Εκβιαστής «πορνο-ιός»

❱❱ Χάκερ απειλούν να ξεμπροστιάσουν οικογενειάρχες που έχουν αδυναμία σε ιστοσελίδες με ροζ περιεχόμενοΦωτιές σε οικογενειάρχες, και όχι μόνο, απειλεί να βάλει νέος ιός, ο οποίος καταγράφει τις ιστοσελίδες πορνό που επισκέπτονται οι χρήστες, εκβιάζοντάς τους στη συνέχεια.

Σύμφωνα με την εταιρία ESET, το κακόβουλο λογισμικό, ονόματι Varenyky, προσβάλλει τα Windows μέσα από spam e-mail με δήθεν προσφορές για smartphones, που αποστέλλουν οι χάκερ στους χρήστες. Η καταγραφή του desktop του υπολογιστή ενεργοποιείται αυτόματα, όταν γίνει αναζήτηση σχετική με το σεξ, ενώ παράλληλα αποσπώνται usernames και passwords, που δίνουν στους χάκερ πρόσβαση στις επαφές του χρήστη. Με τον τρόπο αυτό έχουν στη διάθεσή τους όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο, του εκβιασμού.

Ζητούν χρήματα

Αυτός γίνεται μέσω ενός δεύτερου e-mail, στο οποίο αναφέρουν στους χρήστες ότι τους έχουν βιντεοσκοπήσει μέσω της webcam να επισκέπτονται ιστοσελίδες πορνό, και ζητούν χρηματικά ποσά για να μην αφήσουν να διαρρεύσει το οπτικό υλικό μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στις επαφές τους. 

Οπως, όμως, εκτιμούν οι ειδικοί, οι χάκερ ψεύδονται, καθώς το συγκεκριμένο κακόβουλο λογισμικό μπορεί να καταγράψει μονάχα την οθόνη του υπολογιστή και όχι τον ίδιο τον χρήστη. Τέτοια περιστατικά έχουν σημειωθεί ήδη στη Γαλλία, με τους ειδικούς να συμβουλεύουν τους χρήστες να μην ενδίδουν στον πειρασμό να ανοίγουν ύποπτα συνημμένα αρχεία. Σύμφωνα με την ESET, που παρακολουθεί το φαινόμενο, ο ιός μεταλλάσσεται συνεχώς, γεγονός που σημαίνει ότι βρίσκεται ακόμα υπό ανάπτυξη.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ