Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Άγριο θρίλερ στα συντρίμμια του ελικοπτέρου

❱❱ Εντείνεται το μυστήριο γύρω από την πτώση του μοιραίου Augusta A109C …

… που συνετρίβη το απόγευμα της Τρίτης στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Πόρου και Γαλατά, καθώς νέα στοιχεία γύρω από την ταυτότητα και τη ζωή των δύο Ρώσων επιβαινόντων έρχονται να περιπλέξουν ακόμη περισσότερο την υπόθεση.

Και αυτό γιατί, σύμφωνα με το δημοσίευμα του newsbreak.gr, εκτός από τον 56χρονο μαικήνα της τέχνης Μιχαήλ Αμπράμοβ, που φέρεται ότι είχε στενές σχέσεις με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν, ο δεύτερος Ρώσος, ο 24χρονος Πάβελ Ακουλίνιν, έκρυβε ένα ακόμη πιο περίεργο παρελθόν.

Συγκεκριμένα, ο νεαρός συνεπιβάτης του τραγικού ελικοπτέρου, για τον οποίο τα πρώτα 24ωρα μετά το δυστύχημα τα ρωσικά μέσα μαζικής ενημέρωσης τηρούσαν σιγήν ιχθύος, ήταν ο γιος του σκοτεινού τραπεζίτη Ντμίτρι Ακουλίνιν!

Ο πατέρας Ακουλίνιν, όπως αναφέρουν πληροφορίες, βρίσκεται στο στόχαστρο του καθεστώτος Πούτιν για ξέπλυμα και κλοπή αρκετών δισεκατομμυρίων από την κρατική τράπεζα! Μάλιστα, σύμφωνα με το ρωσικό RBC, ο Πάβελ Ακουλίνιν και ο Μιχαήλ Αμπράμοβ έκαναν μαζί διακοπές στο πολυτελές γιοτ του Αντρέι Καντράσοφ, συνεργάτη του Αμπράμοβ.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 24χρονος Ακουλίνιν ήταν ο σύζυγος της κόρης του Καντράσοφ, γεγονός που σηματοδοτεί έναν περίεργο κύκλο σχέσεων ανάμεσα σε «φίλους» και «εχθρούς» του Ρώσου προέδρου.

Πάντως η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα επιβεβαίωσε την ταυτότητα του νεκρού και τη χρονολογία γέννησής του, αποφεύγοντας ωστόσο να αναφερθεί στη σχέση του με τον τραπεζίτη Ντμίτρι Ακουλίνιν.

Ο πατέρας τού Πάβελ, που ήταν ο πρώτος αντιπρόεδρος της Τράπεζας της Μόσχας, είχε εμπλακεί το 2010 στη δίνη ενός τραπεζικού σκανδάλου που είχε συγκλονίσει τη ρωσική πρωτεύουσα.

Ο ίδιος και ο πρόεδρος του τραπεζικού ιδρύματος, καθώς και αρκετά στελέχη ακόμα, είχαν βρεθεί στο επίκεντρο ποινικής έρευνας καθώς φέρεται ότι μετέφεραν «μαύρο» χρήμα σε λογαριασμούς ελεγχόμενων εταιριών της Κύπρου την περίοδο 2008-2011.

Μάλιστα οι σε βάρος τους έρευνες οδήγησαν την περίοδο 2013-2014 σε ένα βαρύτατο κατηγορητήριο για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και κλοπή άνω του ενός δισεκατομμυρίου ρουβλιών!

Καταζητούμενος

Ο Ντμίτρι Ακουλίνιν και ο Μποροντίν δεν λογοδότησαν εν τέλει ποτέ για τις πράξεις τους, καθώς διέφυγαν στο εξωτερικό και τέθηκαν σε διεθνή λίστα καταζητουμένων. Το όνομά τους ενεπλάκη και σε άλλα αντίστοιχα σκάνδαλα, η ζημία από τα οποία εκτιμάται σε δεκάδες δισεκατομμύρια ρούβλια.

Την ώρα που το πόρισμα της Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Ασφαλείας Πτήσεων αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια του τραγικού δυστυχήματος, οι καταιγιστικές αποκαλύψεις γύρω από τα πρόσωπα που έχασαν τη ζωή τους ενισχύουν τις υποψίες για δολιοφθορά.

Αλλωστε, όπως είχε αποκαλύψει το newsbreak.gr, άνδρες των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας (FSB) στη χώρα μας αλλά και στελέχη της πρεσβείας έχουν λάβει από την πρώτη στιγμή εντολή να διερευνήσουν εξονυχιστικά τα αιτία της τραγωδίας.

Αποκαλυπτική η ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια θανάτου των τριών

Την ώρα που τρεις οικογένειες έχουν ντυθεί στα μαύρα και προσπαθούν να βρουν απαντήσεις στα βασανιστικά γιατί, η έκθεση του ιατροδικαστή είναι αποκαλυπτική για τα αίτια θανάτου του πιλότου και των δύο Ρώσων επιβατών του μοιραίου ελικοπτέρου.

Ο ιατροδικαστής αναφέρει στην έκθεσή του ότι ο 57χρονος χειριστής του ελικοπτέρου έφερε κακώσεις στον θώρακα και στο πρόσωπο, ενώ ο θάνατός του ήταν ακαριαίος. Τα ίδια ευρήματα εντοπίστηκαν και στο πτώμα του 56χρονου Ρώσου, ο οποίος επίσης έχασε τη ζωή του τη στιγμή της πρόσκρουσης.

Ο μόνος που έμεινε ζωντανός για λίγα δευτερόλεπτα αφότου το ελικόπτερο έπεσε στη θάλασσα ήταν ο δεύτερος Ρώσος επιβάτης. Ο 24χρονος, παρά τις πολλαπλές κακώσεις σε όλο το σώμα του, έχασε τις αισθήσεις του όταν το ελικόπτερο άρχισε να βυθίζεται, αλλά ο θάνατός του δεν οφείλεται σε πνιγμό.

f6 ptomata 0

Η μητέρα του πιλότου είχε κακό προαίσθημα για τον χαμό του!

Σε κλίμα οδύνης έγινε χθες, στη Μάνδρα Αττικής, η κηδεία του πιλότου Νίκου Καρυστινού, ο οποίος έχασε τη ζωή του στο αεροπορικό δυστύχημα στον Πόρο. Στο Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου εψάλη η εξόδιος ακολουθία, και στη συνέχεια στο κοιμητήριο της περιοχής έδωσαν το «παρών» συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι του 57χρονου από την

Πολεμική Αεροπορία και το ΕΚΑΒ, καθώς είχε εργαστεί επί σειράν ετών στις αεροδιακομιδές.

Τραγικές φιγούρες ήταν τα τρία παιδιά του, η νυν και η πρώην σύζυγος του πιλότου, αλλά και η ηλικιωμένη μητέρα του, η οποία σπαράζοντας για τον χαμό του γιου της αποκάλυψε ότι είχε «δει» το κακό που ερχόταν.

Oπως αποκάλυψε, ο Νίκος την είχε επισκεφθεί δύο ημέρες πριν από τη μοιραία πτήση και εκείνη τον παρακαλούσε να μην πάει στον Πόρο και να την ακυρώσει. «Είχα κακό προαίσθημα, πολύ κακό… Του είπα ”παιδάκι μου, μην πας, νιώθω ότι κάτι κακό θα συμβεί… Ακύρωσέ το…” Ομως, πήγε…»

Η κόρη του άτυχου κυβερνήτη δεν άντεξε και κατέρρευσε στην αγκαλιά των αδελφών της, που την κρατούσαν σφιχτά. Συγκλονιστική ήταν η στιγμή που η κοπέλα αγκάλιασε για τελευταία φορά το φέρετρο του πατέρα της, το οποίο είχε τυλιχθεί με μια γαλανόλευκη σημαία, αναφωνώντας: «Θα σε αγαπάω για πάντα, δεν θα σε ξεχάσω ποτέ».

Απαρηγόρητη ήταν και η δεύτερη σύζυγος του Νίκου Καρυστινού, η οποία κρατούσε συνεχώς στα χέρια της τη φωτογραφία του, ενώ η μητέρα του πιλότου, μη μπορώντας να αντέξει την απώλεια του γιου της, τον αποχαιρέτησε υποβασταζόμενη.

f5 kideia

offer

 

 

{{-PCOUNT-}}31{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...