«Βόμβα» του Αρείου Πάγου στον πόλεμο των μασόνων

❱❱ Απόφασητου ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου δικαιώνει τον πρώην ύπατο Μεγάλο Ταξιάρχη Ραφαήλ ντε Σιγούρα στη διαμάχη του με τον Μεγάλο Διδάσκαλο Χρήστο ΜανέαΣε παρτίδα σκάκι δίχως τέλος εξελίσσεται η πολυμέτωπη διαμάχη που ταλανίζει τα τελευταία χρόνια τους κόλπους της ελληνικής μασονίας, με τους συσχετισμούς να αλλάζουν διαρκώς και τα αντίπαλα «στρατόπεδα» να συγκρούονται όχι μόνο για τα αξιώματα, αλλά και για τις «μαύρες τρύπες» που φέρνουν στο φως οι φορολογικοί έλεγχοι στη Μεγάλη Μασονική Στοά της Ελλάδος.

Στο τελευταίο επεισόδιο του πολυετούς δικαστικού εμφυλίου, με μήλον της Εριδος τους κρίσιμους θώκους της εγχώριας μασονίας, ο Αρειος Πάγος με απόφασή του δικαίωσε τον πρώην ύπατο Μεγάλο Ταξιάρχη του 33ου (και τελευταίου) βαθμού της μασονίας Ραφαήλ ντε Σιγούρα, έναντι του αντιπάλου του, επίτιμου Μεγάλου Διδασκάλου Χρήστου Μανέα.

Συγκεκριμένα, το ΣΤ’ Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επικύρωσε την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, η οποία είχε καταδικάσει σε φυλάκιση 13 μηνών με τριετή αναστολή το επιφανές μέλος της Μασονικής Στοάς για συκοφαντική δυσφήμηση κατά συρροή σε βάρος του Ραφαήλ ντε Σιγούρα, αναγνωρίζοντάς του ωστόσο το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου.

Με την υπ’ αριθμ. 85/2019 απόφασή τους, οι αρεοπαγίτες απέρριψαν ως αβάσιμη την αίτηση του Χρήστου Μανέα, ο οποίος ζητούσε να αναιρεθεί η καταδικαστική για τον ίδιο απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών.

Η επίμαχη υπόθεση, που έφτασε έως τον Αρειο Πάγο, αφορούσε επεισόδιο το οποίο συνέβη τον Νοέμβριο του 2007 στο τεκτονικό μέγαρο της οδού Αχαρνών.

Ομως, πίσω από τη διαμάχη των δύο επιφανών μελών του τεκτονισμού, που μετρά περισσότερα από 10 χρόνια, εξυφαίνεται ένα σκοτεινό παιχνίδι εξουσίας γεμάτο ίντριγκες και ανίερες συμμαχίες με διακύβευμα τη θέση του Υπατου Μέγα Ταξιάρχη.
Θέση στην οποία ο Ραφαήλ ντε Σιγούρα είχε εκλεγεί από το Συμβούλιο του Αρχαίου και Αποδεδειγμένου Σκωτικού Τύπου για την τριετία Δεκεμβρίου 2007 – Δεκεμβρίου 2010.

Προβλήματα υγείας

Ωστόσο, λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του, αλλά και των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε, σε συνεδρίαση στις 10 Νοεμβρίου του 2008 τα μέλη του Συμβουλίου αποφάσισαν την αντικατάστασή του από τον Χρήστο Μανέα και την τοποθέτηση του ίδιου στη θέση του Μεγάλου Θησαυροφύλακος. Σύμφωνα με τις δικές του καταγγελίες, η απομάκρυνσή του έγινε κάτω από περίεργες συνθήκες, χωρίς να συντρέχουν λόγοι ουσίας.

Πάντως, έπειτα από σκληρές δικαστικές μάχες, ο Αρειος Πάγος τον δικαίωσε κρίνοντας ότι πρέπει να επιστρέψει στη θέση του Υπατου Μεγάλου Ταξιάρχη στο Υπατο Συμβούλιο του Σκωτικού Τύπου.

Στο μεσοδιάστημα, και ενώ ο δικαστικός πόλεμος βρισκόταν σε εξέλιξη, ο Ντε Σιγούρα δημιούργησε νέο Υπατο Συμβούλιο, από το οποίο αποχώρησε και κατέληξε σε ένα… τρίτο, με τα μέλη των στοών να δέχονται υποδείξεις σχετικά με το ποιο από αυτά είναι «εγκεκριμένο» από τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος!
Ωστόσο, η πρόσφατη καταδίκη του Χρήστου Μανέα για το ατιμωτικό αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης μασόνου, εκτός από τις ποινικές, είχε και ηθικές επιπτώσεις, καθώς η ομάδα που τον πλαισιώνει φέρεται ότι έχει τεθεί στο περιθώριο.

Σε εξέλιξη η έρευνα για τα 1.530.500 € που φέρεται ότι χάθηκαν στους διαδρόμους του κτιρίου της Αχαρνών

Την ίδια ώρα βρίσκονται σε εξέλιξη τόσο η δικαστική έρευνα όσο και η έρευνα της ΑΑΔΕ για τα ιλιγγιώδη ποσά που φέρεται ότι χάθηκαν μυστηριωδώς στους διαδρόμους του επιβλητικού κτιρίου της Αχαρνών.
Σε αναφορά που υπέβαλε προς την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, η προσωρινή διοίκηση της Τεκτονικής Αδελφότητας κάνει λόγο για δύο δωρεές συνολικού ύψους 1.530.500 ευρώ (1.230.500 και 300.000 ευρώ) που φέρεται ότι έγιναν την περίοδο 2013-2014 προς το Τεκτονικό Ιδρυμα και μάλιστα σε μετρητά, οι οποίες ωστόσο δεν εμφανίζονται σε κανένα αποδεικτικό έγγραφο!
«Από τα διαθέσιμα στην προσωρινή διοίκησή μας στοιχεία αφενός δεν προκύπτει ότι το σωματείο διέθετε αυτό το ποσό σε μετρητά εκείνη την περίοδο στο ταμείο του ή σε τραπεζικό του λογαριασμό, αφετέρου δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό έγγραφο στο ταμείο του σωματείου το οποίο να αποδεικνύει ότι το ποσό αυτό σε μετρητά παρελήφθη από τον φορέα από τον οποίο δωρήθηκε» αναφέρουν χαρακτηριστικά στην αναφορά τους τα μέλη της προσωρινής διοίκησης της Τεκτονικής Αδελφότητας.

Τον Ιανουάριο

Μάλιστα, σημειώνουν ότι ούτε στους δημοσιευμένους ισολογισμούς του ιδρύματος εμφανίζεται η εν λόγω δωρεά στα ταμειακά διαθέσιμά του και ζητούν από την ΑΑΔΕ να προχωρήσει σε φορολογικό έλεγχο αναφορικά με τις δύο πράξεις δωρεάς, προκειμένου να διαπιστωθεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Η εν λόγω έρευνα των φορολογικών Αρχών άρχισε τον Ιανουάριο, βρίσκεται σε εξέλιξη και σύντομα αναμένεται το σχετικό πόρισμα.

Στο ανακριτικό γραφείο βρίσκεται παράλληλα και η υπόθεση υπεξαίρεσης που υπερβαίνει το 1.500.000 ευρώ από το «θησαυροφυλάκιο» της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, με βασικό εμπλεκόμενο τον λογιστή της. Ο ίδιος έχει ήδη ομολογήσει την υπεξαίρεση ποσού ύψους 350.000 ευρώ, το οποίο φέρεται ότι υποστήριξε πως χρησιμοποίησε για να βοηθήσει φιλικά του πρόσωπα. Ομως, σε μήνυση που κατέθεσε στη συνέχεια υπέδειξε… τρίτα πρόσωπα εντός της στοάς που υποστηρίζει ότι τον πίεσαν να κάνει «μαγειρέματα» στα ταμεία. Η έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας στα άδυτα των μασονικών στοών έδειξε παρατυπίες στη διαχείριση των συνδρομών των μελών, διπλοεγγραφές δαπανών για εισφορές ΙΚΑ και ΦΜΥ και βοηθήματα με… άγνωστη κατάληξη.

Ολα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα την άσκηση ποινικής δίωξης για τα αδικήματα της κακουργηματικής υπεξαίρεσης και της ηθικής αυτουργίας σε αυτήν σε βάρος του λογιστή της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος και των συνεργατών του. Εδώ και περίπου έναν χρόνο έχει οριστεί με εντολή ανακριτή οικονομικός πραγματογνώμονας, ο οποίος ερευνά εξονυχιστικά τα οικονομικά της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, του Τεκτονικού Ιδρύματος και της Τεκτονικής Αδελφότητας για τη χρονική περίοδο από το 2006 έως και το 2018, προκειμένου να διαπιστωθούν το εύρος της «μαύρης τρύπας», η προέλευσή της αλλά και οι υπαίτιοι γι’ αυτήν.

{{-PCOUNT-}}17{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

«Φρένο» στην ελπίδα για εναν 75χρονο που μένει σε Ι.Χ.

Από τη Γιώτα Φλώρου Συγκλόνισε την κοινή γνώμη πριν από λίγες μέρες...

Οι Αλβανοί ακόμα δεν έχουν εκδώσει το πόρισμα για τον θάνατο του ήρωα Κατσίφη

Από τον Νίκο Νικόλιζα Δύο χρόνια συμπληρώνονται στις 28 Οκτωβρίου από τη...

Συγκλονίζει ο πατέρας της 23χρονης φοιτήτριας που ξεψύχησε στην άσφαλτο σε τροχαίο στην Αμαλιάδα

Θρήνος επικράτησε χθες στην Αμαλιάδα, καθώς η τοπική κοινωνία είπε το...

Αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ σκότωσε κατά λάθος τον συνάδελφο και αδελφό του στο Πέραμα

Στη θλίψη έχει βυθιστεί η Ελληνική Αστυνομία από την ασύλληπτη οικογενειακή...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο άγιος Λουκάς ο Ιατρός έσωσε δεσπότη!

Ο μητροπολίτης Μποτσουάνας Γεννάδιος εξομολογείται για πρώτη φορά το θαύμα που βίωσε στην Εντατική και όσα συνέβησαν Από τον Βαγγέλη Καράλη Ο μητροπολίτης Μποτσουάνας και Φρι...

Έχει καταρρεύσει ψυχολογικά ο 21χρονος ειδικός φρουρός που, άθελά του, σκότωσε τον αστυνομικό αδελφό του

Το όνειρο των δύο αδελφών από το Πέραμα να φορέσουν τη στολή της ΕΛ.ΑΣ. και να γίνουν αστυνομικοί μετατράπηκε σε εφιάλτη, λίγο καιρό αφότου...

«Φρένο» στην ελπίδα για εναν 75χρονο που μένει σε Ι.Χ.

Από τη Γιώτα Φλώρου Συγκλόνισε την κοινή γνώμη πριν από λίγες μέρες η υπόθεση της 90χρονης γυναίκας και του 25χρονου εγγονού της που βρέθηκαν από...

Espresso Girl: Ελένη Σταθάκη

Φοιτήτρια και μοντέλο Σπουδάζει οικονομικά στην Πάτρα και έχει πάρει μέρος στα πελοποννησιακά καλλιστεία όπου κέρδισε δύο τίτλους H 23χρονη Ελένη σπουδάζει οικονομικά στην Πάτρα και...

Τι λέει η Άλκηστις Αλεξανδράτου για την κρίση στη σχέση της με την Ντέμη Γεωργίου του «MasterChef»

Να φταίει, άραγε, το «MasterChef» που η Ντέμη Γεωργίου και η Άλκηστις Αλεξανδράτου περνούν κρίση στη σχέση τους και ζουν μακριά η μια από...

Τα… τριπλά γενέθλια της Μενεγάκη στο ησυχαστήριο της Άχλας

H Ελένη Μενεγάκη, μετά το προσωρινό αντίο στη μικρή οθόνη, ζει όμορφες οικογενειακές στιγμές και μάλιστα τις μοιράζεται με τους διαδικτυακούς θαυμαστές της. Η...

Κινείται νομικά η εταιρία που παραχώρησε τα άλογα στο «Bachelor» – «Fake» το ατύχημα του Βασιλάκου με τη Ραφαέλα

Fake έρωτες, fake λιποθυμίες και τώρα fake ατυχήματα! Τελικά, στο reality με τον γαμπρό και τις νύφες, οι οποίες είναι έτοιμες ανά πάσα ώρα...

Την άφαντη εδώ και 11 ημέρες Αρτέμιδα αναζητούν η οικογένειά της και ομάδες της Γραμμής Ζωής – Silver Alert

Συμπληρώθηκαν 11 μέρες σιωπής και αγωνίας για την τύχη της Αρτέμιδος Βασίλη που εξαφανίστηκε από το Κορωπί πηγαίνοντας σε συνέντευξη για μια θέση εργασίας,...

Οι Αλβανοί ακόμα δεν έχουν εκδώσει το πόρισμα για τον θάνατο του ήρωα Κατσίφη

Από τον Νίκο Νικόλιζα Δύο χρόνια συμπληρώνονται στις 28 Οκτωβρίου από τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στα βουνά της Βορείου Ηπείρου και οι αλβανικές Αρχές...

Η ψυχή της Έρρικας Πρεζεράκου μετα το ατύχημα «κοιτάζει» μπροστά

Στις 8 Αυγούστου έχασε το μικρό δάχτυλο του χεριού της, αλλά σήμερα δίνει μαθήματα θάρρους. Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε μετά το σοβαρό ατύχημα...