Αφέντης Δικαστής!

❱❱ Είχε φοιτήτριες για σκλάβες του sex! Τα θύματα υπέγραφαν «συμβόλαια», με «όρους» για δωδεκάποντα και… αγαμία!

«Συμβόλαια σκλαβιάς», που όριζαν από το ύψος των τακουνιών ως το μήκος της μίνι φούστας τους, κατηγορείται ότι είχε συνάψει με τέσσερις γυναίκες Ιταλός πρώην δικαστής του Μπάρι και καθηγητής σε ανώτατη σχολή δικαστών.

Ο Φραντσέσκο Μπελόμο, ο οποίος τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό, κατηγορείται για κακομεταχείριση τεσσάρων γυναικών, τριών υποτρόφων και μίας ερευνήτριας, στις οποίες είχε επιβάλει μεταξύ άλλων ειδικό dress code και απαγόρευση παντρειάς, καθώς επίσης για σεξουαλική μεταχείριση και εκβιασμό μιας άλλης σπουδάστριας, την οποία τιμώρησε όταν παρέβη τους όρους του «συμβολαίου σκλαβιάς» που την ανάγκασε να υπογράψει.

Τα γεγονότα αναφέρονται στο διάστημα 2011-18 και θύματα του Μπελόμο ήταν σπουδάστριες, τις οποίες εξωθούσε να συνάψουν αισθηματικό δεσμό μαζί του, με δέλεαρ υποτροφίες που εξασφάλιζαν, μεταξύ των άλλων, «δωρεάν σπουδές και προσωπική διδακτική βοήθεια».

Με το πρόσχημα αυτό τονίζεται στο κατηγορητήριο ότι «επέλεγε και προσέγγιζε τις σπουδάστριες που τον ενδιέφεραν και ασκούσε πάνω τους προσωπικό και σεξουαλικό έλεγχο» βάζοντάς τες να υπογράφουν συμβόλαιο υπακοής, που επέβαλε «ενδυματολογικό κώδικα» και «κώδικα συμπεριφοράς».

Το «κάστινγκ» των υποψηφίων είχε αναλάβει ο συνάδελφός του πρώην δικαστής του Ροβίγκο Ντάβιντε Νάλιν, ο οποίος έπαιρνε συνεντεύξεις από τις «υποψήφιες», παρακολουθούσε εάν τηρούσαν τους «κανόνες συμπεριφοράς κι ένδυσης του συμφωνητικού» και έλεγχε τις παραβάσεις προτείνοντας ποινές.

Κραγιόν και μανό

Οι σπουδάστριες ήταν υποχρεωμένες να φροντίζουν την εμφάνισή τους με βάση διαβαθμίσεις στις εργασιακές και τις κοινωνικές τους υποχρεώσεις, δηλαδή να ντύνονται με κλασική μίνι φούστα στις «γραφειοκρατικές υποχρεώσεις», με πιο κοντή σε «μαθήματα και συνέδρια» και με «ακραίο» μίνι στις «κοινωνικές εκδηλώσεις».

Το ίδιο «συμβόλαιο» όριζε τακούνι 8-12 εκατοστών, συγκεκριμένο κραγιόν, ακόμη και μανό για τα νύχια

.Ο Μπελόμο ασκούσε ασφυκτικό έλεγχο στις δημοσιεύσεις τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις νυκτερινές εξόδους και στις συναναστροφές τους, απαιτώντας να σβήνουν φίλους και φωτογραφίες.

Ενα εκ των θυμάτων του περιέγραψε πώς απαίτησε «να γονατίσει και να του ζητήσει συγγνώμη» για παράβαση των όρων, ενώ άλλες ανέφεραν ότι τις απειλούσε «με συνέπειες σε προσωπικό κι επαγγελματικό επίπεδο» και «με νομικές διώξεις, βάσει του ποινικού και αστικού κώδικα».

Ο πρώην δικαστής ερευνάται επίσης και για την κατηγορία της συκοφάντησης και απειλής κατά του νυν πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε.

Η κατηγορία αφορά γεγονότα του 2017, όταν ο Κόντε ήταν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Διοικητικής Δικαιοσύνης και πρόεδρος της πειθαρχικής επιτροπής, που είχε καλέσει σε απολογία τον Μπελόμο.

Επίσης κατηγορείται για απειλές και κατά της Κοντσέτα Πλανταμούρα, επίσης μέλους της πειθαρχικής επιτροπής, που τον καταδίκασε για αθέμιτο και παράνομο τρόπο άσκησης της δικαστικής εξουσίας, διότι απένεμε με αυθαίρετο και προσωπικό τρόπο δικαιοσύνη, κατά παράβαση των δικαστικών και νομικών διαδικασιών.

 

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ