«Κλεπτική» προστασία

❱❱ Διαρρήκτες «σαΐνια» συμβουλεύουν τους νοικοκύρηδες πώς να φύγουν για διακοπές έχοντας το κεφάλι τους ήσυχοΤα κουτιά δημητριακών και τα παιδικά παιχνίδια αποτελούν τις καλύτερες κρυψώνες για να προστατεύσει κανείς χρήματα, κλειδιά αυτοκινήτου και τιμαλφή από τυχόν διάρρηξη στη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών του, σύμφωνα τουλάχιστον με έξι πρώην διαρρήκτες.

Σύμφωνα με έρευνα βρετανικής ασφαλιστικής εταιρίας, έπειτα από συνεντεύξεις με πρώην διαρρήκτες, οι εισβολείς δεν μπαίνουν σχεδόν ποτέ σε παιδικά δωμάτια, γεγονός που τα καθιστά ιδανική κρυψώνα για τραπεζικά βιβλιάρια και πιστωτικές.

Πολύτιμα αντικείμενα είναι καλό επίσης να τοποθετούνται μέσα σε συσκευασίες τροφίμων, καθώς δεν υπάρχει ο απαιτούμενος χρόνος να ψάξει ένας διαρρήκτης σε αυτά, αλλά και σε θήκες DVD.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίνεται σε επιστολές και φυλλάδια που μένουν στοιβαγμένα πολλές μέρες σε γραμματοκιβώτια ή χαλάκια εξώπορτας, προδίδοντας ότι οι ιδιοκτήτες απουσιάζουν, καθώς επίσης και σε φώτα που έχουν μείνει επίτηδες αναμμένα και καίνε επί 24ωρου βάσεως.

Οι μισοί από τους πρώην διαρρήκτες συμφώνησαν ότι το καλύτερο δωμάτιο για να αφήνει κανείς αναμμένο φως με χρονοδιακόπτη είναι το χολ, καθώς δημιουργεί ψευδαίσθηση ότι κάποιος είναι μέσα.

Οι «ειδικοί» συμβουλεύουν, τέλος, τον κόσμο να μη διαφημίζει την επικείμενη αναχώρησή του για διακοπές στα social media ή σε μηνύματα στον τηλεφωνητή, αλλά να ενημερώνει τους γείτονες ότι θα απουσιάζει, ώστε να έχουν τον νου τους.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ