Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Άγρια δολοφονία της βιολόγου στη σπηλιά του τρόμου

❱❱  Της έκλεισαν μύτη και… στόμα!

Από τη
Μαρία Μεϊμάρη

Για «καθαρή δολοφονία» κάνουν λόγο οι ιατροδικαστές που εξέτασαν τη σορό της 60χρονης Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ιτον, η οποία εντοπίστηκε το βράδυ της Δευτέρας νεκρή σε κατάσταση προχωρημένης σήψης μέσα σε μια δαιδαλώδη παλιά γερμανική πυριτιδαποθήκη, 10 χιλιόμετρα μακριά από το ξενοδοχείο της. Σύμφωνα με το πόρισμά τους, η άτυχη 60χρονη βρήκε βίαιο και ασφυκτικό θάνατο!

Συγκεκριμένα, η νεκροτομή που διενέργησαν οι ιατροδικαστές Αντώνης Παπαδομανωλάκης και Σταμάτης Μπελιβάνης έδειξε πέραν αμφιβολίας ότι ο θάνατος της άτυχης βιολόγου, τα ίχνη της οποίας είχαν χαθεί πριν από οκτώ μέρες στο Κολυμπάρι Χανίων, επήλθε από απόφραξη των αεροφόρων οδών όταν ο δράστης (ή οι δράστες) της έκλεισε τη μύτη και το στόμα.

Πληροφορίες που επικαλείται το Zougla.gr και δεν έχουν επιβεβαιωθεί αναφέρουν ότι είχε κοπεί το ένα της αυτί και ότι στο σώμα της βρέθηκαν σημάδια από αιχμηρό αντικείμενο, πιθανότατα μαχαίρι, πράγμα που ίσως δείχνει ότι η βιολόγος του Ινστιτούτου «Max Planck» στη Δρέσδη υπέμεινε φρικτά βασανιστήρια προτού αφήσει την τελευταία της πνοή!

Πάντως, η εξέταση που έκαναν οι ιατροδικαστές στη σορό της 60χρονης δεν έδειξε τραύματα από πυροβόλο όπλο ή κακώσεις, ενώ δεν εντοπίστηκαν και σημάδια σεξουαλικής κακοποίησης.

Σε κάθε περίπτωση, είναι ακόμη νωρίς για την εξαγωγή τελικών συμπερασμάτων, καθώς το πτώμα έχει υποστεί εκτεταμένες αλλοιώσεις εξαιτίας των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούσαν τις προηγούμενες μέρες και επέσπευσαν τη σήψη.

Οι ιατροδικαστές, οι οποίοι εξέταζαν για περισσότερες από επτά ώρες το άψυχο σώμα της Αμερικανίδας βιολόγου, προχώρησαν μεταξύ άλλων σε λεπτομερή ακτινολογικό έλεγχο και αξονική τομογραφία και επιβεβαίωσαν ότι ο θάνατος επήλθε την ημέρα της εξαφάνισής της.

Οπως δήλωσαν, έχουν οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι δεν δολοφονήθηκε στο σημείο όπου εντοπίστηκε νεκρή, σε βάθος 60 μέτρων από την είσοδο του δαιδαλώδους τούνελ που χρησιμοποιούνταν ως αποθήκη εκρηκτικών από τα γερμανικά στρατεύματα την περίοδο του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Αντίθετα, φαίνεται ότι ο δράστης (ή οι δράστες) τη μετέφερε εκεί ενώ ήταν ήδη νεκρή!

Αλλού την σκότωσαν

«Το μόνο που μπορώ να σας πω, για να προφυλάξω και τη μυστικότητα της προανάκρισης, είναι ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια… Ο θάνατος δεν συνέβη στο σημείο όπου βρέθηκε. Τώρα αν είναι κοντά ή πιο μακριά στο σημείο όπου βρέθηκε αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω» αρκέστηκε να πει ο Αντώνης Παπαδομανωλάκης.

Στο μεταξύ, σε μια προσπάθεια να βρουν την άκρη του νήματος και να φτάσουν στα ίχνη του δράστη, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εξετάζουν βήμα βήμα τις πιθανές κινήσεις της 60χρονης Αμερικανίδας ως τη στιγμή που έφτασε στο λαγούμι όπου βρέθηκε νεκρή και σκεπασμένη με ένα πανί. Ενα από τα σενάρια που εξετάζουν με τη βοήθεια των ειδικών της

Εγκληματολογικής Υπηρεσίας που μετέβησαν στα Χανιά από την Αθήνα, είναι η σορός να πετάχτηκε στο σημείο όπου βρέθηκε από μια τρύπα στην οροφή του τούνελ, η οποία είχε κατασκευαστεί για να αερίζεται το εσωτερικό.

Μάλιστα, έχει βρεθεί μια παλέτα που κάλυπτε την τρύπα για να μη συμβεί κάποιο ατύχημα, χωρίς ωστόσο να διαπιστωθούν ίχνη που να δείχνουν ότι κάποιοι κινήθηκαν πρόσφατα στο συγκεκριμένο σημείο.

esr 1107 011 cmyk

offer

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...