Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Θα πλημμύριζαν με κόκα Μύκονο και Σαντορίνη!

❱❱ Οι γαλλικές Αρχές εμπλέκουν τουλάχιστον οκτώ Ελληνες στην υπόθεση του ιστιοπλοϊκού που ναυάγησε το 2017 στον Ατλαντικό, φορτωμένο με 1.700 κιλά ναρκωτικάΑπό τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Σε τουρίστες με «φουσκωμένα» πορτοφόλια, που παραθερίζουν σε Σαντορίνη και Μύκονο, θα κατέληγε μεγάλο μέρος της καθαρής κοκαΐνης, βάρους ενός τόνου και 700 κιλών, που είχε ξεβραστεί το καλοκαίρι του 2017 στις ακτές της γαλλικής πόλης Μιμιζάν, στην πλευρά του Ατλαντικού.

Οι Γάλλοι αστυνομικοί εμπλέκουν στην υπόθεση τουλάχιστον οκτώ νεαρούς Ελληνες, που φέρεται ότι είχαν σχέση με τη μεταφορά της ποσότητας «μαμούθ» με ιστιοπλοϊκό από τη Λατινική Αμερική, ενώ εκδίδουν και νέα εντάλματα για έκδοση στη χώρα τους.

Χθες, παρελήφθη από Γάλλους αστυνομικούς στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» ένας Ελληνοτυνήσιος, ο οποίος συνελήφθη από τη Δίωξη Ναρκωτικών έπειτα από αίτημα των Αρχών της πατρίδας του, καθώς φέρεται ότι είχε πολλές επικοινωνίες με Ελληνες που ήδη κρατούνται σε φυλακές στη Γαλλία για τη μεταφορά της κοκαΐνης μέσω Γαλλίας, με τελικό προορισμό το Βέλγιο και την Ελλάδα.

Τον Ιούνιο είχε παραδοθεί στις γαλλικές Αρχές άλλος ένας Ελληνας, που διαπιστώθηκε πως είχε νοικιάσει το 2017 ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος και έκανε δοκιμαστικό ταξίδι από τις ακτές της Λατινικής Αμερικής ως τη Γαλλία. Ο ίδιος είχε νοικιάσει και τα δύο θηριώδη φουσκωτά, που έβγαλαν τα δέματα με την κοκαΐνη στην ακτή του Μιμιζάν, όταν το ιστιοπλοϊκό που τα μετέφερε ναυάγησε.

Ο Γερμανός

Μάλιστα, ένα στοιχείο που εμπλέκει άμεσα την Ελλάδα στην υπόθεση ανακάλυψαν οι Αρχές της Γερμανίας που ενεπλάκησαν στις έρευνες, καθώς ένας Γερμανός -ο Νίκολας Μ.- θα παραλάμβανε μερικές δεκάδες κιλά από το φορτίο κοκαΐνης που ξεβράστηκε στο Μιμιζάν. Οταν παρέλαβαν τα αναλυτικά έγγραφα για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με εμπλεκομένους στη μεταφορά της κόκας από την Κολομβία στη Γαλλία, διαπίστωσαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι ο Νίκολας Μ. είχε δεκάδες συνομιλίες με έναν άγνωστο αριθμό κινητού, του οποίου το στίγμα «έβγαινε» εκείνη την εποχή στην Ελλάδα.

Μάλιστα, κατεγράφη να λέει στον συνεργάτη του στην Ελλάδα ότι μπορεί να στείλει τους καλοκαιρινούς μήνες τουλάχιστον 100 κιλά κόκας σε Μύκονο και Σαντορίνη και ότι έχει ήδη στείλει στην Ελλάδα μια έμπιστη συνεργάτιδά του για να προετοιμάσει το έδαφος, ώστε να τα «ρίξουν» στα δύο νησιά.

Το στοιχείο αυτό διαβιβάστηκε άμεσα στις ελληνικές Αρχές για να ξεκινήσουν έρευνες, καθώς από τις απανωτές συνομιλίες φαινόταν καθαρά πως μεγάλο μέρος της καθαρής κόκας που είχαν αγοράσει οι νεαροί Ελληνες από το κολομβιανό «καρτέλ του Κάλι» θα κατέληγε στα κοσμοπολίτικα νησιά του Αιγαίου, όπου η ζήτηση για καλής ποιότητας κοκαΐνη είναι ιδιαίτερα αυξημένη τους μήνες του καλοκαιριού.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...