Εικόνα του αγίου Ιωάννη δακρύζει αίμα και λάδι

❱❱ Χιλιάδες πιστοί σπεύδουν στη Μονή της Παναγίας της Σαϊντανάγιας για το θαύμα που έγινε ανήμερα της γιορτής του Προδρόμου στις 29 Αυγούστου

Δέος προκαλούν στους απανταχού χριστιανούς οι φωτογραφίες από τη Σεντνάγια της Συρίας με την εικόνα του αγίου Ιωάννη του Προδρόμου και Βαπτιστή, από την οποία ανήμερα τη γιορτή του έρρεε αίμα και λάδι με θαυματουργό τρόπο.

Σύμφωνα με τα ξένα δημοσιεύματα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, όλα συνέβησαν στις 29 Αυγούστου, ανήμερα της αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του αγίου Ιωάννου στην εκκλησία που έχει χτιστεί στη μνήμη του στη Σεντνάγια, όταν κατά τη διάρκεια της θείας λειτουργίας παρατηρήθηκε κάτι παράξενο να συμβαίνει στην εικόνα.

Όσοι παρευρίσκονταν εκείνη την ώρα στον ναό μίλησαν για θαύμα από την πλευρά του αγίου, που θέλησε με τον τρόπο αυτό να αποδείξει την ύπαρξή του στους δοκιμαζόμενους χριστιανούς της Συρίας, ενώ πολλοί τρομοκρατήθηκαν, πιστεύοντας ότι πρόκειται για ένα μήνυμα που προοιωνίζεται νέο μεγάλο πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν άκρως συγκινητικές, καθώς η ηγουμένη της Μονής της Παναγίας Σαϊντανάγιας, γερόντισσα Φεβρωνία, πήρε στα χέρια την εικόνα του αγίου Ιωάννη και την περιέφερε μέσα στην εκκλησία ανάμεσα στους πιστούς.

f1 a 3008 syria

Το Πατριαρχείο

Ως αυτήν την ώρα το Πατριαρχείο Αντιοχείας δεν έχει πάρει επίσημη θέση, ενώ ήδη η εκκλησία έχει γίνει πόλος έλξης για εκατοντάδες χιλιάδες χριστιανούς, αφού μόνο στην ορθόδοξη Σεντνάγια της Συρίας κατοικούν περίπου 30.000 άνθρωποι.

Η Σεντνάγια είναι παγκοσμίως γνωστή, καθώς εκεί βρίσκεται η Μονή της Παναγίας της Σαϊντανάγιας, που χτίστηκε το 547 μ.Χ. και είναι ξακουστή για τα θαύματά της. Η λέξη «Σαϊντανάγια» είναι σύνθετη και εννοεί την Παναγία, αφού στα συριακά «Σαϊντά» σημαίνει «κυρία», και Naya σημαίνει «είσαι δική μας».

Το Μοναστήρι της Παναγίας βρίσκεται στην έρημο της Συρίας και εκεί υπάρχει μία εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου, την οποία αγιογράφησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς και αναγράφεται ως Παναγία η Kaxira, που είναι συνώνυμη της λέξης Σαϊντανάγια στα αραβικά.

Χιλιάδες προσκυνητές καταφθάνουν από όλα τα μέρη του κόσμου, ιδιαίτερα στα γενέθλια της Παναγίας, στις 8 Σεπτεμβρίου, για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της.

f3 3008 syria3

offer

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ