«Ψηφιακοί» εκβιαστές

❱❱ Επιτήδειοι στέλνουν e-mails σε Βολιώτες και τους ζητούν λύτρα σε… bitcoin για να μη βγάλουν στη φόρα προσωπικές τους στιγμέςΤις τελευταίες εβδομάδες έχει σημάνει συναγερμός στις Αρχές, καθώς αδίστακτοι και χωρίς αναστολές «ψηφιακοί» εκβιαστές στέλνουν «βροχή» από μηνύματα σε ανυποψίαστους πολίτες, στα οποία μάλιστα εμφανίζεται ως αποστολέας ο ίδιος ο… παραλήπτης, και τους ζητούν λύτρα σε… bitcoin!

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, στα e-mails που στέλνουν οι επιτήδειοι στους Βολιώτες τούς απειλούν ότι, αν δεν τους πληρώσουν, θα δημοσιοποιήσουν προσωπικές τους στιγμές.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έχουν υποβληθεί στην Ενωση Καταναλωτών Βόλου, τουλάχιστον τρεις κάτοικοι της θεσσαλικής πόλης έχουν βρεθεί τους τελευταίους δύο μήνες στο στόχαστρο των δραστών.

Τα θύματα κατήγγειλαν πως έχουν λάβει στο προσωπικό τους ηλεκτρονικό ταχυδρομείο απειλητικά e-mails. Οπως έγινε γνωστό από τις αναφορές τους, οι άγνωστοι τους εκβιάζουν ότι θα δημοσιοποιήσουν προσωπικές τους στιγμές αν δεν τους καταβάλουν… λύτρα σε bitcoin, ένα δίκτυο πληρωμών με ψηφιακή μορφή χρημάτων.

«Το περίεργο είναι ότι με κάποιον τρόπο το e-mail φαίνεται ότι προέρχεται από τον προσωπικό λογαριασμό καθενός, ότι δηλαδή καθένας το στέλνει στον… εαυτό του!» είπε ο πρόεδρος της Ενωσης Καταναλωτών Βόλου Αλέκος Κουτσελίνης.

«Ροζ» σελίδες

Οταν ο χρήστης ανοίξει το e-mail, διαβάζει ότι, έπειτα από επίσκεψή του σε σελίδες με «ροζ» περιεχόμενο, κάποιος ανέλαβε τον έλεγχο του λογαριασμού του και απειλεί ότι θα δημοσιοποιήσει στις επαφές του οπτικό υλικό στο οποίο έχει καταγραφεί σε «ιδιαίτερες» προσωπικές στιγμές.

Η ένωση έχει ενημερώσει τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τις καταγγελίες των υποψήφιων θυμάτων εκβιασμού.

«Οι χρήστες του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου θα πρέπει να διαγράφουν αμέσως αυτά τα μηνύματα χωρίς καν να τα ανοίξουν. Επίσης, οι χρήστες του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν θα πρέπει να δίνουν με ευκολία το e-mail τους σε άτομα που δεν γνωρίζουν και θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο άνοιγμα συνδέσμων που αποστέλλονται από άγνωστα άτομα» συμβουλεύει ο κ. Κουτσελίνης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο πατέρας της Μυρτώς ρίχνει ευθύνες στη μητέρα της – Τα μηνύματα τα ξημερώματα που δεν έμαθε ποτέ εκείνος

Ο πατέρας της άτυχης 19χρονης που έχασε τη ζωή της στην Κεφαλονιά μίλησε στην εκπομπή «Το πρωινό» για τα μηνύματα που αντάλλαξε η κόρη με τη σύζυγό του και δεν το γνώριζε.

Διαζύγιο και στα πορτοφόλια για γνωστό ζευγάρι της σόουμπιζ

Παρά τις προσπάθειες για ένα πολιτισμένο διαζύγιο χάριν των τεσσάρων παιδιών τους, οι φήμες για «ασυμφωνία χαρακτήρων» και η απομάκρυνσή τους από τα κοινά οικονομικά συμφέροντα δείχνουν ότι ο δρόμος της επιστροφής έχει κλείσει οριστικά.

Ο Γαβαλάς έκανε απόλυτη ξεφτίλα την 70χρονη Βίσση

Νέα «καρφιά» από τον Γαβαλά στην 70χρονη Βίσση για...

Λιάγκας σε TV αμόκ – Χαμός στα social μετά το βρίσιμο του παρουσιαστή στην αρχισυντάκτρια της εκπομπής

«Αστραψαν και βρόντηξαν» οι χρήστες του διαδικτύου κατά του Γιώργου Λιάγκα! Αφορμή στάθηκε η επίθεση του παρουσιαστή του ΑΝΤ1 στην αρχισυντάκτριά του, την οποία δεν δίστασε να βρίσει on air ενόσω είχαν μια συζήτηση με την ομάδα του στο «Πρωινό».

Η Τούνη «βασίλισσα» των Airbnb στην Αθήνα

Η διάσημη influencer επένδυσε σε δύο ακίνητα στο κέντρο...

Σπάνια δημόσια έξοδος Έλληνα ηθοποιού με την όμορφη σύζυγό του

«Με την σύζυγό μου είμαστε και μαζί από τότε που ξεκίνησα, οπότε είναι δίπλα μου σε όλη την πορεία»

Η εστεμμένη μαστροπός της Μυκόνου – Ρεπορτάζ «φωτιά» για το κύκλωμα με τα «goal girls»

Μια εντυπωσιακή γυναίκα, η οποία στο παρελθόν είχε χαράξει...

Η τρανς «Ολίβια» «σπάει» τη σιωπή της μέσα από τις φυλακές – Τι αποκαλύπτει για το μοιραίο βράδυ;

Η 23χρονη τρανς «Ολίβια» είναι το «κλειδί» στην υπόθεση θανάτου της Μυρτώς στην Κεφαλονιά.