Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία

Η Ζέτα Μακρυπούλια έγινε για έκτη φορά θεία, καθώς...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

«Ψηφιακοί» εκβιαστές

❱❱ Επιτήδειοι στέλνουν e-mails σε Βολιώτες και τους ζητούν λύτρα σε… bitcoin για να μη βγάλουν στη φόρα προσωπικές τους στιγμέςΤις τελευταίες εβδομάδες έχει σημάνει συναγερμός στις Αρχές, καθώς αδίστακτοι και χωρίς αναστολές «ψηφιακοί» εκβιαστές στέλνουν «βροχή» από μηνύματα σε ανυποψίαστους πολίτες, στα οποία μάλιστα εμφανίζεται ως αποστολέας ο ίδιος ο… παραλήπτης, και τους ζητούν λύτρα σε… bitcoin!

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, στα e-mails που στέλνουν οι επιτήδειοι στους Βολιώτες τούς απειλούν ότι, αν δεν τους πληρώσουν, θα δημοσιοποιήσουν προσωπικές τους στιγμές.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν υποβληθεί στην Ενωση Καταναλωτών Βόλου, τουλάχιστον τρεις κάτοικοι της θεσσαλικής πόλης έχουν βρεθεί τους τελευταίους δύο μήνες στο στόχαστρο των δραστών.

Τα θύματα κατήγγειλαν πως έχουν λάβει στο προσωπικό τους ηλεκτρονικό ταχυδρομείο απειλητικά e-mails. Οπως έγινε γνωστό από τις αναφορές τους, οι άγνωστοι τους εκβιάζουν ότι θα δημοσιοποιήσουν προσωπικές τους στιγμές αν δεν τους καταβάλουν… λύτρα σε bitcoin, ένα δίκτυο πληρωμών με ψηφιακή μορφή χρημάτων.

«Το περίεργο είναι ότι με κάποιον τρόπο το e-mail φαίνεται ότι προέρχεται από τον προσωπικό λογαριασμό καθενός, ότι δηλαδή καθένας το στέλνει στον… εαυτό του!» είπε ο πρόεδρος της Ενωσης Καταναλωτών Βόλου Αλέκος Κουτσελίνης.

«Ροζ» σελίδες

Οταν ο χρήστης ανοίξει το e-mail, διαβάζει ότι, έπειτα από επίσκεψή του σε σελίδες με «ροζ» περιεχόμενο, κάποιος ανέλαβε τον έλεγχο του λογαριασμού του και απειλεί ότι θα δημοσιοποιήσει στις επαφές του οπτικό υλικό στο οποίο έχει καταγραφεί σε «ιδιαίτερες» προσωπικές στιγμές.

Η ένωση έχει ενημερώσει τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις καταγγελίες των υποψήφιων θυμάτων εκβιασμού.

«Οι χρήστες του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα πρέπει να διαγράφουν αμέσως αυτά τα μηνύματα χωρίς καν να τα ανοίξουν. Επίσης, οι χρήστες του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν θα πρέπει να δίνουν με ευκολία το e-mail τους σε άτομα που δεν γνωρίζουν και θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο άνοιγμα συνδέσμων που αποστέλλονται από άγνωστα άτομα» συμβουλεύει ο κ. Κουτσελίνης.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...