Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Πτήση θανάτου στον Πόρο!

❱❱ Με την ανάσυρση των σορών του έμπειρου Ελληνα πιλότου και πατέρα τριών παιδιών Νίκου Καρυστινού, καθώς και δύο Ρώσων τουριστών έπεσε η αυλαία του δράματος που εκτυλίχθηκε χθες στο θαλάσσιο πέρασμα μεταξύ Πόρου και Γαλατά …… όταν το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν έπεσε πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να πάρει φωτιά και να πέσει στη θάλασσα.

Το τραγικό δυστύχημα που έγινε λίγο πριν από τις 4.00 το απόγευμα σε απόσταση αναπνοής από το λιμάνι σόκαρε κατοίκους και επισκέπτες που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην παραλία του Πόρου. «Ακουσα έναν εκκωφαντικό θόρυβο σαν έκρηξη, γύρισα το βλέμμα και είδα το ελικόπτερο να κόβεται στα δύο, να πιάνει φωτιά και να πέφτει στο νερό» περιγράφουν στην «Espresso» αυτόπτες μάρτυρες.

«Μπήκαμε στις βάρκες και μόλις πλησιάσαμε είδαμε τους έλικες να προεξέχουν στην επιφάνεια της θάλασσας, παντού μύριζε πετρέλαιο, ενώ στο νερό επέπλεαν αντικείμενα του ελικοπτέρου, ακόμη και παπούτσια» εξηγούν κάτοικοι που με δικές τους βάρκες προσέγγισαν άμεσα το σημείο για να προσφέρουν βοήθεια.

Στη θαλάσσια περιοχή έσπευσαν και οι άνδρες του Λιμενικού Σώματος που απέκλεισαν το σημείο, ενώ δύτες όργωσαν τον βυθό για τον εντοπισμό των επιβαινόντων που έπεσαν στη θάλασσα.

Συγκεκριμένα, στις έρευνες συμμετείχαν έξι πλωτά του Λιμενικού, έξι ιδιωτικά σκάφη, τρεις λάντζες, δύτες της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών και ελικόπτερο Super Puma.

f1 2715491 0

Πλήθος κόσμου

Στις ακτές Γαλατά και Πόρου είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου που παρακολουθούσε με κομμένη την ανάσα τις προσπάθειες των Αρχών για τον εντοπισμό των αγνοουμένων, ενώ επί ποδός βρίσκονταν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ αλλά και δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Εν τέλει οι σοροί των άτυχων επιβαινόντων εντοπίστηκαν περίπου δύο ώρες αργότερα από τους βατραχανθρώπους της Μονάδας Υποβρύχιων Αποστολών.

Από την πρόσκρουση του ελικοπτέρου στα καλώδια ηλεκτροδότησης που συνδέουν τον Πόρο με την Πελοπόννησο προκλήθηκε μπλακάουτ στο νησί, με αποτέλεσμα έως και αργά χθες το βράδυ να παραμένει χωρίς ρεύμα.

kalodia

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ελικόπτερο είχε απογειωθεί στις 15.40 και ελάχιστα λεπτά αργότερα έπεσε στη θάλασσα στη θέση ανάμεσα στην περιοχή Σταύρος και Μπούγια. Πηγές ανέφεραν ότι είχε υποβάλει σχέδιο πτήσης από το Κρανίδι με ενδιάμεση στάση στον Γαλατά για ένα άτομο και τελικό προορισμό το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, οι σοροί που εντοπίστηκαν ανήκουν στους ρωσικής καταγωγής Abramov Mikhail και Davel Akolinin που είχαν εκμισθώσει το ελικόπτερο για να μεταβούν στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

syntrimia

offer

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Στο ίδιο τραπέζι Μαρινάκης και χούλιγκαν

Τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός, εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, κατονομάζει...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....