«Κερατιάτικη» ορμόνη

❱❱ Οι άνδρες με υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης είναι και οι πιο άπιστοιΚαθαρά ορμονικό φαίνεται ότι είναι το πρόβλημα της απιστίας, σύμφωνα με επιστήμονες, αφού τη μεγαλύτερη ροπή προς το «κέρατο» δείχνουν να έχουν οι άντρες με υψηλά επίπεδα τεστοστερόνης.

Ερευνητές του πανεπιστημίου της Ζυρίχης στην Ελβετία ανακάλυψαν μεγαλύτερα ποσοστά απιστίας μεταξύ των ανδρών που είχαν αυξημένα επίπεδα της συγκεκριμένης ορμόνης, ενώ εκείνοι με τα χαμηλότερα επίπεδα εμφανίζονταν περισσότερο αδιάφοροι προς το εν λόγω σπορ.

Οι ειδικοί ζήτησαν από 224 υγιείς μεσήλικες άντρες που βρίσκονταν σε σταθερές σχέσεις για περισσότερα από 20 χρόνια να απαντήσουν σε μια σειρά ερωτήσεων αναφορικά με τη συχνότητα με την οποία απατούσαν τις συντρόφους τους.

Εν συνεχεία τους πήραν δείγματα σιέλου για να μετρήσουν τα επίπεδα τεστοστερόνης στον οργανισμό τους. Τα αποτελέσματα επιβεβαίωσαν την υποψία τους ότι μεταξύ των δύο υπάρχει άμεση σχέση, λέγοντας πως εξηγούν επιπλέον γιατί οι άνδρες είναι το πιο άπιστο φύλο.

Η τεστοστερόνη, αν και παράγεται και από τα δύο φύλα, θεωρείται «ανδρική ορμόνη», καθώς ευθύνεται για τη βαθιά φωνή, την έντονη τριχοφυΐα και την περισσότερη μυϊκή μάζα που διακρίνει τους άντρες, ο οργανισμός των οποίων την εκκρίνει σε πολύ μεγαλύτερες ποσότητες.

«Τα υψηλότερα ποσοστά τεστοστερόνης σχετίζονται με τη σεξουαλική επιθυμία και την απιστία. Οι άντρες παράγουν κατά μέσο όρο έξι φορές περισσότερη τεστοστερόνη από τις γυναίκες και παρουσιάζουν αισθητά υψηλότερα ποσοστά απιστίας» αναφέρουν, μεταξύ άλλων, οι επιστήμονες στα αποτελέσματα της μελέτης τους, που δημοσιεύτηκαν στην επιθεώρηση «Biological Psychiatry».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ