα» στα ταμεία. Η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας στα άδυτα των μασονικών στοών έδειξε παρατυπίες στη διαχείριση των συνδρομών των μελών, διπλοεγγραφές δαπανών για εισφορές ΙΚΑ και ΦΜΥ και βοηθήματα με… άγνωστη κατάληξη.

Ολα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα την άσκηση ποινικής δίωξης για τα αδικήματα της κακουργηματικής υπεξαίρεσης και της ηθικής αυτουργίας σε αυτήν σε βάρος του λογιστή της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος και των συνεργατών του. Εδώ και περίπου έναν χρόνο έχει οριστεί με εντολή ανακριτή οικονομικός πραγματογνώμονας, ο οποίος ερευνά εξονυχιστικά τα οικονομικά της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, του Τεκτονικού Ιδρύματος και της Τεκτονικής Αδελφότητας για τη χρονική περίοδο από το 2006 έως και το 2018, προκειμένου να διαπιστωθούν το εύρος της «μαύρης τρύπας», η προέλευσή της αλλά και οι υπαίτιοι γι’ αυτήν.

offer

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

spot_img

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Δεν με ενοχλούν τα σχόλια για τη διαφορά ηλικίας που έχω με τη σύντροφό μου»

Ο γνωστός κύριος της σόουμπιζ μετά το διαζύγιό του...

Η κομψή κυρία που απολαμβάνει τον καφέ της στο Κολωνάκι είναι μαμά γνωστής ηθοποιού

Η σικάτη κυρία που απολαμβάνει τον καφέ της στο...

Ελένη Μενεγάκη για Κασσελάκη: «Δεν ακούγεται ωραίο από ένα νέο παιδί να λέει…»

Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε ένα ατόπημα στην ομιλία του...

Παύλος Ορκόπουλος: Δε θα πιστέψετε ποια είναι η σύζυγός του – Έπαιζαν μαζί στο «Παρά Πέντε»

Ο Παύλος Ορκόπουλος είναι από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς...

Δικαιώθηκε ο Κωνσταντίνος Αγγελίδης στο Εφετείο για το τροχαίο του

Βγήκε η απόφαση για το τροχαίο του Κωνσταντίνου Αγγελίδη....

Ο πατέρας του Στέφανου Κασσελάκη απαντάει στον Αλέξη Κούγια

Ο πατέρας του Στέφανου Κασσελάκη, Θεόδωρος μίλησε για την...

Ο Κώστας Φαλελάκης «έσφαξε» με το γάντι τον Αλέξη Κούγια

Ο Κώστας Φαλελάκης μίλησε στην εκπομπή «Super Κατερίνα» για...