Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Θύμα ψυχάκια η βιολόγος που ήταν άφαντη;

❱❱ Νεκρή σε σπηλιά βρέθηκε η Αμερικανίδα Σούζαν Ιτον που χάθηκε πριν από επτά μέρες στα Χανιά! Ηταν μπρούμυτα και σκεπασμένη με πανί

Από την
Εύα Παπαδάτου

Με τραγικό τρόπο επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι για την τύχη της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ιτον, που χάθηκε μυστηριωδώς πριν από επτά μέρες από το Κολυμπάρι Χανίων, καθώς περιπατητές βρήκαν τη σορό της σε προχωρημένη σήψη μέσα σε δαιδαλώδη παλιά γερμανική πυριτιδαποθήκη, δέκα χιλιόμετρα μακριά από το ξενοδοχείο της.

Η υπόθεση παίρνει διαστάσεις θρίλερ, καθώς παραμένουν απροσδιόριστες οι συνθήκες υπό τις οποίες έχασε τη ζωή της η 60χρονη, με αποτέλεσμα να αναδύεται «άρωμα» εγκλήματος και να ερευνάται αν έπεσε θύμα δολοφονίας από κάποιον ψυχάκια που την παρέσυρε στο δύσκολα προσβάσιμο σημείο.

Η επιστήμονας του Iνστιτούτου Max Planck της Δρέσδης, που βρισκόταν στα Χανιά για ένα διεθνές επιστημονικό συνέδριο της Ορθόδοξης Ακαδημίας Κρήτης, έφυγε μόνη το απόγευμα της Τρίτης 2 Ιουλίου, πιθανόν για τρέξιμο, αφού από το δωμάτιό της έλειπαν τα αθλητικά της παπούτσια.

Μάλιστα, επειδή συμμετείχε για πέμπτη φορά στο συνέδριο, γνώριζε καλά την περιοχή και φέρεται ότι είχε πει σε έναν Γάλλο συνάδελφό της ότι είχε αγοράσει καινούργια αθλητικά παπούτσια και την επόμενη μέρα θα έκανε ποδήλατο.

Προχθές το βράδυ περαστικοί εντόπισαν εντελώς τυχαία τη σορό της μέσα σε σπηλιά μεταξύ των χωριών Ξαμουδοχώρι και Μάλεμε, που χρησιμοποιούνταν ως αποθήκη εκρηκτικών από τα γερμανικά στρατεύματα την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

esr 1007 012 cmyk

Το πτώμα ήταν πεσμένο μπρούμυτα χωρίς να φαίνεται το πρόσωπο, αλλά από τα ρούχα που φορούσε εκτιμήθηκε ότι ήταν η 60χρονη και οι περαστικοί ειδοποίησαν ταραγμένοι τις Αρχές.

Το μέρος αποκλείστηκε για να διερευνηθεί διεξοδικά, καθώς πρόκειται για επικίνδυνο χώρο, αρκετά σημεία του οποίου είναι ετοιμόρροπα.

Στην Κρήτη έφτασαν συντετριμμένοι ο σύζυγός της, Βρετανός επιστήμονας Τόνι Χάιμαν και οι δύο γιοι τους, Μαξ και Λουκ.

Με δεδομένο ότι η σορός βρέθηκε αρκετά μακριά από την περιοχή όπου διέμενε η επιστήμονας (γύρω στα 10 χιλιόμετρα) και υπήρχαν πληροφορίες που ανέφεραν ότι ήταν καλυμμένη με κάποιο λευκό πανί ή σεντόνι, ενώ η είσοδος της σπηλιάς ήταν κλεισμένη με παλέτα, κρίθηκε απαραίτητη η συνδρομή κλιμακίου της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών από την Αθήνα.

Το άψυχο σώμα της άτυχης Αμερικανίδας πρόκειται να μεταφερθεί στο Ρέθυμνο για να εξεταστεί από ιατροδικαστή, καθώς η αυτοψία δεν έδειξε εμφανή τραύματα, ενδεχομένως λόγω της προχωρημένης αποσύνθεσης, που επετεύχθη πιο γρήγορα λόγω της ζέστης.

Εκτός αυτού, θα προσδιοριστεί και ο χρόνος θανάτου της.

Απορία προκαλεί, πάντως, πώς βρέθηκε σε εκείνο το σημείο η Σούζαν Ιτον, αν δηλαδή πήγε μόνη της και είχε κάποιο ατύχημα, με αποτέλεσμα να πεθάνει αβοήθητη, καθώς δεν είχε πάρει το κινητό μαζί της για να καλέσει σε βοήθεια, ή βρήκε τον θάνατο λόγω εξάντλησης από τη ζέστη ή κάποιου άλλου προβλήματος, καθώς έγινε γνωστό ότι έπασχε από καρδιακές αρρυθμίες.

Δεν αποκλείεται, όμως, να την οδήγησε εκεί κάποιος που τη δολοφόνησε για άγνωστο λόγο, καθώς δεν είχε μαζί της χρήματα.

Πάντως, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το CNN, αν η βιολόγος του Ινστιτούτου Max Planck στη Δρέσδη έπεσε θύμα κακοποιών, δεν θα ήταν εύκολη «λεία», καθώς γνώριζε άριστα tae kwon do και μάλιστα κατείχε τη μαύρη ζώνη.

offer

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...