Τέλος σε άσυλ και ουρές

❱❱ Πολυνομοσχέδιο που προστατεύει τα ΑΕΙ από την ανομία και τους βαριά ασθενείς από την ταλαιπωρία στην παροχή των φαρμάκων τουςΚατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο που, μεταξύ άλλων, προβλέπει την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου με στόχο να παταχθούν τα φαινόμενα ανομίας, αλλά και την παροχή φαρμάκων στους καρκινοπαθείς χωρίς τις τωρινές ταλαιπωρίες και καθυστερήσεις. 

Οσον αφορά το άσυλο ξεκαθαρίζεται ότι η ακαδημαϊκή ελευθερία και η ελεύθερη έκφραση προστατεύονται σε όλους τους χώρους των ΑΕΙ, έναντι οποιουδήποτε προσπαθεί να τις καταλύσει ή περιορίσει.

Ακολούθως, δημιουργείται το πλαίσιο ώστε να εφαρμοστεί άμεσα η προεκλογική δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη για διανομή φαρμάκων στους βαριά πάσχοντες, ώστε να τερματιστεί το φαινόμενο με τις ουρές καρκινοπαθών ή άλλων ασθενών στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Η αρχή θα γίνει με τα φάρμακα των καρκινοπαθών και των ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας και θα επεκταθεί σε περισσότερες ομάδες βαριά ασθενών.

Σε τελικό στάδιο υλοποίησης είναι και η κατ’ οίκον διανομή των φαρμάκων που διακινεί ο ΕΟΠΥΥ, καθώς είναι έτοιμη η προκήρυξη για την εταιρία μεταφοράς που θα διανέμει τα φάρμακα χωρίς καμία επιβάρυνση για τους ασθενείς.

Επίσης, τα σκευάσματα για τις χημειοθεραπείες που γίνονται σε ιδιωτικές κλινικές θα παραλαμβάνονται από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ με ευθύνη των κλινικών.

Μέχρι σήμερα οι καρκινοπαθείς που προγραμμάτιζαν τη χημειοθεραπεία τους σε ιδιωτική κλινική έπρεπε οι ίδιοι να παραλάβουν το φάρμακό τους.

Ανοίγει επίσης ο δρόμος για την ψηφιακή έκδοση συντάξεων ώστε να επισπευσθεί ο χρόνος απονομής τους.

Κυβερνησιμότητα

Με το πολυνομοσχέδιο επιχειρείται παράλληλα να εξαλειφθούν τα εμπόδια κυβερνησιμότητας στους δήμους και οι αδυναμίες που επέφερε η εφαρμογή της απλής αναλογικής.

Τα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια απαλλάσσονται από καταχρηστικές αντιπαραθέσεις, αφού η αντιπολίτευση, για να απορρίψει πράξεις της αρμοδιότητας του συμβουλίου, όπως ο προϋπολογισμός, πρέπει να καταθέσει αιτιολογημένη άποψη με στοιχεία από τις υπηρεσίες του δήμου ή της Περιφέρειας.

Θεσπίζεται η δυνατότητα σύμπραξης δημοτικών και περιφερειακών παρατάξεων, στις οποίες περιλαμβάνεται υποχρεωτικά η παράταξη του δημάρχου ή του περιφερειάρχη και εξασφαλίζεται πλειοψηφία του δημάρχου και του περιφερειάρχη στην επιτροπή οικονομικών και σε όλα τα νομικά πρόσωπα των ΟΤΑ πρώτου και δεύτερου βαθμού.

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

Το δις εξαμαρτείν για τον Βούρο

Παντρεύτηκε δεύτερη φορά την τρίτη σύζυγό του, από την οποία είχε...

Αυτόφωρο για τους αρνητές της μάσκας!

Στο στόχαστρο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου εκείνοι που δεν  εφαρμόζουν...

Στήριγμα σε φοιτητές και γονείς η ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ

Στήριγμα στους νέους που ξεκινούν την ενήλικη ζωή τους, αλλά και...

Το τζακ ποτ της χρονιάς στο ΛΟΤΤΟ με 1,4 εκατ. ευρώ

Κέρδη ρεκόρ για το 2020 κληρώνει απόψε το ΛΟΤΤΟ, με το...

Παγκόσμια εκστρατεία για τα έντυπα ΜΜΕ

Η Διεθνής Ομοσπονδία Δημοσιογράφων IFJ και η Παγκόσμια Ενωση UNI Global...